-
Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Zamieszczone przez WielkodusznyBezduszny
Tylko pytanie czy ten "rzecznik" to faktycznie jakiś mało ważny człowiek z Prawego Sektora a wywiad został zmanipulowany czy po prostu sam Prawy Sektor jest podzielony w kwestii podejścia do nazwijmy to "kwestii polskiej". Portal, który został podany jest związany z NOP więc siłą rzeczy będzie wspierał nacjonalistów ukrainskich (choć dali też wywiad z Aleksandrem Duginem dotyczacy sytuacji na Ukrainie) z którymi utrzymują w przeciwnieństwie do antybanderowskiego RN kontakty.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Gajusz Mariusz
W m...ę misia. :( A miałem Szwecję za w miarę poukładany kraj :?
Szwecja to chyba najbardziej poryty kraj pod względem poprawności politycznej.
http://www.mojanorwegia.pl/czytelnia/sz ... erzyc.html
http://www.euroislam.pl/index.php/2012/ ... c-absurdu/
-
Z zupełnie innej beczki. Ktoś kojarzy jakąś ogólnopolską akcje ratowania rysi? Byli u mnie jacys wolontariusze z organizacji WWF i namawiali do wpłacania 30 zł na ten cel. Cóż, ochrona rysi ważna sprawa :) a wolontariuszka była wybitnej wręcz urody więc jeśli to nie ściema to czemu nie?
-
A może TO była Rysia... :lol:
-
Nie no, faktycznie ratują te rysie. Gdybym miał na imię Rysiek to zaproponowałbym aby mnie uratowała ;).
A z poważnych rzeczy (choć czasami mam wrażenie, że takie ratowanie rysi jest poważniejsze od polityki i na pewno pożyteczniejsze) to ciekawą rzecz zauważyłem. Odkąd zaczęło docierać do opinii publicznej kim jest znaczna część "majdanu" na Ukrainie i do jakiej tradycji się odwołują to znowu zaczyna się atakowanie Kaczyńskiego, tym razem jako głównego zaangażowanego w pomoc dla nich.
A do jasnej ch... większość od prawa do lewa bezkrytycznie piało z zachwytu nad ukraińską "demokratyczną rewolucją". Ja uczciwie powiem, że nie mam wyrobionego zdania na ten temat. Po prostu obserwuję.
-
Cytat:
Zamieszczone przez hellbilly
A z poważnych rzeczy (choć czasami mam wrażenie, że takie ratowanie rysi jest poważniejsze od polityki i na pewno pożyteczniejsze) to ciekawą rzecz zauważyłem. Odkąd zaczęło docierać do opinii publicznej kim jest znaczna część "majdanu" na Ukrainie i do jakiej tradycji się odwołują to znowu zaczyna się atakowanie Kaczyńskiego, tym razem jako głównego zaangażowanego w pomoc dla nich.
A do jasnej ch... większość od prawa do lewa bezkrytycznie piało z zachwytu nad ukraińską "demokratyczną rewolucją". Ja uczciwie powiem, że nie mam wyrobionego zdania na ten temat. Po prostu obserwuję.
Tu akurat wina leży całkowicie po stronie tego pana, i wcale się nie dziwie, że tak jest. Jako pierwszy wyrwał się by pojechać na Ukrainę, zrobił sobie zdjęcie, na którym obok niego stoi lider organizacji prawicowej, za nimi tłum macha flagą UPA. Jeśli ktoś wyrywa się przed szereg niech teraz płaci. A co do sytuacji na Ukrainie, tajemnicą poliszynela było, że jak tylko doszło do zamieszek dołączyli się nacjonaliści. Nagle okaże się, że protestujący nie tylko żądają obalenia władz ale też rewizji granic, na razie po cichu ale kto wie jak będzie w przyszłości. Najlepszym rozwiązaniem dla nas było by stanie z boku i nie angażowanie się za mocno w tamtejsze bagno.
-
Ja nie do końca jestem przekonany co do tego żądania rewizji granic. Nawet jeśli jakaś część członków Prawej Strony czy innych ukraińców ma takie marzenia to są to jakieś nierealne mrzonki. Z całą pewnością ich przeciwnicy polityczni będą to jednak wyolbrzymiać i wyciągać takie wypowiedzi w celu kompromitacji. W razie swojego zwycięstwa niech się martwią jak utrzymać w całości Ukrainę.
