Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Ja sie zgadzam z Asem. Jak juz wielokrotnie pisalem czesc osob z roznych powodow bardzo przesadza z krytyka tej gry. Mimo bledow, ktore istnieja jest to wg mnie najlepsza czesc serii. Co do plynnosci nie mam zadnych uwag, u mnnie dziala doskonale na extreme w rozdzialce 1920x1200.
Na wydajnosc kompa wplywaja nie tylko zamontowane podzespoly :) papier przyjmie wszystko,podobnie fora.
Nie ma sensu zebysmy sie ciagle odnosili do swoich opinii o tym tytule w kontekscie krytyki opinii innych od naszej.
Podoba mi sie tempo patchowania, znacznie lepsze niz w przypadku med2, rom1 czy s2 , same patche rowniez mniej waza.
Bardzo fajnie gra sie multi zarowno w kampanii multi jak i trybie quickbattle.
Sa obecne jakies bugi ale nie spotkalem zadnego, ktory by powodowal ze zaluje zakupu tej gry czy zwyczajnie odstawiam ja na polke.
Swoja droga bardzo sa interesujace posty ludzi, ktorzy pisza jaki to zawod i zabugowany szit a cisna w gre od premiery :)
Gdyby bylo tak zle juz byscie chyba przestali grac a tym bardziej pisac o coraz to nowych rzeczach, ktore wam sie nie podobaja, prawda?
Ja z poniżeszego powodu na ten czas zakończyłem przygodę z Rzymem 2 i czekam aż CA go poprawią i wyjdą DUŻE mody do niego
==============
Quote Originally Posted by animal793 View Post
Radious can u check and look on one thing... On my campaing (playing Rome on Hard ( about 60 turns) is one problem all enemys have low stacks ( 4-8 units) and counquer one city 10 turns or more. Sometimes i see...2 units attack city and 1 unit defending... -_-. A_I is passive i almost don`t need an army. No one attack me, and when i attack someone they don`t fight even if they have 10-12 units they run away on ships. I understand this if they will have multiple regions but not when they have 1 province...-_-
To this time i`ve not see any full stack from A_I side, i got 3 full stack and i could take all Europe i no time...but it`s no fun without any opposition...
I`ve attack Libia, Carta and New Carta joinging i`ve smash them like kids...without any hard moments...it`s just boring.
Can u try do it smth with this? A_I should have powerful army and defend his capitol like hell....
i think i must go legendary... it`s sad what A_I doing and makes game is very boring.
=====
Cytat:
Zamieszczone przez Asuryan
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Czepiasz sie. Jakby te balonu przeslanialy caly ekran albo unieumozliwialy plynna gre ;)Tez dziwne,ze Ci one przeszkadzaly tak strasznie( mi tez ale bez przesady)A Romka 2 bronisz chociaz wiaodmo,ze nie ma co :)MNie to dziwi. LOgicznie rzecz biorac powinienes wiecej ode mnie pastwic sie nad tym biednym bug romkiem;)
Bo według mnie przesadzasz mocno z krytyką tej gry, szczególnie że żadna gra z serii (może poza NTW) nie była idealną w chwili premiery. Dopiero ratowały ją patche/mody/dodatki. Nie twierdzę że Rome 2 jest idealne, bo nie jest, ale ogólnie jako gra się mi podoba... tym bardziej że na co jak na co, ale na płynność nie mam powodów do narzekań.
Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
Ja sie zgadzam z Asem. Jak juz wielokrotnie pisalem czesc osob z roznych powodow bardzo przesadza z krytyka tej gry. Mimo bledow, ktore istnieja jest to wg mnie najlepsza czesc serii. Co do plynnosci nie mam zadnych uwag, u mnnie dziala doskonale na extreme w rozdzialce 1920x1200.
Krytykuje , to co widze i tyle. Jakby w Romku wodzowie mieli balony a reszta bylaby jak w Szogunie 2 , to bym nie krytykowal. Poza tym spodziewalem sie czegos znacznie lepszego po Romku 2.
Przesadzaja nie z krytyka a chwaleniem tej gry tacy jak Wy:)Mam mase argumentow. Wystarczy na fora popatrzec. Filmik AJ gdzie kolo 30 tys . krytykuje gre a 600 broni... O czym Wy tu gadacie zatem. Moze sobie okulary poprawcie;)
No super. Gra dziala! To juz podwyzsza jej note do 8 heheh. Idzcie i powiedzcie AJ albo tym 30 tys. ze przesadzaja z krytyka;) A swoja droga, to AJ dal grze 6 i tam cos chcial 5. 4 u niego dostawaly najgorsze gry roku :)Czemu nie. Powiedzmy sobie szczerze biorac pod uwage ilosc bugow, oczekiwania, reklame (jaka to gra bedzie wspaniala) Romek 2 moglby zostac najgorsza gra roku;);)Albo moze bardziej pasuje najwiekszym falstartem roku.
