Muszę przyznać konik robi wrażenie.
Wersja do druku
Muszę przyznać konik robi wrażenie.
Mi również się podoba, jest co najmniej równy tym z Rusishi (a tam są chyba najładniejsze modele koni). Ten nawet chyba jest jeszcze ładniejszy.
Nowy sneek peek :)
Tym razem trochę mapy strategicznej i trochę screenów z bitwy
http://forums.totalwar.org/vb/showthrea ... 2053514878
Szczerze, to te screeny bardziej mi się podobają niż te z Romka II. A i w końcu będę mógł zagrać Królestwem Bosporańskim.
Tyle screenów mapy? Z mojej strony jeden komentarz
http://24.media.tumblr.com/tumblr_ma...j2iwo1_400.gif
PS: Czyżby w Iberii zabrali dwa miasta ( jedno to na pewno )?
Legend.. wait for it..
Nazgool a będzie możliwość działania żeńskimi członkami rodów jak w podstawce MIITW?
..dary. LEGENDARY!!
Nazgool, może wiesz jak wygląda kwestia dróg dla Celtów. Czy w końcu będą drewniane trakty, zamiast brukowanych dróg??
Pozdrawiam
Hmm, same ciężkie pytania :)
@Marat - ni przyglądałem się szczerze aż tak tej mapie więc ciężko mi powiedzieć. Zerknę w weekend na rozłożenie prowincji i dam Ci znać co i jak. Ogólnie to trzeba było przerobić pewne prowincje, żeby zrobić miejsce dla nowych frakcji. Ale tak czy siak na mapie znajdą się też PFSy reprezentujące najważniejsze miejsca, twierdze i miasta, które ze względu na limity 199 prowincji nie zmieściły się na mapie w tradycyjnej formie.
@LEGION - w tej chwili trwają implementacje różnych rozwiązań i pomysłów. Do żeńskiej części rodów jeszcze nie doszliśmy ;)
@buger13 - nie wiem. Musiałbym sprawdzić i pogadać z naszym historykiem od Celtów :). Coś ostatnio było zmieniane w kilku kwestiach i może to również. Musiałbym sprawdzić.
Mapy, mapy to jest to co mnie kręci. Tym razem sporo pokazali, szkoda że znowu nie te rejony, które najbardziej mnie interesują, ale ciekawie to wygląda. W Hiszpanii widzę sporo zmian. Wszyscy zadają pytania to zadam i ja. Chyba nawet się kiedyś o to już pytałem, ale powtórzę - czy zamierzacie popracować na topografią miast? Nie mam na myśli rekonstruowania jakieś szczegółowej zabudowy, raczej to czy Kartagina, Massalia, Bizancjum i pare innych będą leżały na półwyspie?
Nie ukrywam, że śledzę ten topik wyjatkowo pilnie nazgool. Nie będę zadawał głupich pytań o "release date" :D. Chce tylko życzyć powodzenia Waszej ekipce i zapewnić że trzymam kciuki.
Szkoda że mam tak mało wolnego czasu to bym Wam pomógł jako grafik
pozdr