-
Rewizja granic jest w sumie nierealną mrzonką tak naprawdę, tylko, że jest również bardzo chwytliwym hasełkiem, które może przyciągnąć pewnych ludzi. W przypadku obalenia władzy i ewentualnego dorwania się tam nacjonalistów (póki co nierealne) może być wodą na ich młyn propagandowy. Nagle przypomną sobie jaka to Polska w przeszłości była zła, że ciągle ma nasze ziemie itd. I nagle uzyskamy pod granicą kolejne wrogie, albo też nastawione negatywnie do nas państwo. Ponieważ problemów gospodarczych na Ukrainie nie da się rozwiązać o tak sobie, taka propaganda może odwrócić spojrzenie ludzi w tamtym kierunku. No cóż jest to bardzo zły scenariusz dla naszego kraju, i oby pozostał tylko w takiej formie.
Rosnący udział skrajnej prawicy na Majdanie można uznać za zły znak, bo kto wie czy ich członkowie wypadku zwycięstwa nie zasiądą w parlamencie. Wiem, że jest to gdybanie z mojej strony :)
Pamiętam takiego moda pod HoI2 - Modern Day Scenario - gdzie wyniku eventu dochodzi do wojny domowej na Ukrainie - część prorosyjską i cześć pragnącą niepodległości. Ciekawy jestem czy twórcy wyśnili go czy co?
-
Rewanżyzm historyczny, szukanie żydów itp pierdoły jest domeną kanapowych nacjonalistów. Coś ala Bubel w Polsce. Lewacy wszędzie widzą faszyzm a oni żydów. Już chyba każdy polityk i działacz narodowy czy prawicowy został tam ogłoszony żydem, łącznie z całą radą decyzyjną RN :) Dokładnie jak kanapowa skrajna lewica, o której swego czasu jakiś rodzimy komunista realista napisał na portalu polskich komunistów "1917 Władza Rad", że wolą wygłaszać rewolucyjne odezwy i analizować w nieskończoność Kapitał Marksa niż serio wyjść na ulicę działać. Europejskie organizacje nacjonalistyczne, które działają w realnym zyciu w większości nie podejmują takich kwestii. Raczej jest tendencja do dystansowania się od szowinizmu narodowego, rasowego a nawet islamofobii. Co oczywiście nie oznacza akceptacji społeczeństwa "multikulti". Winnych problemu imigracji uznają, słusznie zresztą zachodnich kapitalistów. Muzułmanie do europy nie przyjechali po zasiłki. Mieli być tanią siłą roboczą. Zresztą trafiłem na informacje, że na majdanie są też nacjonaliści z ... Rosji, którzy w putinowskiej władzy widzą głównego wroga.
-
Cytat:
Rewanżyzm historyczny, szukanie żydów itp pierdoły jest domeną kanapowych nacjonalistów. Coś ala Bubel w Polsce. Dokładnie jak kanapowa skrajna lewica, o której swego czasu jakiś rodzimy komunista realista napisał na portalu polskich komunistów "1917 Władza Rad", że wolą wygłaszać rewolucyjne odezwy i analizować w nieskończoność Kapitał Marksa niż serio wyjść na ulicę działać. Europejskie organizacje nacjonalistyczne, które działają w realnym zyciu w większości nie podejmują takich kwestii. Raczej jest tendencja do dystansowania się od szowinizmu narodowego, rasowego a nawet islamofobii. Zresztą trafiłem na informacje, że na majdanie są też nacjonaliści z ... Rosji, którzy w putinowskiej władzy widzą głównego wroga.
To co piszesz o europejskich organizacjach nacjonalistycznych trochę mi nie pasuję, ponieważ z reguły są to organizacje o skrajnych poglądach, dążących do uzyskania wielkości przez swój kraj. A hasło o rasizmie bądź też szowinizmie są głoszone, tylko, że pod egidą znacznie łagodniejszych haseł, twierdzeń itd. Ludzie je tworzący doskonale zdają sobie sprawę, że gdyby otwarcie coś takiego głosili albo dostaliby zawiasy albo grzywnę.
Nacjonaliści z Rosji z wielką chęcią otworzyliby swój kraj sprzed wybuchu 1wś, wyrzuciliby każdego nie-rosjanina, a Putin jest dla nich za łagodny.
-
Wiesz, nie jestem jakimś nacjonalistycznym misjonarzem i nie mam zamiaru nikogo przekonywać do swoich racji. Po prostu tak jest. Wszystko się zmienia. Włoscy faszyści organizują misje humanitarne do Kenii, anarchiści sympatuzyją z GW. Normalnie wariactwo :) Życie to dla mnie gra rpg i ma być ciekawie. A podział na prawicę i lewicę dawno można do kosza wyrzucić. O ile kiedykolwiek był trafny.
I przez cholerną politykę zapomniałem się i wlałem za dużo wody do sosu do spagetti i w konsekwencji mam zupę pomidorową.
