Jakoś nie wierzę (jakiś screen) :P
Chyba, że 1.0, poziom extreamly easy, kodach...lub mamy doczynienia z nowym Mansteinem ;)
Wersja do druku
Jakoś nie wierzę (jakiś screen) :P
Chyba, że 1.0, poziom extreamly easy, kodach...lub mamy doczynienia z nowym Mansteinem ;)
Raczej Kutuzow - taktyka spalonej ziemi. Cofasz się na wschód, wróg idzie dalej - traci siły w terenie, a potem kontrofensywa. No, ale...
Stare zapisy giną. Niestety po wyjściu wyższych wersji niż 1.0 robiłem uptade. A teraz mam tylko zapis z sojuszu z III Rzeszą. Też Polska.
Opłaca się modernizować armię? Bo grając ZSRR muszę około 100 PP (jeśli nie więcej) na to wydać w 36.
Opłaca (jak myślisz można samą piechotą bić Szwabów).Cytat:
Zamieszczone przez Zwiastun
Warto, tylko nie od razu w 36. Wynajdujesz nowsze technologie i potem modernizujesz. 2 minusy: trochę czasu to trwa i pożera sporo PP. Przy modernizacji floty musi ona stać w porcie. Na okrętach modernizuje się: uzbrojenie p-lot, radary, uzbrojenie przeciw u-bootom (na niszczycielach chyba tylko).Cytat:
A ja na allegro niedawno zakupiłem kluczyk steam do Hearts of Iron i dwóch dodatków - Semper Fi i For the Motherland za jakieś 23 złocisze wszystko - bardzo się opłacało imo, bo z tego co widzę sam semper fi chodzi po 3dychy, więc polecam paczeć czasem na allegro. Gra jest po angielsku ale przynajmniej nie będzie problemu z modami. Co prawda w tego drugiego dodatka nie grałem ale chyba kosmetyczne zmiany wnosi; może ktoś więcej pykał to się wypowie ;)
Chodziło mi o platformę pod tego moda
http://www.moddb.com/games/hearts-of-ir ... -hour/mods Ciekawi mnie czy ten mod w końcu jest grywalny, bo ostatnio komp miał takie AI, że nie byłem w stanie go nigdzie okrążyć a samą Francję rok zajmowałem :shock:
Grałem sporo w moda D-Day - bardzo fajny. Najwięcej w sumie grałem Niemcami:
Co do dywizji czołgów to ja robiłem zwykle tak
1 czołg średni, 2x piechota zmotoryzowana (potem przerabiałem na zmechanizowaną ), 1 arta zmotoryzowana + czasem coś innego.
Piechota zmotoryzowana to była zwykle 3x piech. zmot + arta.zmot albo inżynierowie
Ja dla ciężkich czołgów robiłem osobne oddziały - np 2 brygady ciężkich + 1 brygada lekkich albo niszczycieli czołgów. Trzymałem takie oddziały gdzieś za linia frontu, by mogły być rzucone tam gdzie komp będzie się chciał przedzierać. Ciężkie czołgi mają mniejszą prędkość - zbliżoną do niszczycieli, więc nie warto ich łączyć z dywizjami pancernymi - bo je spowalniają.
W poszukiwaniu piechoty idealnej wylądowałem w Nacjonalistycznych Chinach, bo wg. mnie to idealny kraj do rozbudowy TYLKO piechoty i mają prawie 70 PP, gdzie Włochy i Japonia mają 90-100 PP. Zacząłem tworzyć dywizje w składzie 2x piechota, artyleria i przeciwlotnicza, bo Japończycy wielkich wojsk pancernych nie mają, ale mają lotnictwo. Te piechotę co miałem dozbroiłem i dopiero po tym zacząłem budować nowe dywizje, garnizony zmieniłem na piechotę, a milicja posłuży jako mięso armatnie. Chciałem wstąpić do aliantów, żeby było historycznie, ale mimo że pół roku się skłaniałem to w ogóle nie ruszyłem w ich stronę, więc wstąpiłem do Osi. Mam chyba Wrzesień 37, a Japończycy mimo, że od lipca mogą mnie atakować (decyzja 'Incydent na moście Marco Polo) to tego nie robią, widać przerazili się mojej armii (od czerwca mam ją w pełni zmobilizowaną). Jutro wykonam kolejne ruchy, ale najbardziej oczywistym jest atak na Japonię, stworzenie z niej marionetki (później przyda mi się jej flota) i anetkowanie Mandżukou i reszty państw chińskich, a następnie atak na aliantów!
A może Japonia jest w Osi? Bo to, że nie atakują to jest dziwne nawet bardzo dziwne.
Dziwne jest to, że mimo, że ZSRR jest w Komiternie, a ja Polską w OSI, mamy słabe stosunki, niską neutralność to mnie nie atakują. Pozwalają mi się zbroić czy co?
Poza tym: jaka jest najlepsza kombinacja wojsk na Ruskich?
Dokładnie :DCytat:
Zamieszczone przez WielkodusznyBezduszny
Tak samo możesz się pożegnać z własnym planem ataku na Japonię ;)
Pamiętaj, że w podstawce musisz co miesiąc skłaniać się na nowo. Do tego jakieś mocarstwo mogło użyć na Ciebie swojego wpływu. Zresztą pół roku to mało, a im bliżej będziesz, tym szybciej zacznie rosnąć. Na początku zawsze jest wolno..Cytat:
Nigdy w takiej kombinacji nie grałem, więc nie wiem. Zależy, który masz rok, prędzej, czy później zawsze atakują (np. 42).Cytat:
Zamieszczone przez adriankowaty
Grając Szwecją największe problemy sprawiły mi ich ciężkie czołgi.Cytat:
Zamieszczone przez adriankowaty