A czy mógłbyś opisać styl walki(Twój preferowany) Frakcjami takimi jak:
-Francja,
-Prusy,
-Rosja,
-Austria,
-Anglia,
-Osmani
A czy mógłbyś opisać styl walki(Twój preferowany) Frakcjami takimi jak:
-Francja,
-Prusy,
-Rosja,
-Austria,
-Anglia,
-Osmani
Preferowany styl w singlu, jest prawie taki sam dla każdej frakcji , czyli prosta linia, ustawienie się na końcu mapy i czekanie na AI, a jeśli Ty atakujesz to proste manewry do wyuczenia już we włoskiej kampanii ;)
Na multi to co innego z tym stylem walki, ale to już......... :mrgreen:
-----------------------------------------------------
Zobacz dział z modyfikacjami ;)
Z Empire jest tak, że to po prostu CZUĆ, że gra jest nieskończona.Cytat:
Zamieszczone przez Manieon
Głupie błędy, jak niezaprzestawanie strzelania przez lekką piechotę po odejściu od jej ,,celowniczka'' wrogiej jednostki, mundury zrobione pod kolor danej frakcji, skopany system czworoboków (tak samo jak w Napoleonie), dragoni równie celni, co zwykła piechota (to samo jest, po pewnych ulepszeniach, w Śogunie) .. słabo zrobione jednostki (husaria wygląda jak kupa, słonie mają niedorobione statystyki itd....).
Odnośnie szeregów - piechota strzelała szeregami...
Co ciekawe, lekka piechota w Napoleonie strzela szeregami, zwykła nie. :)))
ekhmm..... grałem już trochę w ETW i NTW i nie wiem jak Ty rozumiesz to, że lekka piechota w napoleonie strzela szeregami; prowadzenia ognia przez każdego żołnierza bez względu na jego miejsce w szeregu to nie jest ostrzał prowadzony szeregami z ETW ani inny taki :| ostrzał szeregami to jest prowadzenie regularnego ognia wykonywany kolejno/zmiennie przez każdy szereg w formacji nieparzystej(czyli w etw są to 3 szeregi) mający na celu zmniejszenie morali przeciwnika w konsekwencji jego rozbicia lub załamania jego działań(tak w skrócie :mrgreen: )
Ja jestem z tego zadowolony, że w NTW nie ma tych "opcji" strzeleckich bo śmiało można wczuć się w taktykę i struktury liniowe pododdziałów stworzone przez kaprala
Jeśli ten ostrzał szeregami w ntw jest to mnie oświeć bo chyba za mało grałem, żeby to zobaczyć ;)
PS
dragoni są celni gdy oddają strzał w miejscu, ale gdy się poruszają to widać ich braki w wyszkoleniu ;)
Mam pytanie. Jak odblokować wszystkie frakcje w Napoleon Total War. Czy potrzeba jakiegoś pliku ?? Proszę o szybka odpowiedź ;)
viewtopic.php?f=232&t=3936
Kto szuka ten znajdzie, wyszukiwarka nie boli :)
Czy zdarzyło się komuś aby ai zbudowało umocnienia w swoim mieście? Bo chciałbym stoczyć stoczyć kilka bitew o forty ale ani w podstawce, ani w DM ai nigdy nie zbudowało umocnień:/
Nie mam dźwięku w całej grze i nwm co sie dzieje bo już wgrywałem ją od nowa i dalej to samo. Moze to wina ustawień ale nwm co zrobić. Wiecie może ?? bo bez dźwięku kijowo się gra ;///
Może masz po prostu dzwięki w grze wyciszone, sprawdzałeś?
właśnie nie wiem jak to się sprawdza ;// powiesz mi ?