-
Czy michnikowa ferajna dalej będzie popierać Ukrainę? :shock:
[youtube:1m6qanxf][/youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Tdhx1rW5x2E[youtube][/youtube:1m6qanxf]
-
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Nacjonaliści z Rosji z wielką chęcią otworzyliby swój kraj sprzed wybuchu 1wś, wyrzuciliby każdego nie-rosjanina, a Putin jest dla nich za łagodny.
Czyli z cyklu inteligenty chochlik zawsze wie lepiej. http://3obieg.pl/russkoje-impierskoje-d ... narodowcow
-
W jednej z dyskusji w ktorejś z telewizji wspomniano o tym liście ale jak pamiętam nie zająkneli się nawet o jego sensie. Widz mógł wywnioskować, że to były jakieś przepychanki słowne z nami. Jakieś pyskówki między rzekomo wrogimi sobie nacjonalistami.
-
Cytat:
Cytat:
Czyli z cyklu inteligenty chochlik zawsze wie lepiej.
http://3obieg.pl/russkoje-impierskoje-d ... narodowcow
Ach, uważaj bo zaraz pokocham rosyjskich nacjonalistów, odbudujemy tradycyjną polsko - rosyjską przyjaźń ;) zaproszą nas do Moskwy przecież jesteśmy braćmi Słowianami, i w ogóle nie interesują ich byłe ziemie. :D
Nacjonaliści wszystkich krajów łączmy się :lol: :lol:
-
Wiesz, to było w sposób niezamierzony dość trafne spostrzeżenie:)
A przez wychodzenie w trakcie bitwy na to forum doznałem totalnej porażki z kartaginą. Powiedzieli moim legionom No Pasaran i nici z podboju w najbliższym czasie. Faszyzm nie przeszedł ;)
-
Cytat:
Cytat:
http://i1162.photobucket.com/albums/...ps6bd51a05.jpg
-
Cytat:
Wiesz, to było w sposób niezamierzony dość trafne spostrzeżenie:)
Głodne kawałki o przyjaźni polsko-rosyjskiej w imię jakiś tam celów(?) jakoś nie wierzę i nie uwierzę, w przeciwieństwie do innych. Należy teraz tylko czekać na list od nacjonalistów z Niemiec, którzy również zapewne nas kochają w imię podobnych celów.
-
Wow, nacjonaliści jak bardzo głupich poglądów by nie mieli to nie tylko gimbusi fapujący nad mapą Wielkiej Polski, Rosji itd. Rosyjscy nacjonaliści mają dość "zmartwień" na swoim podwórku. Gadanie o "odzyskaniu" Warszawy byłoby jak gadanie w Polsce o "odzyskaniu" Smoleńska. Jak już to można by się bardziej martwić o Ukraińców, ale i tak perspektywa realnego zagrożenia Polsce to żart.
Jak strasznie na tym wschodzie nie lubią imperializmu amerykańskiego i syjonistycznego. Ciekawe w sumie czemu? Bo ponoć USA rozwaliło ZSRR? Bo przez wieki byli gnębieni przez własną władzę? Przecież w porównaniu do tego co "Rosjanie robili Rosjanom" to jakiś "mityczny korporacjonizm" na Zachodzie to niewinne zabawy.
-
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ach, uważaj bo zaraz pokocham rosyjskich nacjonalistów, odbudujemy tradycyjną polsko - rosyjską przyjaźń ;) zaproszą nas do Moskwy przecież jesteśmy braćmi Słowianami, i w ogóle nie interesują ich byłe ziemie. :D
Takie posty w Twoim wykonaniu już mnie nie dziwią. Odróżniaj nacjonalizm od szowinizmu, owszem są jakieś tam skrajne grupki szowinistów z Wielką Polską, Wielką Rosją itp. ale to są właśnie szowiniści. Można przeczytać na początku listu o "białej Europie", a nie rosyjskim Kaliszu. Sam Dmowski był zwolennikiem sojuszu z Rosją. Poczytaj o np. Zadrudze. Dzisiejsi nacjonaliści są za tzw. Europą wolnych narodów. Ogólnie ideę najlepiej przedstawiał Ian Stuart.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Dagorad
Przecież w porównaniu do tego co "Rosjanie robili Rosjanom" to jakiś "mityczny korporacjonizm" na Zachodzie to niewinne zabawy.
