Mógł by ktoś wrzucić jeszcze raz plik ze zmniejszonym dystansem do skutecznej szarży? Próbowałem sam to zmienić, ale za cieńki jestem :D
Wersja do druku
Mógł by ktoś wrzucić jeszcze raz plik ze zmniejszonym dystansem do skutecznej szarży? Próbowałem sam to zmienić, ale za cieńki jestem :D
Tak w kwestii szarży: do tej pory omawiany był problem jej dystansu u husarii która miała wpisane 100, zamiast zwyczajowych 50, co sprawiało kłopoty. Teraz wszystkie jednostki kawalerii Polski (być może i w ogóle wszystkie, nie sprawdzałem), włącznie z dragonami mają zmieniony ten atrybut i to na 150. Ktoś wie dlaczego i co ma to wnieść?
Hej mam problem.
Zrobiłem wszystko tak jak pisze w instrukcji, a gdy odpalam grę wyskakuje mi ekran wczytywania i nagle wszystko znika i wracam do pulpitu, Jakieś pomysły gdzie jest problem ?
Edit@ wyrzuciłem wszystko, zrobiłem całość od początku i teraz wyskakuje mi jakieś puste powiadomienie przy wyrzucaniu mnie do pulpitu. A i teraz wyrzuca mnie po Intrze podczas ładowania Menu
Pytaj a najlepiej szukaj w temacie Pomoc techniczna.
Przemodowałem tę gre już w znacznym stopniu bo potencjał w niej także wyczułem jak pisał już ktoś wcześniej, i teraz to już inna gra. Jak skończe podziele sie z chętnymi zmianami. Ale zachecam do zmaian po swojemu - te najbardziej cieszą :D
Ide na łatwizne czyli na szybkość wiec za zmiany statystyk które także wypadałoby kiedyś pozmieniac na razie sie nie biore. W ogóle bitwy w tym modzie pozostawiają wiele do życzenia, zwłaszcza że były już dobrze zrobione w tej epoce na For King a Country i w Wojnie Trzydziestoletniej, która nie ujmuje kampanią ale bitwy ma ciekawe
Pamiętam jak czytałem o pierwszej wersji moda, ktoś z twórców wypowiedział sie, że połączenie Polski z Litwą wpłynie na grywalność.
Otóż jestem w 1646 roku i w wielkiej biedzie po kilkunastu turach bitew z kozakam@i, będąc na granicy bankructwa pokonałem sicz zaporoską, nie wspominając o nagminnych spamach armii kozackich mając już tylko dwa miasta w tym sicz obleganą dalej produkowali pół paskowe armie, ja nie straciwszy żadnego miasta byłem w stanie ledwo wystawić dwie półpaskowe armie i teraz najlepsze.. po pokonaniu siczy wchodząc do tego miasta dostaję -5500 i zostaję bankrutem. Jeśli ten mod miałby być choć trochę obiektywny historycznie to po ponownym podporządkowaniu sobie ukrainy powinienem dostać 5000 do przodu i dalej się rozwijać , jak dla mnie to przegiecie na maxa...
Żeby było jeszcze śmiszniej to wracam do poprzedniego zapisu odstępuję od obleżenia i proszę oczywiście etapowo o pokój, prawa handlowe i na końcu o sojusz a ukraińcy na to wypchaj się.
Tak to jest jak o najpiekniejszym okresie Polski robią moda hmm nie "polacy" z całym szacunkiem dla ich genialnych umiejętności moderskich.
A ja się zastanawiam, czemu soundtrack przy zwycięstwie to nie jest "Hej sokoły" (był w poprzedniej wersji), a jakiś marsz żałobny, który wcześniej był przy klęskach.
Od niedawna gram w tego moda ale na dzień dzisiejszy to już z całą pewnosćią moge napisać że bez tuningu nie jest to grywalne, zwłaszcza po dalszych turach. Buduje co sie da dla poprawy nastrojów i prawa a prowincje w sercu polski buntują sie jak podolskie prowincje w OiM na Rome. Teraz już może nie, bo obniżyłem ceny wszystkich budunków o połowe, dla poprawy finansów, i przyspieszenia rozwoju, i stać mnie na budynki spokoju publicznego. Ale i tak praktycznie te musze głownie tylko budawać :D Przydałem kazdemu budynkowi z takich po jednej wartosci w kazdej linijce czyli tam gdzie było 1 jest teraz 2 a tam gdzie było 5 teraz jest 6. Tyle o ułatwieniu które równoważy u mnie utrudnienie ze zmniejszeniem zasiegu ruchu jednostek - mapa sie jakby wieksza wydaje, w ogóle o nieba lepiej i bardziej strategicznie sie gra teraz. Prawie jak w rzeczywistosci ;) W jedynce też na tym zasiegu co dawali w zestawie nie grałem, bo ta nieograniczona wrecz mozliwosc ruchu to pomysł raczej chybiony, gdyz armie nie spadają nagle na miasta z nikad lub z daleka. Teraz musza isc na miasta. Ale i ja nie zareaguje tak błyskawicznie jesli moje wojsko cale stoi akurat na drugim biegunie świata. Tym samym wiecej akcji dzieje sie w "w polu". Samo zmniejszenie ruchu bez odrobiny poprawy "ogólnych warunków bytu nacji" mogłoby pozbawić szans Polski na podbicie Moskwy. Teraz Państwa nie rozrastają sie w pare lat do monstrualnych rozmiarów. I tury ustawiłem na 0.8. I teraz to już mnie wciągło :D Idzie grać dopiero
Nie ma co psioczyc na rusków, 1648 bardziej skopany moim zdaniem. Wystarcyc zlukac wojska turcji. Nawet w oryginale byly podobniejsze bo teraz mają zwykłych muszkieterów. Zeby przejsc wisłe w okolicach Warszawy trzeba isc gdziś do sąsiedniego miasta bo pod stolicą mostu nie ma - itd, itp. W stylu biznacjum w XVII w. z ich rozwiniecia, kontynuacji czy tam nowego moda. Poza tym generałowie zwykle pracują z mapą, a nie z nieskonczonym globusem świata, i ze zmianą skali z mapowej na monstruaną nic tu z korzyscią nie nacuduje lepszego w stosunku do pomysłow CA. To nie CS tylko strategia. Nie kula ziemska tylko mapa. Tam taka z której zeby skorzystać trzeba rozkładac w hangarze
Witam, czy podzieliłbyś się twoimi zmianami i czy nie zrobiłeś z Rzepy za dużego kafara?
Mi trochę nie pasuje, że mając trochę artylerii i dużo dobrej jazdy (czyli jak Polska w realu), nie potrzeba piechoty do zdobywania twierdz. Wystarczą dwie dziury w murze, szarża strasznej husarii na centrum warowni i już broniąca się na murach piechota musi schodzić na ziemię i ratować centrum. W rzeczywistości tak łatwo nie było, przecież nawet w rosyjskim filmie "1612" szarżująca husaria przez bramę nie dała rady ;)
Nie sądzę że to wina win 8.Czy przeinstalowałeś podstawkę i kingdoms na partycję inną niż systemową?Sprzęt mam przewyższający wymagania.Jeżeli byłby to problem z win to raczej by się w ogóle mod nie odpalił a tobie nie działają bitwy.To raczej problem z wadliwymi plikami niż systemem. informatyk ze mnie żadenCytat:
Zamieszczone przez BlackWood
Jest do tego torrent?
Zdanie zaczynamy od wielkiej litery, Ensis.