Cóż może skończymy ją od 30 maja do 03 czerwca do południa, bardzo długa ona nie jest. Jak się sprężymy. Pod koniec czerwca zobaczymy ilu ew. chętnych będzie do gry w wakacje.
Wersja do druku
Cóż może skończymy ją od 30 maja do 03 czerwca do południa, bardzo długa ona nie jest. Jak się sprężymy. Pod koniec czerwca zobaczymy ilu ew. chętnych będzie do gry w wakacje.
Pisałeś że Earthdawn ma być długi. :cool: Planujesz jeszcze kolejne przygody w tym uniwersum?
A co do mnie to gdzieś pod koniec czerwca chyba wyjeżdżam na dwa tygodnie, więc może być różnie z moim odpisywaniem. Na dodatek w czerwcu co niedzielę mniej więcej pół dnia mnie nie będzie i być może tak przez całe wakacje będę zawalony pracą w niedziele + ewentualne święta.
Długi miał być jakbym dodał sporo do obecnej przygody, ale raczej będę ją skracał by zakończyć do 03 czerwca jak da radę. Ja tam chętnie poprowadzę kolejne PBF-y na Earthdawnie mam sporo przygód a system i mechanika są fajne.
No nie wiem czy skracanie przygody to dobre rozwiązanie... Na razie się świetnie zapowiada, może wyjść coś na serio epickiego jak jej nie skrócisz, nie lepiej po prostu zrobić pauzę zamiast na siłę do końca gnać? Bo pewno przez te parę dni ani nie złapiemy klimatu ani nie pogramy w jakiejś fajnej atmosferze jak zazwyczaj. :) Za szybkie tempo akcji nie robi dobrze na grę. Zrobisz jak chcesz, ale to takie moje spojrzenie okiem gracza.
Ja też jestem za nie skracaniem, lepiej poczekać niż przez 3 dni gnać, a i jeszcze nie jest pewne czy zakończymy.
Może i racja, to będziemy grać normalnie i pauza potem.
1. Stosunek do zwykłych Dawców Imion (nie Adeptów ) - nie zważa na rasy,do każdego podchodzi indywidualnie, swoich jednak szanuje i jest bardzo wyczulony na komentarze wygłaszane na temat jego pochodzenia czy wyglądu
2. Religijność wiara w Pasje - jak pozostali członkowie swej rasy wierzy w pasje i możliwość wejścia z nimi we wspólnotę poprzez Haropas,uważa,że towarzyszą mu na każdym kroku na drodze życia jaką obrał
3. Poczucie humoru - niemal całkowity jego brak,lubi wewnętrzny spokój,drażnią go infantylne żarty i zwracanie na siebie uwagi poprzez docinki
4. Stosunek do latających statków i parostatków T`skrangów - jest dumny z osiągnięć swojej rasy
5. Stosunek do bogactwa (dążycie do niego czy szukacie sławy) - nie obchodzą go dobra materialne,pieniądze są mu jedynie potrzebne do konserwacji broni i zbroi i zaspokajania bieżących potrzeb,od bogactwa dużo bardziej ceni wiedzę,osobiste przeżycia i trwałość o własnym imieniu u potomnych
6. Stosunek do niewolnictwa - nie pochwala ani nie lubi tych którzy się trudnią tym zawodem, jedna uważa że niewolnicy sami po części są sobie winni stanu w jakim się znaleźli z powodu słabości fizycznej i duchowej
7. Stosunek do cudzej własności - gardzi złodziejami,bardzo wyczulony na tym punkcie
8. Stosunek do Therańskiego Imperium - Mieszanka podziwu i zniesmaczenia, z jednej strony przełomowe osiągnięcia z drugiej bezwzględna polityka.
9. Dokładny opis wyglądu zewnętrznego waszych herosów (wzrost, waga, kolor oczu, ubiór, tatuaże, znaki szczególne, uzbrojenie, sposób poruszania, cele) -
Wzrost - 1,81
Waga - 94 kg
Kolor oczu - piwne
Wiek - 50 lat??
Ubiór - większość czasu spędza odziany w swój pancerz
Uzrojenie - doskonale wyważony miecz dwuręczny,bardzo dba o swoją broń
Sposób poruszania - pomimo wagi i wzrostu szybki i zwinny cechujący się dużą gracją i godnością
Cele - dalsze zgłębianie wiedzy i poprawianie techniki walki, rozwój własnego "wnętrza" i wygranie walki o Haropas
Ekwipunek
Miecz dwuręczny - 125
Utwardzana zbroja skórzana - 40
Ubranie podróżne - 8
Pochwa na miecz - 5??
racje podróżne,tygodniowy zapas - 10
zestaw podróżny - 15
koc - 15
sakiewka - 8 miedziaków
Amulet oszukania śmierci - 450
Eliksir leczeniax2 - 300
1500-1268 = 232 - 8 miedziaków
Techniczny
Zbroja -skóra zwierzęca 50
Amulet krwi -desperacki cios 275
Eliksir leczenia x2 - 300
1500-625=875
Okrycie wierzchnie -Peleryna z kapturem
własna ułatwia kamuflaż (wtapianie z otoczeniem)
Kompletnie nie rozumiem tej kwestii z ranami i progami i dlaczego za blokowanie jest +3 a nie -3?