Re: DYSKUSJA MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven)
Ta tragedia czasem występuje, w modzie więc i w megasubmodzie też. Włącz toggle-Fow, mnie kiedyś wróciło do normy po kilku turach męki jak wysłałem dyplomatę do innej nacji wybrałem jakiś prezent dla nich.
Jak da radę to przed feralną turą zmień coś w savie, agenta przesuń jakiś oddział, włącz toggle_fow i spróbuj puścić turę.
Cytat:
Zamieszczone przez radax
Spotkała mnie "tragedia" - już o niej gdzieś czytałem, w MEGASUBMODZIE też występuje - 40 tura i nagle wszystkie animacje na mapie strategicznej zwalniają 100 razy
Też tak miałem i cofnąłem się jak Ty o jedną turę i nic nie dało, więc cofnąłem się o kilka tur do tyłu np 5-6 tur i potem poszło bez problemu.
Fajnie to wygląda, w tym tygodniu może wyjdzie Megasubmod III, ew. za jakiś czas jak da radę może dorobisz do niego patch z tą Basrą ok?
Ja rozumiem, że w nowym EDU jednostki prochowe będą jakieś konkretne i nadające się do gry?
Mod kończy się w 1350, broń prochowa wtedy zbyt groźna nie była i w modyfikacji są tylko dwie jednostki z bronią palną. Groźne są tylko z bliska. Za to ilość dział i sprzętu oblężniczego w oddziale jest zwiększona.
to może usunąć te jednostki prochowę?
Cytat:
Mod kończy się w 1350
A nie czasem sto lat później :?: ;)
Choć i wtedy jej skuteczność jeszcze pozostawiała wiele do życzenia.
Tak mod się kończy w 1450 roku. ;)
Stawiając kościół po raz pierwszy mam do wyboru kościół katolików i schizmatyków. Czy wybieranie tego drugiego ma jakiś wpływ na pojawienie się antypapieża?
EDIT:
Mam kilka problemów. Nie wiem czy to problem z modem czy submodem;].
1. Strasznie drażnią mnie jednostki terytorialne. Fakt, że można rekrutować je tylko w określonych miejscach jest spoko. Problem w tym, że uzupełniać ich też nie mogę nigdzie indziej co czyni je bezużytecznymi na dłuższą metę.
2. Komputer rekrutuje o wieeele za dużo wojska na które go nie stać. W ten sposób powstają hordy, które włóczą się bez celu rzadko atakując wroga a AI nie stać nawet na okupy za jeńców. Jak do tej pory problem wystąpił z Anglią, Egiptem i Papiestwem.
Przykładowa "horda":
http://i41.tinypic.com/359mt1u.jpg
http://i41.tinypic.com/359mt1u.jpg
3. Brak możliwości zmiany religii (u mnie, bo najwyraźniej innym działa) już sobie odpuściłem;]. Szkoda zachodu dla takiej drobnostki.
4. Gdy chcę rekrutować uczonego wywala mnie do pulpitu.