Jakby nie było jest to prowincja startowa, a poziom kulturowy wynosił 100 %. Przez co wszelki próby walki musiałem odłoży na dużo później bo prowincja by się zbuntowała.
Wersja do druku
Jakby nie było jest to prowincja startowa, a poziom kulturowy wynosił 100 %. Przez co wszelki próby walki musiałem odłoży na dużo później bo prowincja by się zbuntowała.
Dla wszystkich zainteresowanych
Carreto uporał się z nowymi ikonkami jednostek w stylu BullGoda do DeI - w załączeniu link
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... st13580633
Ja będę nadpisywał nowe ikony do podfolderów graficznych - tak jak radzi Carreto, bo jego wersja 0.3 zawiera dotychczasowe odsłony 0.1 i 0.2
Notabene jeśli jeszcze ktoś nie aktualizował oryginalnych ikon Bullgoda to jest dostępna wersja 0.4 z połowy stycznia (w końcu dopięty jest Egipt :D )
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... an-2014%29
Dzięki. Bullgod / Careto ratują UI, nie jestem w stanie patrzeć na te czarno-białe obrzydlistwa od CA. Pytanie mam do kogoś obeznanego - czy jest możliwość, aby te ikony działały również we wbudowanej encyklopedii?Cytat:
Zamieszczone przez Bradley
Ja mam takie zapytanie
Da się może zmienić jednostkę generalską, przykładowo z piechoty na konnicę wodzom przydzielonym na starcie gry ?
Raczej nieda sie.
Czy w tym modzie musze zrobic cos poza opracowaniem technologii i wybudowaniem warsztatu maszyn oblezniczych zeby miec onagery?Mam ten budynek i jedyne dostepne machiny to balista i skorpiony.
W DeI niestety albo stety nie ma onagrów (czy jak tam się to odmienia :lol: ). Wątek chwilę się przewinął na stronach 8 i 9 tego tematu.
Ok dzieki. Damm, stracilem tyle tur na te technologie...A wiesz wlasciwie czemu niema?Przeciez oblezenia tak czy owak sa do bani,a przynajmniej na polu bitwy mozna by sie pobawic.
Nie mam bladego pojęcia. KAM coś wspominał, że nie bardzo pasują do epoki (bardziej nasza era) ale nie mam pojęcia skąd ma to info - pewnie z TWC ale ja nigdzie nie znalazłem takiej informacji. Może nam przybliży ten temat. Wprawdzie na google znalazłem info, że onagery wymyślili Grecy na przełomie III i II w. p.n.e. więc teoretycznie by pasowało. Ale "nie wiem, nie znam się, nie orientuje się, zarobiony jestem" więc nie będę się wypowiadał !?
Jednakże nie brakuje mi ich w DeI, bo podstawce były za mocno wypasione, a tak jak wspomniałeś przy oblężeniach nie są potrzebne, skoro chłopaki z kilkunastoma pochodniami potrafią zniszczyć najmocniejszą bramę. Natomiast brakuje mi przy oblężeniach "podkopów" które były masowo stosowane w starożytnej sztuce oblężniczej :(
jesli chodzi o te karty to mam tylko pare nowych niestety
Jak dobrze wiemy starożytni Rzymianie byli świetnymi inżynierami zarówno w tematyce infrastruktury jak i urządzeń batalistycznych, onagery bodajże pojawiły się reformie wojskowej Mariusza w II w. p.n.e . Jak gadam głupoty proszę mnie poprawić. ;)
Wracając do samej gry niestety ale oblężenia dalej strasznie odpychają od gry... jak CA nic z tym nie zrobi to najlepszy mod nie pomoże... no chyba, że już dzięki mod toolowi można coś z tym podziałać :D słyszałem o formacjach...ale czy pathfinder AI można zmienić ?