Ale to nie Rosjanie, to Ty nie wiesz, że za rewolucją,bolszewizmem stały obce siły zewnętrzne-przede wszystkim Żydzi,Niemcy,Amerykanie,Azjaci i nawet Polacy(Feliks Dzierżyński) a Rosjanie byli tylko ofiarami,ostatnio takich rzeczy się dowiedziałem od pewnej Rosjanki(mieszkającej w PL), która twierdzi, że wywodzi się z rosyjskiej arystokracji a sporą cześć jej rodziny wyrżnęli bolszewicy, a co najzabawniejsze owa pani będąc zagorzałą antykomunistką jednocześnie jest wielką orędowniczką byłego agenta KGB Putina :lol:
-
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Takie posty w Twoim wykonaniu już mnie nie dziwią. Odróżniaj nacjonalizm od szowinizmu, owszem są jakieś tam skrajne grupki szowinistów z Wielką Polską, Wielką Rosją itp. ale to są właśnie szowiniści. Można przeczytać na początku listu o "białej Europie", a nie rosyjskim Kaliszu. Sam Dmowski był zwolennikiem sojuszu z Rosją. Poczytaj o np. Zadrudze. Dzisiejsi nacjonaliści są za tzw. Europą wolnych narodów. Ogólnie ideę najlepiej przedstawiał Ian Stuart.
Przed 2wś był pomysł by Polska stała się sojusznikiem Hitlera, i byśmy wspólnie uderzyli na ZSRR. I nic z tego nie wyszło, a potem zabrzmiały już armaty. Według Ciebie wysłanie listy przez nacjonalistów z Rosji ma świadczyć o tym, że nas kochają? Nie rozśmieszaj mnie, proszę. Dla Rosjan Polska była, jest i będzie oknem za zachód, i nie uwierzę nagle w przyjaźń pomiędzy narodami. Jak narodowcy chcą sobie budować sojusz z braćmi za wschodniej granicy, proszę bardzo. Pytanie tylko jak długo będzie to partnerstwo równego z równym.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Z wielką chęcią się bym się spotkał z tymi biegłymi, by powiedzieć im parę rzeczy....
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxWiadTxt
-
Piękne piramidki cytatów :mrgreen:
-
Cytat:
Przed 2wś był pomysł by Polska stała się sojusznikiem Hitlera, i byśmy wspólnie uderzyli na ZSRR. I nic z tego nie wyszło, a potem zabrzmiały już armaty. Według Ciebie wysłanie listy przez nacjonalistów z Rosji ma świadczyć o tym, że nas kochają? Nie rozśmieszaj mnie, proszę. Dla Rosjan Polska była, jest i będzie oknem za zachód, i nie uwierzę nagle w przyjaźń pomiędzy narodami. Jak narodowcy chcą sobie budować sojusz z braćmi za wschodniej granicy, proszę bardzo. Pytanie tylko jak długo będzie to partnerstwo równego z równym.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Z wielką chęcią się bym się spotkał z tymi biegłymi, by powiedzieć im parę rzeczy....
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxWiadTxt
pierwsze słyszę...z tego co się orientuję to chyba właśnie hitlerowcy naciskali na Polskę a konkretnie kość niezgody - kanał pomorski. Chcieli by Polska zrzekła się tych terenów a my się nie zgodziliśmy co w efekcie było jedną z przyczyn wybuchu konfliktu.
Swoją drogą - uderzenie na ZSRR było wtedy najgłupszą rzeczą jaką wymyślił Hitler...
-
Cytat:
Zamieszczone przez Gaius Julius
Cytat:
pierwsze słyszę...z tego co się orientuję to chyba właśnie hitlerowcy naciskali na Polskę a konkretnie kość niezgody - kanał pomorski. Chcieli by Polska zrzekła się tych terenów a my się nie zgodziliśmy co w efekcie było jedną z przyczyn wybuchu konfliktu.
Swoją drogą - uderzenie na ZSRR było wtedy najgłupszą rzeczą jaką wymyślił Hitler...
Nie pisałem, że taki pomysł narodził się w Polsce, Hitler początkowo pragnął byśmy razem z Niemcami uderzyli wspólnie na ZSRR.
http://www.polskatimes.pl/artykul/88812 ... l?cookie=1
-
Ten watek byl walkowany tysiac razy.Nawet zostal stworzony osobny temat lecz niektorzy wciaz wola spamowac viewtopic.php?f=391&t=13741
-
Dyskusję proszę kontynuować w wątku, który podał zajac, teraz tylko udzielam ustnego upomnienia.
-
http://biznes.onet.pl/lupkowa-kolomy...,1,prasa-detal
Czyżby boom na łupki się kończył, przynajmniej przy obecnej cenie gazu?
-
Cytat:
Zamieszczone przez Baal-Melkart
Czyżby boom na łupki się kończył, przynajmniej przy obecnej cenie gazu?
