niestety nie pomogło, coś czuję formata w powietrzu...
Wersja do druku
niestety nie pomogło, coś czuję formata w powietrzu...
Kiepska sprawa. Masz dostęp do "Ustawień wyglądu"? Jeśli to Vista, znajdziesz je w Personalizacji-> kolor i wygląd okien -> dolna zakładka "otwórz właściwości wyglądu klasycznego, aby uzyskać więcej opcji kolorów". Pojawi się okienko ustawień i tam jest opcja "Windows Aero". Spróbuj kliknąć na nią i następnie na "zastosuj". Błahe rozwiązanie, ale oby pomogło.
Warto wypytać ojca, czy czegoś nie instalował. Jakichkolwiek aktualizacji karty graficznej itd. Być może jakiś nowy program zakłócił działanie Aero.
Ostatecznie możesz spróbować naprawić system z płyty. Nie wiem jak jest z wyższymi systemami, ale na XP, dało się większość spraw wyleczyć poprzez "nakładkę".
Mam nadzieję, że nie napisałam zbyt chaotycznie :)
Zacznijmy od faktu że mój ojczulek raczej czegoś takiego jak instalacje itp. napewno nie zrobił.
Po drugie opcja "kolor i wygląd okien" zniknęła
Jaki system i sprzęt, wiem kiedyś podawałeś, ale to dawno było :)
Intel Core I7 920 2,66@3,4GHz / Galaxy GTX275 3-fan / 6x1Gb DDR3 1600MHz Corsair Dominator / Samsung Spinpoint F1 1TB x2 + WD WD20EARX 2TB / Samsung SyncMaster 2494HM / Microsoft Sidewinder X4 / Razer Deathadder / SteelSeries QCK / Zalman ZM-MIC1 / Creative Aurvana Live!
win 7 ultimate
Hmmm...ja mam wersję win 7 64 bit, boxową więc w takim przypadku gdyby nie ratowało mnie przywracanie pkt. systemu...
Nie wiem, czy wiesz, ale zerknij czy logujesz się tak jak kiedyś? z Admina, czy też nie? Możliwe że jak zmienisz konto dostępu to wrócą poprzednie ustawienia, też tak miałem hehe, wystarczyło komuś kilka minut :)
Format to ostateczność...
Nie wiem czy jasno to wyjaśniłem, hmmm... :roll:
tak, jestem ciągle na koncie admina ale cholera z tym, na szczęście mam ciągle paczkę programów więc nie będzie kłopotu z formatem
Gryzą Ci się sterowniki ;) Jak mi przepiszesz kod błędu cały(toto w nawiasie w kodzie szesnastkowym) to pewnie Ci nawet powiem jakie ;)Cytat:
Zamieszczone przez voitek
Na problemy ze sterownikami zmieniać zasilacz. Pozdro 600.Cytat:
Zamieszczone przez Piter
A próbowłeś utworzyć nowe konto - też typu admińskiego?Cytat:
Zamieszczone przez Andzia
Andzia, a w opcjach wydajności systemu -> efekty wizualne co masz zaznaczone ? Powinno być dla najlepszego wyglądu jak chcesz wszystkie bajery lub optymalne wg windowsa ;)