Takie soc było by bezsensu. Rydwany i żołnierze z toporami z brązu. A tu np. galatowie w kolczugach i ze stalowymi mieczami. To taj kaj by teraz wrócić do muszkietów ;)
Wersja do druku
Takie soc było by bezsensu. Rydwany i żołnierze z toporami z brązu. A tu np. galatowie w kolczugach i ze stalowymi mieczami. To taj kaj by teraz wrócić do muszkietów ;)
Tak, jeśli trzymać się historii i realiów. Ale taka, całkowicie zależna od gracza, zmiana taktyki i kilka odmiennych staroegipskich jednostek elitarnych byłoby jakimś kompromisem i zróżnicowaniem, może też utrudnieniem. Coś jak rezygnacja z zachodnich nowinek w shogunach.
No bez przesady, cofać się kilkaset lat w rozwoju? To nie ma sensu, nie dość,że ahistoryczne to w dodatku nie logiczne (jak wyżej napisał SF3W to jakby teraz muszkietami walczyć :D ). Przecież ta broń "mumi" by się zwyczajnie łamała w walce.Cytat:
Zamieszczone przez Kerdej
Ja tam byłbym za możliwością takiego rozwiązania, tylko oczywiście bez absurdów w stylu broń z brązu - bo chyba nie o to Kerdejowi chodziło - tylko po prostu rugujemy hellenizm z armii, czyli lokalne wojska stające do walki w bardziej tradycyjnym stylu + rydwany, bez chociażby falangi macedońskiej. ;)
Hmm. Kiedyś czytałem na jakimś portalu, że CA dało jakąś krótką wzmiankę o swoich błędach z jedynki. Nie pamiętam dokładnie, bo było to dosyć dawno (w czasie pierwszych wzmianek o R2TW) jednak jeśli się pomyliłem to przepraszam. Mimo wszystko, nawet jeśli była to zwykła fama i CA nie przepraszało nikogo wprost, to raczej myślę, że na ilość komentarzy odnoszących się do Egiptu z pierwszego Romka nie pozostaną głusi.Wiem, że zdarzają im się głupie sytuacje (np. kasowanie postów wytykających ich głupie, wręcz dziecinne błędy) ale czegoś takiego chyba się nie dopuszczą. Przynajmniej mam taką nadzieję.Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Ja też czytałem to co mówisz, że CA się zarzekają że nie popełnią takiego błędu z Egiptem jak w R1TW więc może to właśnie Egipt będzie grywalny.... no ale cóż trzeba czekać ;)
Też coś takiego czytałem, albo oglądałem wywiad dawno temu ;].
To był Exclusive Content gdzie Lusted odpowiedział na moje pytanie. Odpowiedź była dość krótka i ogólna. Dotyczyła tego, że Egipt nie będzie wyglądał jak w Rome1 tylko będzie to mix jednostek hellenistycznych i rodowitych, przy czym to drugie nadal budzi wątpliwości (co CA rozumie jaki jednostki rodowite? Egipcjan ubranych w strojach greckich, czy wojaków w stylu Ramzesa?). Zarzekania się, że to był wielki błąd lub przepraszania graczy nie było. :)
Zarzekali się przy czymś innym - jak były obrazki z przekreślonymi świniami itp. to zarzekali się że tego typu jednostek nie będzie a tu nagle po poł roku dali psy bojowe. Nie pamięta ktoś czy na tych obrazkach z przekreśloną świnią nie było przekreślonego psa.
Hmm. Faktycznie. Mogłem pomieszać te dwa fakty. Przepraszam za moją wtopę ale pamięć ludzka nie jest nieomylna.
A teraz trochę z innej beczki, jeśli wejdzie mi na kompa, najnowsze dzieło CA, to nie ukrywam,że frakcją którą będę próbował podbijać świat będą Swebowie. Mam nadzieję,że w DLC dadzą Franków. Nie wyobrażam sobie, aby plemiona Swebskie nie miały jednostek których w nazwa będzie odnosiła się do nazw plemion które tworzyły tą grupę językową, więc mam nadzieje,że nie zrobią czegoś takiego,jak z indianami z dodatku do ETW gdzie stworzyli konfederacje Huron-Wyonndatów gdzie żadne z nazw jednostek elitarnych nie odnosiło się do nazw plemion Irokeskich, a do nazw plemion algokińskich, poza tym wymyślili plemię indian tzn. Perkunów którzy nie istnieli. Następny przykład to nazwa jednostki elitarnej irokezów Winnenbagów, którzy na prawdę byli plemieniem z rodzinny Siuksów i trzymali z Algokinngami-popieranymi przez Francuzów, a nie Irokezami- popieranymi przez Anglików. To na razie wszystko z mojej strony