Platige Image i wszystko jasne.
Wersja do druku
Platige Image i wszystko jasne.
E tam narzekanie, mi trailer się podobał i długo zajęło mi dojście do tego, który mroczny bóg opętał tego kapłana/Teogonistę - Tzeench (poznać można po stworze przywołanym). Kupię na 100% grę, ale dopiero, gdy komputer stacjonarny zmodernizuję. Wtedy mogę mą bestią poszaleć.
EDIT: Janek, będą na pewno. A co do tych gryfów - zakładam, że to akurat od Bretonni.
Przytoczę tu cytat cytatu od Dagorada:
Cytat:
Warto dodać, że już w tej chwili twórcy planują wydanie dwóch samodzielnych dodatków, które pozwolą nam pokierować poczynaniami elfów, jaszczuroludzi, skavenów oraz ogrów. Na wzór Starcrafta II, będą one razem z podstawką tworzyć spójną trylogię, przedstawiającą losy Starego Świata, który staje w obliczu tajemniczego i potężnego zagrożenia.
Źródło: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=91465
Trailer całkiem fajny, choć wolałbym więcej walki :P, mam nadzieję że Imperium będzie rozbite na elektoraty pozostające w ścisłym sojuszu, z frakcji grywalnych chętnie zobaczyłbym zwierzoludzi ale oni będą pewnie na takiej zasadzie jak w COW.
No i pod warunkiem, że Zwierzoludzie mieliby możliwość rozwijania się, bo w CoW to był skandal - brak ciągły kasy, 4 jednostki w werbunku i nic więcej.
Nie są grywalni od początku, rozumiem że trzeba to zrobić na takiej zasadzie jak na przykład Armenię czy Trację w pierwszym Romku? Wiadomo że jeśli już by byli grywalni to powinni mieć opcję rozwoju, zwłaszcza że o wymyślenie im jednostek nie trudno ;)
Dokładnie tak. Jeśli zrobią w TW: Warhammer cały Stary Świat + ewentualnie Naggaroth i Lustrię, to można pokusić się o ślepy strzał w Tileę i Estalię. Swoją drogą ciekawi mnie, jak rozwiążą sprawę kiedyś już wspominanych podziemnych dróg u Skavenów oraz ile jednostek się będziemy spodziewać u Zwierzoludzi. Nie zapominajmy też o armybookach, dokładniej których edycji użyją, czy siódmych, czy ósmych.
Akurat do Skavenów i Zwierzoludzi sprawa jest prosta, bo na 7 skończono nowe wydawać :P, co do reszty to niech robią co chcą byle by było ciekawie i różnorodnie ;). Jak ktoś już napisał, mają być dodatki z nowymi armiami i kontynentami, ciekawe czy będzie jak w kingdoms czy finalnym efektem będzie jedna wielka mapa.
Osobiście wolałbym drugi efekt, bo ten pierwszy to takie wycinanie mapy jakby nie było. Niemniej zobaczymy, jak to finalnie wyjdzie.
Skoro długo Ci to zajęło to chyba nie przyjrzałeś się książce ;), symbol Tzenntcha szybko się pojawia (choć początkowo można mieć wątpliwości czy to to na co wygląda).Cytat:
długo zajęło mi dojście do tego, który mroczny bóg opętał tego kapłana/Teogonistę - Tzeench (poznać można po stworze przywołanym)
https://www.youtube.com/watch?v=7i4d...etailpage#t=42
W sumie to by mogło znaczyć że nie idą na łatwiznę, Khorne jest raczej dużo łatwiejszy do odwzorowania. Choć pewne uproszczenia z pewnością i tak będą. W dodatku pokazali smoka, gryfa, magię. Sporo trudnych do zrobienia i nowych dla Total Warów rzeczy. Nie zdziwię się jeżeli się okaże że to tylko tak dla trailera, a w grze nic takiego nie będzie. Zwłaszcza smok byłby według mnie trudny do dobrego odwzorowania, bo jak dać bestię która z jednej strony może ubić całą armię, a z drugiej paść szybko od artylerii. AI kiepsko sobie radzi z odpieraniem konnicy, a co dopiero smoka.
Z samego trailera wychodzi 5 nacji:
1. Zielonoskórzy (gobliny i orki razem... tylko co tam robią harpie?)
2. Ożywieńcy (nie liczyłbym osobno na Sylvanię i Tomb Kings, nieumarły smok to raczej Naggashizar).
3. Krasnoludy
4. Imperium (gryffon ma na ryngrafie inicjały "KF" - Karl Franz, a w siodle samego cesarza - http://buypainted.com/wp-content/upl...griffon-01.jpg ).
5. Chaos (na pewno Tzeentch).