Re: Islam - religia "pokoju", czy "wojny"?
Oczywiście byli ścigani najpierw przez Niemców, potem Ruskich, a potem jeszcze Polskę ludową... to ich poniekąd usprawiedliwia i też działali na pewno przeciw własnej woli - bajeczki. Takie akcje jak wybijanie zębów adoratorowi jednej z panien na którą chętkę miał jeden z "partyzantów", to też dla "przeżycia"?
Dajcie spokój mam inne podejście do tych spraw od Glacy, ale naprawdę nie wszystkim należą się pomniki... Prawda w takich sprawach zawsze leży gdzieś w środku(z odchyleniem, czasem mocnym w "tę" lub w "tamtą" stronę), a nie na jednym z biegunów.
Cytat:
Takie akcje jak wybijanie zębów adoratorowi jednej z panien na którą chętkę miał jeden z "partyzantów", to też dla "przeżycia"?
Może chciał przedłużyć w ten sposób gatunek a co za tym myśl niepodległościową 8-)
Cytat:
jezeli "Zolnierzy wykletych" definiujesz jako bandytow to utwierdzasz mnie w przekonaniu zes sowiecki gnojek jest i nic wiecej.
taki sam ze mnie sowiecki gnojek jak i z akowców, których zdanie podzielam oraz ofiar cywilnych nzs i nzw.
jest temat o żołnierzach przeklętych więc może tam to przenieść? ;)
Nie ma co płakać nad Niemcami i resztą Zachodu... solennie sobie na to zasłużyli, ale jakie wnioski dla nas?
[youtube:23czt1j0][/youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HUqMsg9MitE[youtube][/youtube:23czt1j0]
Tak z ciekawości czym sobie zasłużyli??
Mnie ciekawi Francja, jakże świecki kraj a islamowi tam można więcej niż innym... chyba dlatego, że chrześcijanie sobie "odpuścili", ich wiara słabnie, ludzie liberalizują swoje poglądy, natomiast islamowi to nie grozi...
"70% pochodzi z rodzin arabskich (Turcy, Libańczycy, Kurdowie ...)." - porywający poziom wiedzy.
Nikogo nie usprawiedliwiam ni nic z tych rzeczy ale ten Sebastian to wygląda na takiego który wśród samych Niemców też łatwego życia by nie miał.
Cytat:
Tak z ciekawości czym sobie zasłużyli??
To czy sobie zasłużyli to raczej kwestia światopoglądowa. Bardziej neutralnie jest powiedzieć że sobie na to zapracowali.
Nie wiem czego niby oczekiwali. Że muzułmanie będą się w błyskawicznym tempie asymilować nawet jeżeli będzie ich wielu? Że będą się przyjaźnić z ludźmi których idei, poglądów i kultury nie podzielają? Żaden muzułmanin chyba nie podpisywał papierku iż wyrzeka się swojej kultury, religii i sposobu bycia.
Cytat:
solennie sobie na to zasłużyli, ale jakie wnioski dla nas?
Że muslimów trzeba brać za pysk i stwarzać im warunki jak najmniej korzystne. Dyskryminować ich do momentu, w którym zaczną się asymilować. Jak się nie podoba to won.
Cytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
Cytat:
solennie sobie na to zasłużyli, ale jakie wnioski dla nas?
Że muslimów trzeba brać za pysk i stwarzać im warunki jak najmniej korzystne. Dyskryminować ich do momentu, w którym zaczną się asymilować. Jak się nie podoba to won.
Czyli jak Hitler czy Stalin dyskryminując jakąś nacje np. Żydów, Azerów stwarzając im jak mniej korzystne warunki do życia sprawiał im okazje do asymilacji, a tych którzy nie chcieli się zasymilować koncentrował w pewnych obozach?
Bardzo ciekawe podejście do sprawy przejawiasz Odi.profanum.
Hitler i Stalin nie dyskryminowali by asymilować, a by wybijać. Taka drobna różnica...
Aczkolwiek moim zdaniem od muzułmanów powinno się wymagać przynajmniej nauki języka, jeśli chcą przyjmować jakiekolwiek socjale. No i oczywiście szukać pracy. Jak już przyjeżdżają, to niech robią, a nie żyją sobie za pieniądze innych.
Masz niesamowitą zdolność wyciągania całkowicie błędnych wniosków z tego co ludzie piszą - a przynajmniej ja. Weź przestań może rozkminiać a skup się nad tym co jest dosłownie napisane.
Cytat:
Hitler i Stalin nie dyskryminowali by asymilować, a by wybijać. Taka drobna różnica
Też.
Cytat:
Aczkolwiek moim zdaniem od muzułmanów powinno się wymagać przynajmniej nauki języka, jeśli chcą przyjmować jakiekolwiek socjale.
Albo zagbrać im socjale ( imigrantom ). Zmusiłoby ich to do poszukania sobie pracy, do wyjścia z getta i asymilacji. Jak się nie podoba - do widzenia. Przestawić tą imigrację na charakter zarobkowy a nie pijawkowy - dorwać się do socjala i żreć ile się da.