Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
Cytat:
Jak już mówiłem po raz kolejny szkołę mam już za sobą.
Tak, oczywiście bo społeczeństwo w zdecydowanej większości uwielbia patrzeć na facetów poprzebieranych za kobiety i jest to w 100% normalne! Macie racje, normalnie oświeciliście mnie. Dziękuje :roll:
W czasach wszechobecnego relatywizmu to co kiedyś było normalne już nie jest natomiast co kiedyś było dewiacją obecnie jest przyjmowane jako normalne od znaki czasu. Jak można już publicznie wyśmiewać symbole religijne i jest to normalne to w zasadzie można już wszystko. W końcu żyjemy w państwie prawa a że prawo nie ma nic wspólnego z moralnością to już inna bajka.
Cytat:
Widzę, że Baal i Witia wolą bić słabszych niż odnieść się do bardziej merytorycznych postów. Wasza wola.
Zakapior, mówię teraz całkiem poważnie - popatrzyłem wstecz i naprawdę nie widzę na który istotny fragment nie odpowiedziałem. Chętnie to zrobię tylko mi go wskaż, jeżeli oczywiście masz czas i ochotę.
Pampa
Cytat:
Dlatego że większość sobie nie życzy ich uczestniczenia w życiu publicznym.
Nie wiem na jakich ocenach tę szkołę skończyłeś, jeżeli z Twoich ust padają takie hasła.
To, że większość czegoś sobie życzy ( mówimy ogólnie ), nie uprawnia do represji w stosunku do mniejszości. To są fundamentalne zasady, dzięki którym system taki jak nasz może funkcjonować.
Cytat:
Hmmm uważasz że kościół jest za lewactwem?
A tutaj dobry fragment odnośnie grupy zawodowej zwanej 'prostakami', o której mówiliśmy strony temu. Jedną z cech prostaka jest przyznawanie sobie prawa do autorskiej analizy oficjalnie głoszonych poglądów i stwierdzenie, że odkrył on ich prawdziwe sedno i wszystkie drugie, a nawet niekiedy trzecie dna.
Zrozum chłopcze - kościół, przynajmniej ten dzisiejszy, nie ma w zwyczaju nawoływać do agresji przeciwko komukolwiek i czemukolwiek. Swoim zachowaniem dajesz jedynie argumenty takim ludziom jak ja, że degeneracja katoli w naszym kraju osiąga coraz większe wymiary.
To co piszesz jest po prostu żałosną tragedią.
Cytat:
Tak, oczywiście bo społeczeństwo w zdecydowanej większości uwielbia patrzeć na facetów poprzebieranych za kobiety i jest to w 100% normalne! Macie racje, normalnie oświeciliście mnie. Dziękuje :roll:
Nie wiem czy uwielbia, ale wiem, że 'facet przegrany za kobietę' uzyskał społeczny mandat. Nie Tobie oceniać czy słusznie czy nie. Nie Tobie stwierdzać, czy ludzie mają prawo głosować na takich ludzi czy nie.
Generalnie powiem Ci, mistrzu, coś co mówiłem na tym forum do kilku ludzi ( niestety ). Republiki demokratyczne powstały po to, aby izolować ludzi o poglądach takich jak Twoje. Oczywiście z Twojej perspektywy wygląda to zapewne inaczej, coś na zasadzie słynnego 'demokracja-dupokracja', ale jednak fakty pozostaną faktami. To ludzie o Twoich poglądach, nie moich, doprowadzali do masowego cierpienia, przemocy, agresji, wojen. To nie poglądy uznające czyjąś wolność i prawo do posiadania własnej tożsamości, poglądów, godności, prowadziły do przemocy i nienawiści. Zrozum to wreszcie i przestań żyć w matriksie.
Ronin
Cytat:
W czasach wszechobecnego relatywizmu to co kiedyś było normalne już nie jest natomiast co kiedyś było dewiacją obecnie jest przyjmowane jako normalne od znaki czasu. Jak można już publicznie wyśmiewać symbole religijne i jest to normalne to w zasadzie można już wszystko. W końcu żyjemy w państwie prawa a że prawo nie ma nic wspólnego z moralnością to już inna bajka.
Rzekł konserwatysta. Dawniej normalne było traktowanie kobiet jak podludzi, posiadanie niewolników, tortury na rozkaz kościoła, itd. Faktycznie straszna szkoda, że to co 'kiedyś było normą', naturalną koleją rzeczy odchodzi w niepamięć i jest zastępowane nowym, lepszym, zdrowszym.
Tak swoją drogą, jesteś z tych którym marzy się powrót do XIX wieku, czy może jednak idziesz na całość i najbardziej odpowiadają Ci złote wieki średnie? Wtedy to dopiero były państwa prawa i moralności!
Pytam czysto z ciekawości, jak zwykle...
tutejsi konserwatyści zapewne przyklasną swojemu idolowi...
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/korwin-m ... omosc.html
ale to tylko pokazuje, że tzw. wartości są cośkolwiek warte bardzo rzadko, bo zazwyczaj z chama wyłazi jego prawdziwa natura.
Cytat:
Nie jest kwestią co ja na ten temat uważam. Koncepcja społecznej gospodarki rynkowej, ujęcie członków kościoła jako wspólnoty i nacisk na solidarność społeczną kieruję polityczną doktrynę chrześcijańską w lewą stronę.
