jesteś rasistą odi?
Wersja do druku
jesteś rasistą odi?
Przypomniało mi się jak Araye ( wokalistę Slayera ) zapytano czy są rasistami; on powiedział, że tak są największymi rasistami, zwłaszcza, że on jest z Chile a Lombardo z Kuby :D Podobnie ja mogę powiedzieć, że jestem rasistą ale 1/4 muzy jakiej słucham to czarnuchy ( blus, jazz, niektóre rockowe kapele ).
czyli jesteś rasistą? pytam wprost, bo co się będziemy szczypać. lepiej powiedzieć wprost niż bawić się w anegdoty jak wojewódzki ;]
Odpowiedziałbym Ci tak samo jakbyśmy gadali twarzą w twarz. Nie wyciągam błędnych wniosków, patrzę po prostu dalej w przyszłość.Cytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
Tylko, że ta drobna różnica zatarłaby się wcześniej czy później przy tym co proponowałeś. Jeśli zaczynamy dyskryminować muzułmanów w Europie dojdzie do jeszcze większego ich zamknięcia we własnych społeczeństwach (gettach).Cytat:
Zresztą na czym miała by polegać ta sugerowana przez Ciebie dyskryminacja?
- zaczniemy zamykać meczety
- szkoły
- zakażemy używania języka arabskiego na ulicach
- nakażemy im się nosić po europejsku
Tylko jak to zrobisz, zwykli obywatele zauważą, że skoro władza dyskryminuje muzułmanów to oni też mogą. Dojdzie do tego, że dzielnice zamieszkałe przez muzułmanów staną się areną walk, w końcu nawet policja i wojsko oleją problem, ponieważ przestaną dawać sobie radę.
Uważasz, że proponowana przez Ciebie dyskryminacja nie doprowadzi w końcu do masowych mordów :?:
W Niemczech przed dojściem Hitlera do władzy, rząd czy policja mało interesowały się tym, że bandy nazistów napadały na sklepy żydowskie, biły Żydów na ulicach, plądrowały ich domy. A po dojściu Adolfa do władzy zaczęły powstawać pierwsze obozy.
Jak rozumiem Ty skutki dyskryminacji widzisz inaczej...
By przestawić imigrację na problem zarobkowy trzeba było od początku wynagać od imigrantów nauki języka, egzaminu z kultury i historii danego kraju, dać im socjale, na określony czas, w czasie którego musieliby znaleźć pracę. A jeśli nie spełniliby norm wówczas odsyłać ich do kraju przodków.Cytat:
Anegdota bardzo dobra. Nie uwazam się za rasiste ale z całą pewnością jestem wrogiem multi kulti.Cytat:
czyli jesteś rasistą? pytam wprost, bo co się będziemy szczypać. lepiej powiedzieć wprost niż bawić się w anegdoty jak wojewódzki ;]
Nie pochopne a fałszywe. Przecież wyraźnie napisałem.Cytat:
Nie wyciągam błędnych wniosków, patrzę po prostu dalej w przyszłość.
To znaczy co? Zamurują się betonem i nie będą wychodzić na świat. Niebo przysłoni im żelbetonowa płyta? Getto z definicji jest obszarem zamkniętym. Trudno by był bardziej gettowe niż jest.Cytat:
Tylko, że ta drobna różnica zatarłaby się wcześniej czy później przy tym co proponowałeś. Jeśli zaczynamy dyskryminować muzułmanów w Europie dojdzie do jeszcze większego ich zamknięcia we własnych społeczeństwach (gettach).
NA tym co napisałem.Cytat:
Zresztą na czym miała by polegać ta sugerowana przez Ciebie dyskryminacja?
Tego nie napisalemCytat:
- zaczniemy zamykać meczety
- szkoły
- zakażemy używania języka arabskiego na ulicach
- nakażemy im się nosić po europejsku
Póki co jest na odwrót. Rdzenni obywatele muslimów nie chcą a wladza wbrew ich woli ściąga ich im na głowy.Cytat:
Tylko jak to zrobisz, zwykli obywatele zauważą, że skoro władza dyskryminuje muzułmanów to oni też mogą.
Już tak jest. Poczytaj sobie o Marsylli. Są dzielnice, gdzie policja od kilku miesięcy nie wpadała, bo muzułmanie sobie nie zyczą.Cytat:
Dojdzie do tego, że dzielnice zamieszkałe przez muzułmanów staną się areną walk, w końcu nawet policja i wojsko oleją problem, ponieważ przestaną dawać sobie radę.
Nie sądze. Prędzej polityka multi kulti w takim stopniu jaki jest teraz. Bo ruchy narodowe się radykalizują a i muslimy odpuścić nie będą chciały. Ja proponuję powrót do normalności. Czyli przyjeżdzacie - wyłazicie z getta i szukacie pracy. Musicie się sami nauczyć języka i przystosować. Jak nie to zdychacie bo państwo wam nie pomoże.Cytat:
Uważasz, że proponowana przez Ciebie dyskryminacja nie doprowadzi w końcu do masowych mordów
Przed dojściem Hitlera do władzy nie było nazistów to raz a dwa, że starcia na szczeblu żydzi vs reszta były obecne odkąd żydzi pojawili się w Europie.Cytat:
W Niemczech przed dojściem Hitlera do władzy, rząd czy policja mało interesowały się tym, że bandy nazistów napadały na sklepy żydowskie, biły Żydów na ulicach, plądrowały ich domy. A po dojściu Adolfa do władzy zaczęły powstawać pierwsze obozy.
Tak. Przynajmniej w takim sensie jak napisałem. Moja dyskryminacja polega na tym, by imigrantów nie faworyzować przede wszystkim.Cytat:
Jak rozumiem Ty skutki dyskryminacji widzisz inaczej...
a jak się wcześniej nazywali zwolennicy adolfa? xdCytat:
Przed dojściem Hitlera do władzy nie było nazistów to raz a dwa, że starcia na szczeblu żydzi vs reszta były obecne odkąd żydzi pojawili się w Europie.
i dlaczego wcześniejsze przypadki pogromów mają usprawiedliwiać holocaust..?
a zagwarantujesz, że poza gettami będą bezpieczni? jeżeli w jakimś kraju traktowano by Polaków tak jak my traktujemy muzułmanów to mieszkanie w getcie wydawałoby się najrozsądniejsze. Nawet w Stanach na początku każda nacja mieszkała w swojej dzielnicy i kultywowała swoją tradycję, język.Cytat:
Ja proponuję powrót do normalności. Czyli przyjeżdzacie - wyłazicie z getta i szukacie pracy. Musicie się sami nauczyć języka i przystosować. Jak nie to zdychacie bo państwo wam nie pomoże.
kto nie chce? mów za siebie. poza tym ci rdzenni to też najczęściej banda przybłędów bez korzeni.Cytat:
Póki co jest na odwrót. Rdzenni obywatele muslimów nie chcą a wladza wbrew ich woli ściąga ich im na głowy.
Faszyści. Nazizm tak naprawdę powstał po tym jak Hitler dostał pełnomoncitwa - wtedy mógł robić to co chciał i radykalizowac swój ruch, dokonując wszelkich możliwych wypaczeń.Cytat:
a jak się wcześniej nazywali zwolennicy adolfa? xd
A gdzie tak napisałem; że mają usprawiedliwiać? Kolejny co mi będzie wciskał coś czego nie napisałem :? ?Cytat:
i dlaczego wcześniejsze przypadki pogromów mają usprawiedliwiać holocaust..?
A dlaczego mam im coś gwarantować? Urobią, ubezpieczą się to im ubezpieczyciel będzie gwarantował bezpieczeństwo. Jedyne co państwo może zrobić to albo się nie wtrącać albo zapewnić w miarę równy start.Cytat:
a zagwarantujesz, że poza gettami będą bezpieczni?
No raczej nie bo Polacy są znani z ciężkiej pracy. Wczoraj sobie czytałem wywiad z ambasadorem Niemiec i właśnie mówił, że Polaków zaczęto postrzegać jako dobrych i solidnych pracowników. Pytanie czemu muzułmanów w całej Europie się postrzega jako wrzód na dupie?Cytat:
jeżeli w jakimś kraju traktowano by Polaków tak jak my traktujemy muzułmanów to mieszkanie w getcie wydawałoby się najrozsądniejsze.
I też siedzieli w gettach i nic nie robili? Bzdury wypisujesz; przecież emigracja w przypadku stanów miała przede wszystkim cel zarobkowy, poprawę własnego losu - na świeżym niezagospodarowanym rynku. Nowy Świat, nowe perspektywy. Nie przypływano objadać państwa ze socjali bo czegoś takiego nie było. Albo sobie urobiłeś na żarcie albo zdychałeś z głodu - taki był american dream. Razem się trzymali bo tylko to mogło być gwarantem ich interesów jako grupy etnicznej: takich Włochów czy Irlandczyków. A tych grup było sporo ;)Cytat:
Nawet w Stanach na początku każda nacja mieszkała w swojej dzielnicy i kultywowała swoją tradycję, język.
Przecież nawet w tym temacie się pojawiają linki do różnych sondaży, które jasno wskazują, że się to ludziom nie podoba. Porszę bardzo, wlazłem nawet z ciekawości a tu 3 art i już z buta po islamieCytat:
kto nie chce?
http://www.euroislam.pl/index.php/2013/ ... -islamu-2/ :lol:
Nie rozumiem za bardzo ale mnie to rozbawiło :lol:Cytat:
poza tym ci rdzenni to też najczęściej banda przybłędów bez korzeni.
a jeśli sami zechcą się izolować w gettach zapewniając sobie bezpieczeństwo? ;]Cytat:
Jedyne co państwo może zrobić to albo się nie wtrącać albo zapewnić w miarę równy start.
nie ma co się dziwić jesli jest się ciemnoskórym, a policja to w większości biali.
bo jeszcze nie mają dostępu do dobroci systemu socjalnego tych krajów, ale ich dzieci już tak jeśli się tam urodzą.Cytat:
No raczej nie bo Polacy są znani z ciężkiej pracy. Wczoraj sobie czytałem wywiad z ambasadorem Niemiec i właśnie mówił, że Polaków zaczęto postrzegać jako dobrych i solidnych pracowników. Pytanie czemu muzułmanów w całej Europie się postrzega jako wrzód na dupie?
i wcale się tak powszechnie nie postrzega, bo :)
w całej Europie? nawet u nas gdzie ich praktycznie nie ma? xd
cel zarobkowy, ale i tak mieszkali w gettach.Cytat:
I też siedzieli w gettach i nic nie robili? Bzdury wypisujesz; przecież emigracja w przypadku stanów miała przede wszystkim cel zarobkowy, poprawę własnego losu - na świeżym niezagospodarowanym rynku. Nowy Świat, nowe perspektywy. Nie przypływano objadać państwa ze socjali bo czegoś takiego nie było. Albo sobie urobiłeś na żarcie albo zdychałeś z głodu - taki był american dream.
nie było socjalu, ale i nie było nienawiści i rasizmu, bo panowało multi-kulti tak przez ciebie znienawidzone.
ale teraz jest socjal póki co więc czemu mają z niego nie korzystać?
najbardziej rasistowskie ''patriotyczne'' miasta dajmy na to- Wrocław i Białystok- pierwsze żydowsko-białoruskie, drugie niemieckie. Podobnie Warszawa- zaludniona w większości przez obcych, niezwiązanych z tradycją miejsc gdzie zamieszkali. Co jednak nie przeszkadza im pałać nienawiścią do każdego przyjezdnego.Cytat:
Nie rozumiem za bardzo ale mnie to rozbawiło
sorry, ale multikulti mieliśmy w Polsce od samego początku. To jedynie zasługa adolfa i stalina, że jesteśmy jednorodnym etnicznie narodem- jednocześnie wykastrowanym z elit gdzie byle kmiot znikąd rozprawia o polskości i krzyczy o Polsce dla Polaków.
To albo jesteś albo nie jesteś - rasista z założenia nienawidzi innych nacji, ich kultury, obyczajów, a jakby nie patrzeć multikulturowość zakłada, że obok siebie będą żyły ludzie z różnych środowisk.Cytat:
Nie jak dla mnie.Cytat:
Zwykli ludzie mogą sprawić, że getto stanie się jeszcze bardziej zamknięte niż jest, polując na jego obywateli jak na dzikie stworzenia.Cytat:
Napisałeś o zabraniu socjali, uważasz, że na tym się zakończy sugerowana przez Ciebie dyskryminacja?Cytat:
Tak tego nie napisałeś, ale jak wcielimy w życie dyskryminacje jednych obywateli uważasz, że nie pójdzie ona dalej?Cytat:
I może stać się na odwrót jak wcielimy w życie dyskryminacje muzłumanów.Cytat:
Walczą tam mieszkańcy Marsylii z imigrantami tam mieszkającymi? Są to strefy walk?Cytat:
Nie musliny jak by co już tylko muzułmanie. Każdemu należy się szacunek. Miło by Ci było jakbym zwrócił się do Ciebie w poście katolu :?:Cytat:
Uważasz, że obecna polityka doprowadzi do masowych mordów? Tylko kto stanie się ich ofiarą - imigranci czy obywatele danego kraju?
Aha to przed dojściem do władzy Hitlera były bojówki zielonych ludków ubrane w mundury NSDAP, SA...Cytat:
We Francji czy Wlk. Brytanii nie dochodziło do tego, a jeśli nawet to były to przypadki sporadyczne.
Faworyzowanie polegało by na tym, że na starcie mieliby zapewnioną pracę, luksusowe mieszkanie plus parę innych rzeczy. Jedyną faworyzacją imigrantów z innych krajów także europejskich jest socjal.Cytat:
Na marginesie. Zajrzyj choćby na wiki, co oznacza słowo rasizm. Polska język zna jeszcze takie trudne określenia jak skrajny nacjonalizm, szowinizm albo ksenofobia. Każde z nich bardziej pasuje do "nienawidzenia innych nacji" niż rasizm, który z tym nie ma nic wspólnego.Cytat:
rasista z założenia nienawidzi innych nacji, ich kultury, obyczajów,