Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 7 - PARTI
Cytat:
Zamieszczone przez royal12
A teraz trochę z innej beczki, jeśli wejdzie mi na kompa, najnowsze dzieło CA, to nie ukrywam,że frakcją którą będę próbował podbijać świat będą Swebowie. Mam nadzieję,że w DLC dadzą Franków.
Z tego co się znam to wtedy Franków jeszcze nie było.
Może koledze chodzi o DLC w innych czasach kiedy to Frankowie będą :D
Na moje jak chcą dać jakąś frakcję do DLC to niech dają ale... nie że NP Egipt z 5 euro Tracja za 5 Euro itp.... tylko dać że jak się kupi DLC to się odblokuje pozostałe Frakcje :)
Ja zagram Seleucją (jeśli będzie), a jeśli nie będzie Seleucji, to Macedonią.
Cytat:
Zamieszczone przez royal12
A teraz trochę z innej beczki, jeśli wejdzie mi na kompa, najnowsze dzieło CA, to nie ukrywam,że frakcją którą będę próbował podbijać świat będą Swebowie. Mam nadzieję,że w DLC dadzą Franków. Nie wyobrażam sobie, aby plemiona Swebskie nie miały jednostek których w nazwa będzie odnosiła się do nazw plemion które tworzyły tą grupę językową, więc mam nadzieje,że nie zrobią czegoś takiego,jak z indianami z dodatku do ETW gdzie stworzyli konfederacje Huron-Wyonndatów gdzie żadne z nazw jednostek elitarnych nie odnosiło się do nazw plemion Irokeskich, a do nazw plemion algokińskich, poza tym wymyślili plemię indian tzn. Perkunów którzy nie istnieli. Następny przykład to nazwa jednostki elitarnej irokezów Winnenbagów, którzy na prawdę byli plemieniem z rodzinny Siuksów i trzymali z Algokinngami-popieranymi przez Francuzów, a nie Irokezami- popieranymi przez Anglików. To na razie wszystko z mojej strony
Frankowie? W III p.n.e - I n.e? Troche cie nie poniosło?
Chyba tak, biorąc pod uwagę, że ówdy to była tylko grupa Cherusków.
Nie nie poniosło mnie jeśli dają Swebów którzy nie tworzyli sformalizowanego związku plemiennego, to dlaczego nie Franków
To już równie można dodać K.Burgundii oraz państwa Gotów, a do DLC do dodać bohaterów "nibelungów" , a jako nową kampanie "Zygfryd i Roland-na wojennej ścieżce" :lol:
Jeśli wyjdzie dodatek "BI"-2, to w tedy o frankach sobie wspominaj ;)
Cytat:
Zamieszczone przez royal1410
Nie nie poniosło mnie jeśli dają Swebów którzy nie tworzyli sformalizowanego związku plemiennego, to dlaczego nie Franków
A istnieli oni wtedy? Bo jak dla mnie, to początek historii Franków to nie prędzej niż III-IV wiek n.e. Chociaż nie jestem znawcą, więc jeśli się mylę, to proszę mnie poprawić.
Powtarzam jeszcze raz skoro są Swebowie to dlaczego nie Frankowie,albo Markomanowie. Frankowie, rzeczywiście nie tworzyli wtedy związku plemiennego
Cytat:
Zamieszczone przez royal1410
Powtarzam jeszcze raz skoro są Swebowie to dlaczego nie Frankowie,albo Markomanowie
Różnica czasu. Swebów znano w tym rejonie juz przed naszą erą. Franków i Markomanów raczej nie.