:shock: pośladków no dobrze że nie jaj bo ja znam gościa który warkoczyki na nich zaplata :lol:
A to wy się znacie (to samo bractwo?) Który wiek masz Volomir w bractwie?
Wersja do druku
:shock: pośladków no dobrze że nie jaj bo ja znam gościa który warkoczyki na nich zaplata :lol:
A to wy się znacie (to samo bractwo?) Który wiek masz Volomir w bractwie?
No jestesmy z tego samego bractwa, ktore jest tak do X wieku.
Cytat:
Zamieszczone przez Matatjahu
A co u was dla świerzaków nie ma żadnego "rytuału przejścia"? :lol:
Sześć miechów to czas próbny na zebranie stroju etc. a później jakiś rytuał tylko jaki nie powiedzą.
Oj, kup sobie ciężki miecz na początek, żebyś mógł się bronić ;) :D :D
:lol: ciężkim niezbyt ruszę lepiej pełną płytówkę.
Rekonstruuję ogólnie dwa okresy historyczne: oświecenie (Kolonialna Ameryka z połowy XVIII wieku) oraz historię najnowszą (wojska amerykańskie z okresu II wojny światowej).
Wreszcie coś o Benedyktynach http://univ.gda.pl/~literat/kitowic/k0033.htm jest tam o stroju.
"Strój benedyktynów jest trojaki: w klasztorze, w celach i do refektarza, jako też i za klasztor niedaleko chodzą w spodnim habicie, który jest: suknia czarna, w zimie sukienna, w lecie kamlotowa, do ziemi długa, fałdzista, na przodku od nóg do pasa zaszyta, z rękawami opiętymi, z kołnierzykiem wąskim, białym płótnem obszytym. Pas czarny, roboty pasamońskiej, włóczkowy, na sukni szkaplerz długi, przez głowę zawdziewany, z przodu i z tyłu wiszący. Głowa ogolona, z wąską jak sznurek koroną. Na nogach trzewiki albo boty. Na habicie kaptur maty, spiczasty, na kształt muceta. Pod kapturem na głowie czapka wykrawanka z futrem albo bez futra, według pory czasu. Idąc do chóru lub na procesją, kładą na siebie wielkie kapy czarne, rasowe, niezmiernie fałdziste, niemal nad wzrost dłuższe, z kapturem wielkim, z kapą zszytym, i rękawami wielce szerokimi, aż do ziemi wiszącymi. Kiedy są w drodze, używają na wierszch habita palendronów takich jak świeccy księża i czapek okrągłych z szerokimi czarnymi lub siwymi barankami."
Łba na pewno nie ostrzygę (się zapuszcza)
Matatjahu a co chcesz robić jako benedyktyn?
http://www.youtube.com/watch?v=Epuih8DvvMM
Zakończenie sezonu Grodziec 2009
ja Templar ;) Walka skończyła się dla mnie 6 szwami na palcu :)
ps. Na żywo to wyglądało szybciej ^^
Tak tak już nie gadaj, że wam kamera czas zwalnia podczas kręcenia :P