Może celuje w pierwszą RP, z królem i demokracją szlachecką (oligarchią), tylko gdzie On dzisiaj szlachtę znajdzie :mrgreen:
Wersja do druku
Może celuje w pierwszą RP, z królem i demokracją szlachecką (oligarchią), tylko gdzie On dzisiaj szlachtę znajdzie :mrgreen:
Kulczyk, Niemczycki itd wzorem wschodu zrobią się oligarchami i będzie jak znalazł. Może nawet magnatami... :hmm:
Aha to i teraz nie tylko z prawej strony rozliczamy wnuków z czynów pra pra pra dziadków, no chociaż żeby to był tatuś.... ciekawe :D
Nie znam sprawy, ale jeżeli nie odebrali herbu złodzieje, to chyba nie powinien używać... :hmm:
Zresztą i tak ma już KORWiN. Tylko co wtedy, gdy ten też się usamodzielni czy jakoś tak ...
PaskudnyPludrak- ostatnio taki argument słyszałem przy akcji pt. dziadek z Wehrmachtu. Słabe, nawet trąci gimbazą.
Co do nazwy partii "KORWiN" to moim zdaniem przesadzili. Wygląda to jakby na siłę szukali chwytliwych słów pasujących do słowa "korwin". To niestety (oraz sam rozłam w KNP) doprowadzi do wyniku poniżej progu wyborczego obu ugrupowań. Innymi słowy znów wygra PIS albo PO i mamy kolejne lata stracone, zadłużanie się, afery, złodziejstwo itd a jak wygra PIS to jeszcze dodatkowo wojnę z Rosją:P
Jaki rozłam?! Ja ciągle czytałem, nie tylko tu: żaden rozłam !! Fałsz !! Wyborcy-Nic Się Nie Stało !!
Obie partie wystawiły tego samego kandydata na prezydenta więc rozłam i jest i go nie ma. Innymi słowy powstał rozgardiasz gwarantujący 1-3 % poparcia przy urnach. Strażnikom żyrandola jest to bardzo na rękę ale to już zupełnie inna historia.
Mało. Strażnik żyrandola jest tak potężny, że reszta w praktyce rzuciła biały ręcznik nim wybił gong... Akurat to zdanie nie dotyczy JKM. A kandydatka uciekająca przed dziennikarzami - epickie.
@PaskudnyPludrak Co do tego herbu, z tego co pamiętam, to któryś z sejmów w II RP zlikwidował szlachectwo i stanowość, więc obecnie te wszystkie herby i pochodzenia szlachecki to jeden wielki pic na wodę, służący połechtywaniem sobie własnego ego...