Re: Dyskusja ogólna - NOWA WERSJA 0.9.5
Witam, odnośnie Windowsa 8, to ten nie obsługuje(chyba) moda. Próbowałem go instalować na innych partycjach, jak i na C i dupa zbita. Odpala się mapa kampanii dochodzi do bitwy i wywala.
Dodam że mody pod romka chodzą mi wszystkie, bez zająknięcia, mam nawet kilka takich na dysku C, które po prostu zamieniają podstawkę i chodzą.
Kicha ten OiM2 jeśli chodzi o stabilność, oczywiście to moja opinia ;)
Pozdrawiam!
Hmm to dziwne, jeśli chodzi o stabilność, to mi mod chodził bez zarzutu. Ale ja grałem w pierwszą wersję, może w tej nowej coś skopali? (mam windows XP)
Toć przecież pisze że mam Windowsa 8 :roll: , XP to inna bajka.. Na XP zapewne chodzi bez zarzutów.. Niestety tu gdzie obecnie mieszkam, po zakupie nowego kompa zainstalowali mi ósemkę.
Nie klep głupot.Mod działa na Win 8.
Cytat:
Zamieszczone przez secondhand123
Nie klep głupot.Mod działa na Win 8.
Klepać to wiesz co można :)(polecam ci formułować swoje zdania normalnie), jeśli ci mod działa, opisz swój system(wersję, ja mam bulid9200) i sprzęt na jakim grasz a może mi pomożesz, (a nie walisz jakieś smuty typu klepanie głupot). Ja opisałem tylko swój problem. Który występuje nie tylko u mnie, mój znajomy ma ten sam schemat. Owszem modyfikacja uruchamia się i działa, jednak tylko na mapie kampanii. Jak chcę rozegrać bitwę, to po prostu nie mogę.
Jeśli nie winny jest wind8, to może sterowniki lub sprzęt po prostu(karta grafiki? lub coś innego domniemam), inne ustawienia systemu, bardzo bym chciał pograć w tego moda, jednak nie mogę, a taką pomoc jaką mi tu oferują .. za przeproszeniem nawet się nie nadaje(z całym szacunkiem) na podtarcie... ;)
Pozdrawiam!
Może obniż ustawienia grafiki i skalę jednostek i spróbuj na własnej bitwie może się uda. Wszystkie fixy masz? Bo w którymś był unit poprawiony. Wywala Ci na bitwach każdej nacji?
Edit: Ja w moda nie gram ale bitwy i kampania mi działają, ale na Win7. Czekam na finalną wersję.
Problem chyba jest natury Windy8.Zainstalowałem wszystko od nowa, odpaliłem kampanię, wszystko śmiga postanowiłem rozegrać bitwę w polu i szok chodzi normalnie!
Cholera mówię sobie, to gdzie jest ten raport o błędzie w MTWII? I proszę przypomniało mi się, bitwy których nie mogłem rozegrać to oblężenia! Gdyż zawsze od nich zaczynałem pierwsze starcia.
Natomiast bitwy gdzie ich nie ma, chodzą mi normalnie. Cóż postanowiłem zainstalować jakąś inną modyfikację pod MTWII, padło na Pi II(jako że lubię erę starożytną) i tu to samo. Dochodzi do oblężenia, chce rozegrać samodzielny szturm i komunikat o błędzie!Bez różnicy, czy to ja atakuje oblężone miasto czy to komputer odpowiada, schemat jest ten sam :? Wyjątkiem jest podstawka, którą też sprawdziłem i o dziwo nie ma takiego komunikatu :arrow: :arrow: :?:
Najwidoczniej problem, nie jest w modyfikacjach, tylko w moim Windowsie ;) Mam nadzieję że ktoś ma podobną sytuację i znalazł na to rozwiązanie? Jeśli nie cóż, pozostaje zmienić system, ale to też nie prędko :|
Pozdrawiam!
Jeśli chodzi ci o wywalanie podczas wybierania trybu gry (oblężenie lub bitwa) to jest rozwiązanie oto one:
- wejdź w tryb 'Własnej bitwy';
- wybierz mapę, na której można rozgrywać oblężenia;
- kliknij w listę wyboru poziomu osady i wybierz pierwszy 'Gród' (tuż pod napisem 'Brak');
- kliknij w listę wyboru kultury osady i wybierz jaką preferujesz;
- wróć do listy wyboru poziomu osady i wybierz dowolną.
W innym przypadku nie umiem pomóc.Aha i jeszcze jedno-to nie jest moje rozwiązanie.Przekopiowałem je z innego tematu.
Nie pomogło. No nic, dziękuję za pomoc i dobre chęci. Pozdrawiam!
Cytat:
Zamieszczone przez Jeremi Wiśniowiecki
Ja mam jeszcze takie pytanie ogólne. Nie macie Waszmościowie wrażenia, że po przejściu kampanii raz czy dwa, to już jakoś tak nie bardzo chce się grać ? Jestem miłośnikiem tego okresu ale jakoś tak... Nie mam poczucia chęci jak np przy Diadochach, że chcę grać jeszcze. Jakie jest wasze zdanie ? :)
Uważam podobnie. Przyczyn pewnie jest wiele. Dla mnie głównie to, że mimo nowszego silnika, nieco lepszego AI od tego z pierwszej czesci, jednostki są gorzej wykonane, mniej ich, i są moim zdaniem wręcz brzydsze jak te w wersji pod Rome. I w zgodzie z tym co ktoś pisał na początku jest nostalgia. Np - za kozakami z czubami, husarią bez skrzydeł z ruskiego filmu i ogólnie dobrze zrobioną, i tym wszystkim co tam było lepsze a tu gorsze.
I nawet rzeczy które tu są lepsze a gorsze tam tego nie zmienią, że gra sie nudzi i trzeba czekać na "alfe" (nie bete) - albo znów "podkasać karwasze" i brać się za robote. Marat pisal, ze widział tam sarmackiego ducha... ja na razie tylko duchy polskich janczarów jak po staremu spróbowalem przenieść z Turcji. A przecież było sie twórcą dwóch najlepszych polskich modów XVII-wiecznych, jakich świat nie widział :lol: Jak to czlowiek juz pozapominał. W każdym razie różnice zdan czynią sprawy kolorowszymi. Tylko patrzeć jak zobacze kolor tekstury na swoich duchach historycznych janczarów polskiej gwardii i wtedy bedziecie mi tylko mogli pozazdroscić rozmaitości. Apropos rozczłonkowania koronno-litewskiego to lipków i petyhorców po stronie Korony już mam. Jeszcze sie zastanowie jak przejme ich miasta.