Prosze o pozwolenie na przekazanie Węgrom miast Suczava, Białogród i Targovitse
Wersja do druku
Prosze o pozwolenie na przekazanie Węgrom miast Suczava, Białogród i Targovitse
wyrażam sprzeciw. to są miasta graniczące ze mną a toczę z Bizancjum wojnę
Wyrażam zgodę. Po pierwsze jest to zapłata za pokój, po drugie ruskie wojska nie są o włos od zdobycia tych prowincji, nawet po trzecie pon Nowogrodu z Węgrami kończy się za 3 tury.
proszę o zgodę na sprzedaż gruzińskich miast Moksza i Kazań dla Rusi
Zgoda.
Dwie i pół armie Węgier wkroczyły w zeszłej turze na teren Czarnogrodu, mimo że na to nie pozwoliłem. Przyszły ze wschodu, a duże znaczenie strategiczne ma to, że idą bronić ziem zachodu. Chcę, by mg zarządził wycofanie tych armii na wschód.
Mogę też prosić o screen ze zwycięskiej bitwy o Gregorio? Nie mogę uwierzyć, że jedna armia bije drugą podobną, która siedzi w mieście- jakby bonus dla obrony nie istniał. :mad:
MG nie zarządzi, bo między Węgrami a Sycylią jest sojusz z obustronnym prawem przemarszu. Nikt go nie zerwał.
Cytat:
Nadszedł czas. Czas sojuszu! Oczekiwany. Słuszny i służebny. Warunki nasze. Akceptacja Twoja. Życie, nie śmierć. Amen.
Warunki.
Obustronnie:
*prawo swobodnego przemarszu.
Węgry:
*oddadzą Sycylii Insbruk, Wiedeń, Esztegorm, Szaged i Czarnogród.
Sycylia:
*wypożyczy Węgrom Ajaccio. Do 26 tury włącznie.
Węgry zapłaciły za to prawo sowicie.
A co do drugiej sprawy to mało widziałeś jeszcze. :P
Zerwał sojusz,Węgry mają wojnę z Polską a Sycylia opowiedziała się po naszej stronie :). Jedyne co obowiązuje na chwilę obecną między Węgrami a Sycylią to zwykły PON.
Czyli jednak było prawo przemarszu :/
Aktualnie jest pon między Sycylią a Węgrami. Czy w związku z tym mogę zablokować drogę na zachód węgierskim wojskom, a one będą musiały się wycofać w następnej turze- czyli na wschód, bo to będzie jedyna droga?
Załącznik 1453
Takie wystarczy?
Właściwie to trochę pechowa sytuacja dla Ciebie Matisek. Jeden oddział mniej u mnie i pewnie byś miał pokój. A tak... wszystko jeszcze może się zdarzyć.