I co jest do jasnej ciasnej z tymi powtorkami!! Nagrywalem w napku , szogunie 2 i nie zauwazylem zeby powtorki roznily sie od oryginalu.
Cytat:
Swoja droga bardzo sa interesujace posty ludzi, ktorzy pisza jaki to zawod i zabugowany szit a cisna w gre od premiery :)
Gdyby bylo tak zle juz byscie chyba przestali grac a tym bardziej pisac o coraz to nowych rzeczach, ktore wam sie nie podobaja, prawda?
A TY swoje. Rzeczywiscie jestes zaslepiony i wynajdujesz jakies argumenty zebym samemu sie lepiej poczuc. Tak wszyscy cisna w ta gre a pozniej cisna jej na forum. Takie zboczenie.
Ja Ci powiem jak to wyglada. Nowa Gra bach wlaczam i gram. Bugi. Patrzy na forum czy to normalne. NIestety. Kiedy patch, mody. Sa okey sprawdza. Bugi. Luka kiedy kolejne poprawki itd. No rzeczywiscie takie granie jak Twoje:)
Masz ile gralem w Romka 2 ; 32.1 godz. w ciągu ost. 2 tyg. / 54 godz. łącznie
Co do poizomow trudnosci z angielskiego cytatu. To tez zauwazylem,ze poziom trudnosci zostal znacznie obnizony. Tzn. Legendarny to taki Hard itp.
adi błagam, przestań pisać ciągle o tym samym, nudny jesteś gdzieś tak od dwudziestu postów wstecz. Jeżeli aż tak bardzo razi cię ta gra to poczekaj na jeszcze kilka patchów, albo pisz tony wiadomości do CA, zamiast zaśmiecać polskie forum.
A tak swoją drogą, po nowym beta-patchu gra działa mi lepiej, ale albo mi się wydaje, albo AI gubi się bardziej niż po drugim patchu. :?
Przed CA jeszcze naprawdę sporo pracy. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Myrkull
adi błagam, przestań pisać ciągle o tym samym, nudny jesteś gdzieś tak od dwudziestu postów wstecz. Jeżeli aż tak bardzo razi cię ta gra to poczekaj na jeszcze kilka patchów, albo pisz tony wiadomości do CA, zamiast zaśmiecać polskie forum.
A tak swoją drogą, po nowym beta-patchu gra działa mi lepiej, ale albo mi się wydaje, albo AI gubi się bardziej niż po drugim patchu. :?
Przed CA jeszcze naprawdę sporo pracy. ;)
Jak mnie blagasz, to przestane :D
Ale badz konsekwentny i tez nie pisz o tym o czym ja i Cie to nudzi ;)
Cytat:
Jeżeli aż tak bardzo razi cię ta gra to poczekaj na jeszcze kilka patchów, albo pisz tony wiadomości do CA, zamiast zaśmiecać polskie forum.
To wlasnie robie. Nie baw sie w moderatora i nie konfabuluj.
Nie jaram się, wieje nudą. Wole RTW
adi, nie mówię że nie możesz skrytykować gry (jak zauważyłeś sam to robię), ale żebyś nie pisał ciągle o tym samym. ;)
Na forum znamy twoje stanowisko i nie musisz go ciągle powtarzać.
Cytat:
adi, nie mówię że nie możesz skrytykować gry (jak zauważyłeś sam to robię), ale żebyś nie pisał ciągle o tym samym. ;)
Na forum znamy twoje stanowisko i nie musisz go ciągle powtarzać.
Od tego jest to forum. Inaczej dostalbym ostrzezenie.Poza tym sam ze soba nie pisze. Jakbys zwrocil uwage polemizuje;)
P.S. I w sumie Twoja uwaga do mnie bardziej sie nadaje na PW bo teraz , to w sumie offtopic robisz a ja odpowiadajac Ci tez;)
Cytat:
Zamieszczone przez Shane
W Shogunie 2 poza balonami nic jakos bardzo nie razilo(jeszcze moze podzial krainy),podczas gdy R2 ma od groma rzeczy wkurzajacychch.
Nie? A spidermany których masowe użycie rozwala klimat równie skutecznie jak spam płonących świń w pierwszym Rome? Ale faktycznie, R2 ma więcej rzeczy wkurzających i S2 jest grą lepszą.