Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Nie mówiąc o Dmowskim, z którego "ideologią" co prawda się nie zgadzam
Dlaczego ideę wspólnej pracy na rzecz interesu narodowego, w którą w końcu włącza się mieszczan, robotników i rolników; a nie tylko ziemian i przedsiębiorców; wziąłeś w nawias?
Rapsod mi bardziej chodziło o kwestię zewnętrzne oraz stosunek Dmowskiego do Żydów itd.. on był jaki był, ale ten człowiek zrobił dużo dobrego dla Polski, a nikt nie jest postacią kryształową, dlatego brzydzi mnie obrzucanie jego osoby błotem mimo, że sam nigdy bym pod jego pomnikiem kwiatów nie składał...
ps. Glaca jeżeli Ty uważasz, że Hitler nie mordował Francuzów przez pacyfizm(równie dobrze można rzecz, że Hitler by nie zaistniał gdyby Francuzi nie byli tacy pacyfistyczni i dupowaci...) oraz jesteś za wpuszczaniem wroga bez wystrzału do kraju to ja nie mam już pytań... no to dla mnie jest to gorszę od komunizmu i faszyzmu razem wziętych. W ogóle porównaj co piszesz w pierwszej części posta a co w drugiej... większej sprzeczności chyba nie idzie uświadczyć :lol:
czy spoleczenstwo francuskie mialo jakiekolwiek szanse z machiną wojenną Niemców kiedy wojsko sobie darowalo walkę? mówię o sprzeciwie w momencie gdy naziole są na takim samym poziomie co reszta i opór jest możliwy.
ale z drugiej strony może masz rację... bo wiesz- nie popieram przemocy i wolę bierny opór- taki jak dzisiaj pokazali antyfaszyści, ale może masz własnie rację, że tym sposobem może dojsc do nieszczęscia... :twisted: nie popelnijmy więc błędu Francuzów i tłuczmy gnojków?
ale też nie porównujmy manifestacji do wojny. a jak już to w tej bitwie brunatni kiepsko by skonczyli gdyby nie ochrona policji ;]
Glaca społeczeństwo francuskie było jakie było nie tylko w 1939, ale i 3, 6 i 9 lat wcześniej...to w dużym stopniu demokracjom zachodnim zawdzięczamy to, że taki ktoś jak Hitler zaistniał na arenie międzynarodowej...
Natomiast jeśli chodzi o tych dzisiejszych "antyfaszystów" to w mojej ocenie oni dążyli do konfrontacji... ale np. akcje z gwizdkami popieram.
Cytat:
Natomiast jeśli chodzi o tych dzisiejszych "antyfaszystów" to w mojej ocenie oni dążyli do konfrontacji.
Dobre sobie :mrgreen:
http://www.tvn24.pl/0,1681912,0,1,onr-i ... omosc.html - kto to są "antyfaszyści" :?: Jak ktoś używa takich debilnych nazw, to jednocześnie stwierdza, że reszta społeczeństwa to faszyści...
Cytat:
rzecz jasna naziole jechali tam żeby się poprzytulać z lewakami? ;] niby tacy z nich nordyccy nadludzie, ale tylko jak trzeba skopać dziewczynę w dziesięciu czy obrzucać matki z dziecmi butelkami czy kamieniami. to, że jkm poszedl z kolesiami spod sztandaru combat 18 swietowac niepodleglosc to w ogole bez komentarza.
Czyli każdy kto jedzie na taką manifestację, to ogolony skin kipiący nienawiścią do całego świata, w podkutych glanach i z siekierą pod flekiem, chętny kopać niewinne kobiety i dzieci :roll: :?: To dość tendencyjny opis, nie uważasz :lol: :?:
Cytat:
No faktycznie biedactwa, jak obrzucali kamieniami gejów było ok. ale jak dostali łomot w przedziale to już nie bardzo. Ale przecież sami nie są zwolennikami "tolerancji", czy zatem nie powinni być zadowoleni z obrotu sprawy? :roll:
Znasz życiorys każdego z nich, że mówisz że rzucali w homosiów kamieniami :roll: :?:
Cytat:
Co do tych co dostali w łeb jakoś też mi ich nie szkoda ,bidulki :lol:
Bo jak łomot dostają faszyści, to jest dobrze i fajnie, a jak od faszysty ktoś oberwie, to już jest źle, tak Kali twierdzić :roll: :?:
Cytat:
Już nawet nastroje społeczeństwa mnie przerażają. Takiego poparcia dla nacjonalistów to jeszcze nie widziałem. Jak w Rzeszy.
Na każdą akcję jest reakcja. Jak się tubylców stara wytresować na homo europensis, to niektórzy w reakcji przeginają w stronę nacjonalizmu.
Cytat:
Kto chce? Jeśli ktoś wkracza buciorem w twoją strefę wolności, nie masz prawa zareagować?
Jemu chodziło to to, by różne totalitaryzmy traktować symetrycznie. Jak ktoś może chodzić z Guevarą/Leninem/sierpem i młotem na koszulce, to ja nie widzę problemu, by inni mogli sobie nawet nosić koszulki ze swastyką, Adolfem i hajlować.
Cytat:
ale z drugiej strony może masz rację... bo wiesz- nie popieram przemocy i wolę bierny opór- taki jak dzisiaj pokazali antyfaszyści, ale może masz własnie rację, że tym sposobem może dojsc do nieszczęscia... :twisted: nie popelnijmy więc błędu Francuzów i tłuczmy gnojków?
Tzn. co takiego strasznego pokazały te "gnojki" :roll: :?: I znów się zapytam co to za stworzenie ten "antyfaszysta" :?: I skąd nagle ten "odpór", skoro manifestacja "faszystów" jest legalna :?:
Cytat:
ale też nie porównujmy manifestacji do wojny. a jak już to w tej bitwie brunatni kiepsko by skonczyli gdyby nie ochrona policji ;]
Homosie, pacyfiści, feministki, tolerancyjni lewicowcy, itp. są tak krwiożerczy, że nawet tych potwornych faszystów by zlali :roll: :?:
http://wyborcza.pl/1,75968,8616064,Prze ... iasta.html - nie ma to jak obiektywne mendium :lol:
Ja staram sie byc apolityczny, ale gdy pokazuja chlopakow krzyczacych "Bóg, Honor, Ojczyzna" i jakiś pedzio komentuje, ze to niedopuszczalne to się nóz w kieszeni otwiera :evil:
Jestem Polakiem, mysle ze patriota i nie uwazam, ze nawet i zbytnie wywyzszanie swojego narodu jest czyms zlym.
To ja juz wole byc okreslony mianem faszysty, niz hanbic tak wazne swieto machajac flaga w teczowych barwach.
Wczoraj krzyż,dziś dopalacze,jutro faszyści.Czymś trzeba plebs zająć - ogólnie przedstawienie trwa.I jak mi ktoś powie,że część organizacji po jednej czy drugiej stronie jest całkowicie poza wpływem politycznym i nie jest wkorzystywana w eskalowaniu nastrojów na potrzeby polityków to mu się ośmieje w pysk.To primo.Secundo.Najważniejsze jest dla mnie z kim ide,w drugiej kolejności mogę się zastanowić przeciwko komu.Troche po różnych lewicowych stronkach się swego czasu kręciłem i w tych środowiskach zwyrodnialców,którzy gdyby mogli to zrobiliby z Polski Kambodże z czasów Pohl-Pota też nie brakuje,więc sry ale ja dziękuje.Tertio antify mają na swoim koncie podobne akcje jak radykalni nacjonaliści.Licytował się kto więcej nie będe dla mnie nie ma to znaczenia.Tak jak napisał Barsa znak równości i tyle.
I na koniec przynajmniej dla mnie najsmutniejsze i chyba najważniejsze.Czy ci radykalni nacjonaliści przylecieli z Księżyca ideowo ukształtowani i to jest jakaś inwazja obcych,z którą musimy walczyć o przetrwanie.Czy może są to ludzie,którzy tak jak my urodzili się w tym kraju i ten kraj ukształtował ich tak,a nie inaczej.Brak pracy,brak perspektyw,problem z utrzymaniem rodziny.Praktycznie zawsze radykalny nacjonalizm jest z tym ściśle powiązany.A kto jest winny temu,że to państwo wygląda tak,a nie inaczej i czy przypadkiem winnym nie zależy na całej hecy,co by przypadkiem ktoś nie złapał ICH za dupe?Człowiek przeciw człowiekowi,nienawiść przeciw nienawiści,a na głębszą refleksje dlaczego ludzie stają przeciwko sobie miejsca już niestety brakuje po obydwu stronach.Sry jeśli uraże jakiegoś forumowicza,który wybrał się tam z powodu jakiegoś ideowego "terefere" i głeboko wierzy,że walczył o coś "wielkiego" ,po którejkolwiek ze stron.Dla mnie to wszystko banda dających się manipulować idiotów i nic więcej.
Cytat:
Rapsod mi bardziej chodziło o kwestię zewnętrzne
Czyli o wystąpienie w Wersalu, dotyczące polskości Śląska i Wielkopolski oraz oddanie Czerwonym w Rydze Mińska, bo jest za mało polski, aby być w II RP?
Cytat:
oraz stosunek Dmowskiego do Żydów
Że zbyt długie spółkowanie z nimi wywołało u nas swoistą formę mesjanizmu: oni uważają, że mogą krzywdzić każdego; zaś my, że każdy może nas krzywdzić czy też złość za to, że tak chętnie uczestniczyli w wyborach prezydenckich?
Ciekawi mnie czy jesteś gotów składać te kwiaty Piłsudskiemu, który ,,parę" dusz na sumieniu ma...
Cytat:
Jemu chodziło to to, by różne totalitaryzmy traktować symetrycznie. Jak ktoś może chodzić z Guevarą/Leninem/sierpem i młotem na koszulce, to ja nie widzę problemu, by inni mogli sobie nawet nosić koszulki ze swastyką, Adolfem i hajlować.
Swoją drogą ciekawe jak zareagowałaby opinia publiczna na wieść, że pozdrowienie ku słońcu, podobnie jak swastyka (a nie niemiecki złamany krzyż) używane są od tysiącleci. A swastyki na ramionach powstańców wielkopolskich to już pewnie byłby hit, wyrzucenie święta z kalendarza, reakcja środowisk żydowskich i odłączenie Wielkopolski od Macierzy...
Cytat:
Jestem Polakiem, mysle ze patriota i nie uwazam, ze nawet i zbytnie wywyzszanie swojego narodu jest czyms zlym.
Wywyższanie swojego narodu to szowinizm. Nacjonalizm zaś to bardzo korzystne zachowanie na Zachodzie: kupowanie własnych produktów, tworzenie klastrów, wcielanie idei koopetycji w życie gospodarcze, etc.
EDIT: Jak to jest, że akcję ,,wysłania Żydów na Madagaskar" dokonał w końcu system socjalistyczny?
Cytat:
Swoją drogą ciekawe jak zareagowałaby opinia publiczna na wieść, że pozdrowienie ku słońcu, podobnie jak swastyka (a nie niemiecki złamany krzyż) używane są od tysiącleci. A swastyki na ramionach powstańców wielkopolskich to już pewnie byłby hit, wyrzucenie święta z kalendarza, reakcja środowisk żydowskich i odłączenie Wielkopolski od Macierzy...
Ciekawe jakby lewactwo zareagowało, gdyby się dowiedziało, że swastyki używali też ich idole bolszewicy :lol: Pewnie by ich oskarżyli o nazizm :lol:
Cytat:
Ja staram sie byc apolityczny, ale gdy pokazuja chlopakow krzyczacych "Bóg, Honor, Ojczyzna" i jakiś pedzio komentuje, ze to niedopuszczalne to się nóz w kieszeni otwiera :evil:
Nie wiesz, że ostatnio wg postępowców Polsce grożą już nie tylko "upiory nacjonalizmu", ale i "demony polskiego patriotyzmu" ;) :?: Nie jest łatwo być Polakiem. Rodzisz się i już musisz toczyć walkę z "demonami" :lol: