http://forum.totalwar.org.pl/showthr...99%C5%BCniczek
chodzi mi o to, swego czasu miałem to wgrane na starym komputerze (przy okazji wcześniejszego submoda), ale niestety chyba nie ma tam już tego pliku. Może ktoś z forum go ma.
Wersja do druku
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...99%C5%BCniczek
chodzi mi o to, swego czasu miałem to wgrane na starym komputerze (przy okazji wcześniejszego submoda), ale niestety chyba nie ma tam już tego pliku. Może ktoś z forum go ma.
Niestety pliku już nie ma na serwerze. W ostatnim megasubmodzie do BC 6.3 tego też nie było, a tylko ten mi pozostał na dysku, więc i ja tego nie mam. Jak ktoś ma na dysku i podrzuci to dodam. To powinno być chyba w katalogu data\ui\custom_portraits. W megasubmodzie są tylko 2 portrety - Kazimierza Mazowieckiego i Henryka Sandomierskiego.
Może ktoś się odezwie, byłoby super :)
Na MTWITALIA jest submod Bulgar Revolt do BC 6.3, dodać go do megasubmoda do siódemki? Jeśli tak to najlepiej by było dorzucić go w standardzie, nie jako opcja, bo zmiany są w pliku campaign_script.txt, a więc w tym, który będzie też modyfikowany w przypadku innych opcji (np. obniżenie kosztów oblężeń, alternatywny money script). No chyba że obniżenie kosztów oblężeń i alternatywny money script dam jako standard, a wtedy bulgar revolt jako opcja.
Nie wiem czy Rewolta Bułgarów zadziała na 7.0. Niby powinna, mapa ta sama. Część jednostek się zmieniła, trzeba by sprawdzić czy to działa w grze nim to dodasz.
Rewolta Bułgarów od Mietka była i w Megasubmodzie V.
Obczaję go w domu po pracy, myślę że zadziała, mapa zmieniła się tylko na terenie Litwy i Bułgarów Nadwołżańskich.
O widzisz, nie wiedziałem nawet że była w megasubmodzie V :)
A czy jest możliwość zmiany tekstu z polskiego na włoski w dowolnym momencie gry ? W październiku lecę na wymianę do Włoch i może grając dniami i nocami w bellum nauczę się języka ! :D
Sama zmiana języka nie powinna powodować ctd, ale musisz wgrywać tylko spolszczanie, głębsze zmiany na włoskim tekście mogą już wywalać.
Na Litwie to chyba nie ma sensu(i tak często obrywają, to rewolta ich dobije), chyba żeby zrobić coś w stylu odrodzenia Litwy? Bułgarzy mogą być, trochę osłabi to Bizancjum, które potrafi się szybko rozrastać.