Cytat:
Dlatego że większość sobie nie życzy ich uczestniczenia w życiu publicznym.
No i? III RP nie jest dyktaturą większości.
Cytat:
Relatywizm zawsze był wszechobecny i akurat kościół rzymsko-katolicki jest tego wspaniałym przykładem. Czymże są te symbole religijne, że wyśmiewanie ich świadczy o degeneracji moralnej?
Cytat:
EDIT: Glaca przyhamuj ponieważ to już może dpodejść pod obrażanie użytkownika
O tym to zadecyduję już ja.
"Proszę" bez dzieciowania i "gimnazjowania". Zapewniam iż jest to możliwe. Pandrodoxa proszę o unikanie tekstów o tych koszulkach i te pe.
Cytat:
normalne.. tortury na rozkaz kościoła,
Były nienormalne (chociaż zależy o jakim kościele mówimy i w jakich czasach). Chociaż tortury jako materiał dowodowy w wielu sądach - głównie, a zwłaszcza miejskich - były czymś powszechnym i zrozumiałym w czasach przed Wielką Rewolucją Francuską to - co zabawne - Kościół (ogólnie) stosował (zalecał ich stosowanie sądom miejskim) je w rzadkich przypadkach - i choćby dlatego, pomijając procesy z duchownymi, odwoływano (jeżeli tylko była możliwość) się właśnie do sądów kościelnych. Łagodne śledztwa, łagodne wyroki. O tym jest nieco w Bardachu, "Historia ustroju i prawa polskiego".
Cytat:
No na pewno nie jest za Kurwinem-Mikke:
https://www.google.com/search?q=Nauka+s ... 3620872055
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rerum_novarum
==============================================
A tak na marginesie tej dyskusji (bo temat podobny):
http://b.kozlov1.eu.interia.pl/incest.htm
Np. zoofilia w Polsce nie jest karana - a kazirodztwo jest. Czyli z kózką można, a z kuzynką już nie. Dziwne, nie? :mrgreen:
Jakich rodziców dzieci potrzebują?
Wśród wychowanków rodzin homoseksualnych jest ponad 3 razy więcej bezrobotnych niż wśród tych ,które miały matkę i ojca.Prawie 4 razy więcejwychowanków homo i les korzysta z pomocy społecznej.Dzieci par homo o wiele częściej mają kłopoty z prawem,częściej palą marihuanę i częściej myślały o samobójstwie niż w poprzednim roku.To tylko część ustaleń raportu "Nowe badania struktury rodziny" Marka Regnerusa,socjologa z Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu Texas.Autor przedstawił w nich wyniki przeprowadzonych na szeroką skalę badań dotyczących wpływu rodzaju rodziny,homoseksualnej czy heteroseksualnej na wychowanie dzieci..W badaniach Regnerus wziął pod uwagę pod uwagę dorosłe osoby,które wychowywały sie w pełnych rodzinach oraz wychowywane były przez partnerów homoseksualnych.Badania przeprowadzono wśód Amerykanów w wieku od 18 do 35 lat.Uczestniczyło w nich 15 tysięcy osób.Wyniki badań radykalnie zmieniają dotychczasowe utalenia w tym zakresie,które opierały sie na opini Amerykańskiego Towarzystwa Psychologicznego, że "żadne analizy nie wykazały ,że wychowanie dzieci w parach homo ma negatywny wpływ na ich rozwój".Ta opinia przez lata wpływała na rozwój propagandy lansującej małżeństwa homoseksualne,adopcję przez nie dzieci, a także orzecznictwa sądów w tym zakresie.
A Wy dalej popierajcie patologię.Najlepiej jak już doczekacie własnych dzieci,zrzeknijcie się ich i oddajcie homo na wychowanie.Prawda zwycięży choć tych pierdół ludzi popierających zboczenia nie idzie normalnie przeczytać.To jest Wasz niby jaśnie oświecony postęp aż się obudzicie z ręką w nocniku. Nara.Seeya.Goodba.
można mówić a to jak krew w piach!
HOMOSEKSUALIZM TO NIE JEST PATOLOGIA! Dociera? Nie masz na to papierów!
nawet nie mam sił komentować reszty
Fumanchu
Czy Ty nie rozumiesz, że zdanie jednego człowieka nie jest w stanie zastąpić kilkudziesięciu lat badań nad tematem? Chcesz przeforsować zdanie jakiegoś friqa, łączonego ze środowiskami religijnymi, nad badania grona specjalistów i tezy stawiane przez międzynarodowe towarzystwa psychologiczne.
http://blogs.scientificamerican.com/uno ... the-world/
Mogę Ci rzucać takimi linkami na okrągło, tylko co to zmieni? Prymitywne spojrzenie na świat nie podważy realiów.
Cytat:
,które opierały sie na opini Amerykańskiego Towarzystwa Psychologicznego, że "żadne analizy nie wykazały ,że wychowanie dzieci w parach homo ma negatywny wpływ na ich rozwój".
Dokładnie. Jeżeli nie wykazano negatywnego wpływu, to jakim prawem uważasz, że takowy istnieje? Bo religia Ci każe? Myśleć trzeba zacząć. To bardzo przydatna sprawa.
Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Bo religia Ci każe? Myśleć trzeba zacząć. To bardzo przydatna sprawa.
Tu się zgodzę, co ma religia do Homoseksualistów? OD dawna jestem ciekawy.....