Może za dużo wydobywali i cena przestała być opłacalna? Albo opłaty, za koncesje wydobycia, podskoczyły? Ciekawe jak by to było w Polsce? ;)
A tutaj polowanie na nowych kułaków. Masz garaż - jesteś kułakiem. Spokojnie - PO wymierzy sprawiedliwość społeczną :lol:
http://podatki.onet.pl/masz-garaz-plac- ... rasa-detal
Wygląda, że mimo "zawrotu głowy od sukcesów" (powiedzenie Stalina 8-) ) nasza "zielona wyspa" na gwałt potrzebuje pieniędzy. :mrgreen:
-
Po półtorarocznym śledztwie prokuratura umorzyła postepowanie wobec dwóch policjantów którzy po pijaku (każdy z nich miał 2 promile) rozbili samochód. Żaden z nich nie przyznał się, że prowadził samochód. Badania i ekspertyzy które nie dały rady ustalić który z nich kierował kosztowały 15tyś zł. Nie ponieśli także kar dyscyplinarnych. :lol:
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... a-sledztwo
-
[youtube:3sw6vdct]http://www.youtube.com/watch?v=UwwLWVpVtT0[/youtube:3sw6vdct]
-
prawica odkryła Monty Pythona <3
jeszcze trochę i odkryją, że wyśmiewali głównie takich jak oni :D
poza tym wolę naszych rodzimych klasyków... specjalistów od anusa i seksu gejowskiego
http://www.fronda.pl/a/prof-pawlowicz-w ... 34125.html
-
-
Dziekuję Pani Pawłowicz! Dzięki Pani, mam kolejny argument na bycie ateistą! Po co mi Bóg skoro mam dupę :P
-
-
Kogo obchodzi ze polskie dzieciaki gloduja i zyja w ubostwie?Liczy sie przede wszystkim "zabawa" w przebieranke i zwracanie sie do siebie na opak ku radosci lewicowych ekshibicjonistow :?
http://niezalezna.pl/51407-polskie-dzieci-gloduja
-
c'mon :D
co to za socjalistyczne myślenie? jak komuś przeszkadza nędza, to niech coś z tym robi, a nie czeka na interwencję państwa ;)
gdyby tylko środowiska katolickie wprowadzały w życie nauki Chrystusa, to żadnego ubóstwa by nie było...
-
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
to niech coś z tym robi, a nie czeka na interwencję państwa ;)
pederasci 24/7 zadaja dzialan panstwa w swojej dupnej krucjacie. :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
gdyby tylko środowiska katolickie wprowadzały w życie nauki Chrystusa, to żadnego ubóstwa by nie było...
Gdyby rzad nie musial marnowac czasu na teczowa halastre i genderowych oszolomow moglby sie poswiecic bardziej powazniejszym kwestiom ;)
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Moze niechaj gejostwo pokaze dobra wole i troche sypnie kasa na glodne dzieci ;)
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
Rozumiem ze wsrod pederastow nie ma katolikow :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
c'mon :D
co to za socjalistyczne myślenie? jak komuś przeszkadza nędza, to niech coś z tym robi, a nie czeka na interwencję państwa ;)
Jedno slowo :arrow: podatki a jak nie pojmujesz tego zagadnienia to zacznij nad nim myslec ;)
-
Cytat:
Moze niechaj gejostwo pokaze dobra wole i troche sypnie kasa na glodne dzieci ;)
geje nie mają takiego postulatu w przeciwieństwie do katolików.
Cytat:
Jedno slowo :arrow: podatki a jak nie pojmujesz tego zagadnienia to zacznij nad nim myslec ;)
popierasz taki lewacki pomysł jak socjal z podatków?
Cytat:
Gdyby rzad nie musial marnowac czasu na teczowa halastre i genderowych oszolomow moglby sie poswiecic bardziej powazniejszym kwestiom ;)
nie sądzę aby konserwatyści z platformy czuli jakikolwiek obowiązek wobec ubogich. zgodnie z prawicowym porzekadłem: zawsze mogą isć do pracy, założyć firmę i się dorobić.
-
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
geje nie mają takiego postulatu w przeciwieństwie do katolików.
Utwierdzilas mnie w przekonaniu ze wy pederasci dbacie tylko o swoje cztery litery :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
popierasz taki lewacki pomysł jak socjal z podatków?
Popieram zrozumienie omawianego zagadnienia.Wam lewakom tylko socjale w glowach ;)
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
zawsze mogą isć do pracy, założyć firmę i się dorobić.
2mln zarejestrowanych w Urzedach Pracy na 35tys. ofert pracy.Smialo zaloz firme i daj znac jak zarobisz pierwszy milion :lol: