Ogólnie w medku, frakcje muzułmańskie są bardzo słabe, i rzadko robią duże armie. Najczęściej to chyba Turcja :P
Wersja do druku
Ogólnie w medku, frakcje muzułmańskie są bardzo słabe, i rzadko robią duże armie. Najczęściej to chyba Turcja :P
Niestety masz rację. Egipt siedzi caly czas w Jerozolimie i moze troche walczy z Turcja. Maumurowie nigdy nie wchodzą na plw Iberyjski i dalej. Turcja dochodzi do Konstantynopola i stoi. Wielka szkoda ,ze nie robia inwazji na chrześcijan. Dzidat jest 1 albo 2 na gre, a krucjat min. 10. Do tego Mongoly ich nękają caly czas.
Zgadzam się . Mogli, by zrobić tak, żeby Mongołowie i Tatarzy częściej atakowali Ruś, Polskę i Węgry ... Moim zdaniem tak by było bardziej wyrównanie, dla frakcji Muzułmańskich i Chrześcijańskich,a także bardziej historycznie :D ... Z tymi Maurami, również pełna racja ... Oni nigdy nie ruszają Hiszpanów i Portugalczyków ( ani razu nie miałem takiej sytuacji :roll: ). Co najwyżej podbiją prowincje : Timbuktu, Trypolis no i jeszcze te okoliczne miasta :D
Muzułmanie byli by za silni chrześcijanie i tak by sie atakowali nie patrząc na nich. Wtedy by ich mogli Mongoly osłabić od tylu, a tymirudzi isc przez Rosję do Węgrów i Polski-MARZENIA
Dania i Wenecja
Mediolan też jest upierdliwą frankcją ale nie jak te powyżej
Lubię Węgry ale nie lubię jak mnie znienacka atakują. Nie lubię też Rusi bo jak się wzmocnią to atakują Polskę. Tak na marginesie pewien ruski generał miał cechę ,,Nienawidzi Polaków" (czy jakoś tak). Kreston napisał w poście: Tatarzy - Słonie altyleryjskie( i czemu oni atakują na Ziemię Świętą, a nie tereny rusi???) informuje cię że to są tatarzy Tamerlana a on zaatakował Azję Mniejszą.
Muszę jeszcze od siebie dodać, że nikt nie przebije Mongołów i Tatarów :D Ja wiem, że oni tu przychodzą na podbój i plądrowanie i mają wszystko gdzieś no ale, żeby zaatakować sojusznika, którego nie mają szansy pokonać :D Grałem Niemcami, miałem podbity cały zachód i wyspy, a na wschodzie byli Ruscy i Polacy, to Mongoły wysłali do mnie flotę, zaatakowali mimo że miałem z nimi sojusz, a po 10 turach przysłali posła o pokój z żądaniem 1000 florenów :lol:
Mongołowie powinni przyjść głownie na północ od morza kaspijskiego i ze 2-3 flagi koło bagdadu.Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
Timurydzi historycznie zaatakowali Turcję Osmańską co ich znacznie spowolniło i tak powinno być ;p
Jak dla mnie to najbardziej upierdliwy jest papież :P
Oprócz tego to jeszcze Wenecja, grając Węgrami zdradzili nasze przymierze anty-bizantyńskie i zajęli zagrzeb, później 5 razy przychodzili prawie pełną armią po Budapeszt i zawsze dostawali ogromny łomot ( dzięki szlachcie węgierskiej :P ) przez co łosie stracili stolicę :F
tatarzy łażą po mapie później z nienacka atakują a jeszcze te słonie z armatami raz mnie tak pogonili ze musiałem uciekać do ameryki grałem wtedy rosją :)
To widać, że nie masz dużego doświadczenie z bitwami...