Ai 3.6 Pitera jest dobre, nie zmieniałbym go już na inne co do reszty to zmiany mile widziane ale nie ma się co spieszyć, lepiej dać tydzień - dwa później a dopracowane i komplet. Co z tymi fortami w kwestii pytań w poście poprzednim?
Wersja do druku
Ai 3.6 Pitera jest dobre, nie zmieniałbym go już na inne co do reszty to zmiany mile widziane ale nie ma się co spieszyć, lepiej dać tydzień - dwa później a dopracowane i komplet. Co z tymi fortami w kwestii pytań w poście poprzednim?
Wino polecam dodać 2 utwory lub więcej z filmu pt: "Stara Baśń" .Szczególnie "Pieśń Wojów" i "pogrzeb Wisza".
link:https://www.youtube.com/watch?v=CAX51MdGtPk-do "Pogrzeb Wisza"
link:https://www.youtube.com/watch?v=I-3cJ2Ztcy4-do "Pieśni Wojów"(szli my na poznań)
Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
Forty są nie do ruszenia i póki co praktycznie niegrywalne, bo AI nie potrafi z nich korzystać i nie raz stoi pod nimi przez dziesiątki tur. Danie fortów z silną załogą tylko OSŁABI państwa z tymi fortami, bo będą miały mega wydatki już od początku. Rekrutacji i budowy w fortach jeszcze nigdzie nie widziałem.
Mapa w BC jest brzydka szczególnie te kolory zgniłej zieleni, pytanie do Mietka77 nie dało by sie zmienić tej zieleni na bardziej miłą dla oka.
Wygląd mapy jest subiektywny. Nie wiem jak inni uważają. Potestowałem ostatnie zmiany Kam2150 co do unit jest git. Balans bardzo dobry, wyższe ceny wymuszają ostrożną politykę i dbanie o każdy grosz. Jak dla mnie Megasubmod III dojrzał do wydania go. Ale bez Wino nie będzie fachowj instalki. Ja moge zrobić co najwyżej paczkę plików do pobrania i nadpisania na Megasubmoda II. Chyba poczekamy z premierą aż Wino z urlopu wróci.
To świetnie, ja poczekałbym z premierą na powrót Wino jak zamierzyłeś Aravenie.
Może Profesor skończy postarzanie postaci w portretach i będzie kolejna perełeczka do moda - megasubmoda.
Wygląd mapki jest dla mnie ok - jest inna od podstawki i to jest jej zaleta.
Ja zagram na full opcjach (wszystkie nowinki) ale na Ai 3.6 Pitera. - Komputer gra każdą nacją a nie na jedną nację - gracza. Jeżeli ktoś znajdzie jeszcze lepsze Ai będzie mistrzem świata.
Najbardziej tym razem cieszy mnie jednak nowy unit - oryginał to totalne dziadostwo, jak dla mnie to przepis jak zpier....ć dobrą robotę jedną niedoróbką.
Czas oczekiwania na Wino a w zasadzie na jego powrót jest nawet na rękę - odpoczniemy sobie od gry i nabierzemy na nowo apetytu - Miłego urlopu Wino - jedz, pij i poluj na dziewczęta (jeśliś nie żonaty - oczywiście) - zasłużyłeś sobie na dobry urlop brachu.
Po zainstalowaniu BellumCrucis i tego Submoda w grze nadal mam język Włoski. Czy muszę coś zmienić gdzieś w ustawieniach?
Widocznie źle zainstalowałeś Megasubmoda, on podmienia pliki na polskie, musisz Megasubmodowi wskazać jako docelowy katalog data w BellumCrucis i kazać usunąć pliki map.rwm
Już widzę swój błąd;].
Instalator sam wklepał ścieżkę:
D:\gry\Medieval II Total War\mods\BellumCrucis6\data
Myślałem, że wykrywa grę i sam wybiera ścieżkę i nie zauważyłem małego błędu. Właściwa to:
D:\Medieval II Total War\mods\BellumCrucis6\data
Już wszystko ok.
Spotkała mnie "tragedia" - już o niej gdzieś czytałem, w MEGASUBMODZIE też występuje - 40 tura i nagle wszystkie animacje na mapie strategicznej zwalniają 100 razy - nie da się grać, próbowałem wracać 3 razy do tury 39 i kończyłem ją, ale zawsze w 40 turze wszystko zwalnia 100 razy na mapie strategicznej. Czy przypomina sobie ktoś ten problem i jego rozwiązanie (oprócz gry od nowa)? Mi się wydaj to tak jakby w tle zaczynał działać jakiś zapętlony skrypt, który pochłania 99% procesora...