https://www.youtube.com/watch?v=NQ9qjcmNSkY
Czekamy! :)
Wersja do druku
https://www.youtube.com/watch?v=NQ9qjcmNSkY
Czekamy! :)
W pażdzierniku zapowiada się ostra rozwałka w "The Walking Dead".Będziemy mieć walkę o przywództwo,oblężenie oazy przed truposzami,rozłam w grupie i na dodatek żywych fanatyków polujących na wszystko co nie umarłe.
Coś równie jak powyżej nieskomplikowanego i z mnóstwem wybuchów oraz strzelaniny.Ponadto możemy zobaczyć Thorina Dębową Tarczę w normalnym rozmiarze,Ricka z w/w serialu oraz blondyneczkę z "Ostatniego Mohikanina":
Póki co czas nadrobić zaległości z "True detective","Penny dreadful" oraz "Wayward Pines".
Edit:arrow: "True detecive" po ślamazarnym pierwszym odcinku kolejne trzy to już był rollercoster.Podoba mi się rosnące wobec siebie zaufanie pary głównych detektywów co wpływa na jakość serialu oraz postęp w śledztwie.Vincent zaczyna łapać wiatr w żagle i nawet zaczyna sobie robić sparingi z tłustą żelazną szczęką,burmistrz chyba do końcowego odcinka się kompletnie rozpije ale póki co najlepszy jest Collin jako tatusiowy dostawca "trawy" (aż się popłakałem ze śmiechu z tym motywem).No i ta akcja próby zatrzymania podejrzanego w czwartym epizodzie wręcz wzorcowo zrąbana najbardziej jak tylko to było możliwe :wall:.
Reasumując serial mnie już wciągnął i do dzisiejszego wieczora zatem.
Edit:arrow: Ostatni szósty epizod "True detective" to mistrzostwo w wykonaniu Colina!Bez żadnych wątpliwości 10/10 a scena z widzenia w więzieniu po prostu epicka.
Spoiler:
"Penny dreadful"Spoiler:
"Wayward Pines"Spoiler:
"The whispers"Spoiler:
Edit:arrow: Szykuje się kolejny serial z zombiakami.Widocznie twórcy "The walking dead" stracili inwencję i postanowili nas uraczyć zupełnie nowym serialem osadzonym w LA ale poświęconym tej samej tematyce.
3 noce zarwane i pierwszy sezon Detektywa obejrzany. :) Chyba w temacie nie było złych ocen bo... ich być nie mogło! ;) Postać Harta grana przez Harrelsona niewiele różniła się od standardowych ról tegoż aktora, co nie znaczy że cokolwiek jej brakowało! Ale Rust McConaugheya to mistrzostwo świata! Jeżeli jest tu ktoś kto nie oglądał, a lubi oglądać całe sezony w całości - gorąco polecam! Jutro kończy się 2-gi sezon. Już wiem co będę oglądał w najbliższej przyszłości. :cool:
http://thisisinfamous.com/wp-content...ter-16x9-1.jpg
Niestety... drugi sezon słabiutki. Wszystkie elementy gorsze, a co najgorsze, bez iskry. Ot zwykły serial o policjantach. I znakomity Farrell i Vincent nie ratują sytuacji.
Czy drugi sezon jest gorszy?Może jest inny gdyż intryga wokół której toczy się akcja jest całkowicie odmienna.Tam mieliśmy psychola a tutaj powszechną korupcję i wciąż nie wiemy kto za tym wszystkim stoi co tylko potęguje moją niecierpliwość do finałowego odcinka.
Tylko sama fabuła nie była tak ważna w pierwszym sezonie ;) Ważniejsze było to co zbudowano na niej i wokół niej. Mi jakoś ciężko się wciągnąć. Duży udział ma w tym fatalna babka i gej policjant :P
Niestety szósty odcinek drugiej serii "True detective" był szczytowy na serialowej paraboli bo póżniej aż do kiepskiego i przewidywalnego finału już tylko ostre pikowanie w dół.Wracam do "The Borgias" oraz do "Humans".
Po obejrzeniu 1 sezonu Detektywa trochę się bałem że poprzeczka trochę za wysoko postawiona. Ale jak bez uprzedzeń podejdzie się do drugiego, wcale nie jest źle. Zupełnie inna intryga, oczywiście gliniarze z problemami i przeszłością (myślę że trochę ich jak i ich problemów ciut za dużo...) i świetna rola Vince'a Vaughna.Spoiler:
Zakończył się też serial Kontra (Strike Back) na 5 sezonie. Wraz z kolejnymi sezonami z realnością w tym serialu było coraz gorzej, ale jakoś człowiek przyzwyczaił się do gęb sierżantów Stonebridge'a i Scotta. Zmniejszanie się siły zespołu wraz z kolejnymi odcinkami 5 sezonu od razu wyjaśniało sytuację końca projektu. Ale lepiej wiedzieć kiedy kończyć, więc dobrze się stało.
Tydzień temu skończył się pierwszy sezon "Fear the walking dead" a jednocześnie zaczął się nam kolejny sezon "The walking dead" i to od wysokiego "C".Niechaj tylko tak pozostanie do końca :evil:.Ciekawie by wyglądało połączenie obydwu historii w jedną gdyż kilkuletnia różnica wydarzeń pomiędzy nimi to żaden problem.
Za wieczorem czas powrócić do "The leftovers" aby się znów dowiedzieć że niczego się nie dowiemy...i oto chodzi bo serial ma potencjał: