Re: NAPOLEON TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Włącz Napoleona, w menu gry wybierz OPCJE, następnie DŹWIĘK, tam masz różne suwaki odpowiadające za dzwięki. Pod każdym suwakiem masz takie "fajki "(wszystkie chyba muszą być włączone). A suwaki przesuń maksymalnie do góry :P. Najlepiej jakbyś screena wrzucił.
noi sa t suwaki włączone i nic dalej cisza ;//
a pod tymi suwakami jakie masz ustawienia?
system dźwiekowy - głośniki stereo
zmienność dźwięku - duża
kanały dźwięku - 128
pamieć - 100 mb
buforowanie dźwięku - włączone
Niestety nie mam pojęcia co to może być ;(
Edit: Spróbuj tego
Pomoc techniczna - Napoleon: Total War
Witaj w internetowym dziale Pomocy Technicznej firmy CD Projekt!
Upewnij się, że w systemie Windows są uaktualnione sterowniki do karty dźwiękowej.
Drugim rozwiązaniem może być zmiana ustawień akceleracji dźwięku z poziomu DirectX.
Przejdź na pasek systemu operacyjnego. Wybierz Start -> Uruchom, wpisz dxdiag, zatwierdź Ok (Enter). Na zakładce dźwięk, przesuń suwak przyspieszania dźwięku w lewo (aby wyłączyć przyspieszanie) lub w prawo (aby ustawić pełne sprzętowe przyspieszanie). Następnie zamknij dxdiag.
Można ustawic coś takiego, że moje jednostki nie bd obrywac nawzajem jak np kawaleria atakuje pułk i moi ludzie tam strzelaja w ta piechotę to czy jest mozliwośc zeby moje jednostki nie obrywały ?
Chyba nie, może jest jakiś mod na to ale wątpię. To by było troche bez sensu. Staraj się nie wchodzić na linie strzału swojej piechoty, okrążaj i atakuj, powinny być mniejsze straty.
Nie no spk jest gra bez tego, ale jak by było cos takiego to chciałbym spróbować ;D
Mam takie pytanko, bo wygrałem Rosją kampanie koalicji na normalnym poziomie, ale nie odblokowało mi się żadne osiągnięcie, tak ma być ?