Re: Frakcje w TW:R2 - dyskusja (Preview frakcji nr 7 - PARTI
"Jeśli istniał Ren, istnieli i Frankowie" ; ale to nie znaczy, że trzeba ich dodawać w ramy czasowe gdzie to inne plemiona coś znaczyły, a po za tym nie miałem styczności z informacjami lub zapiskami, które świadczyły by o ich znaczeniu w tym okresie, kiedy będzie rozgrywała się gra.
Royal1410, może Ty posiadasz jakieś ciekawe źródło które uzasadnia twój upór?
Ciekawe bo bliżej Rzymowi było do Franków niż do Swebów
"....... źródło wody pitnej to źródło życia"
Swebowie to głównie Turyngia tudzież Hesja,a Frankowie kraj Saary Westfalia
Podałeś krople, które dawno wypiłem w "boju" :)
To,że Cezar miał z nimi problem nie oznacz,że Rzymianie się z nimi wcześniej spotkali niż z Frankami
Swebowie i Frankowie to związki plemion a nie plemiona. Frankowie, nie mogą być w III wieku p.n.e. gdyż ta nazwa określa federację plemion zachodniogermańskich u schyłku Cesarstwa. Idąc dalej Frankowie powstali dopiero ok. III wieku n.e. W ich skład wchodziły plemiona Amzywariów, Brukterów, Chamawów, Chattuariów i Saliów. Zatem pojawienie się Franków w Rome 1 jest absurdem. Swebowie mogą bo byli znani p.n.e. a Markomanowie także, gdyż byli właśnie jednym z plemion wchodzących w ich skład.
'' Poetą był, poetą był''
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Swebowie i Frankowie to związki plemion a nie plemiona. Frankowie, nie mogą być w III wieku p.n.e. gdyż ta nazwa określa federację plemion zachodniogermańskich u schyłku Cesarstwa. Idąc dalej Frankowie powstali dopiero ok. III wieku n.e. W ich skład wchodziły plemiona Amzywariów, Brukterów, Chamawów, Chattuariów i Saliów. Zatem pojawienie się Franków w Rome 1 jest absurdem. Swebowie mogą bo byli znani p.n.e. a Markomanowie także, gdyż byli właśnie jednym z plemion wchodzących w ich skład.
ahhhhhh............ myślałem, że napisze to Royal1410, skoro zaczął ten wątek :cry:
Aha Swebowie przeszli więc z dzisiejszych Moraw, aż do Galii, aby mieszać się w sprawy tamtejszych plemion, a o Frankach mieszkających bliżej Rzymianie nic nie wiedzieli?
Jeszcze jedno pisałem wcześnie,że ani Frankowie, ani Swebowie w tym czasie nie tworzyli federacji plemiennych