Właśnie zawsze jest możliwość zamiany :D
Wersja do druku
Właśnie zawsze jest możliwość zamiany :D
Powinienem do soboty mieć płytkę i wszystko zainstalować. Co do frakcji to co prawda moja pierwsza ko była Nowogrodem i poszło lepiej niż nieźle, ale chyba bym był za losowaniem ;)
Ja też wolę losowanie frakcji, ze względów dyplomatycznych (nie ustawiasz się z góry z kolegą tylko pracujesz na tym co masz). :D
1.Avasil
2.KapitanKatana
3.Majstersztyk4884
4.Leonardo123
5.Il Duce
6.RockMiguel
7.Zachar
8.lama1
9.Remix
10.Soplica
11.PlanB
12.Rafi
13.Innocenty
Dokładamy Nowogród? Plus jest taki ze osłabi bedaca na dobrej pozycji Litwe ale też niestety Bułgarie (która w sumie z drugiej strony ma wolny Kijów i Gruzje).
Chyba najlepsza opcja ;d
Jeśli Katana czy Majster (bo oni są na górze w wylosowanej kolejności) też będą chcieli losowanie tak jak Avasil to myślę że można tak zrobić i Paweł wieczorem przed snem by wylosował (no chyba że pojawi się 14 to bedziemy musieli zmienić koncepcje całkowicie i zagrać "konserwatywne" MKO ;d).
To jak wygląda sytuacja, kiedy ruszamy, dokąd zmierzamy, po co żyjemy.
Kto by nie chciał którejś z tych dwóch frakcji xD. No jak będzie możliwość zamiany trochę to polepszy sytuację ale i tak wiadomo że nie każdy będzie chciał się zamienić :P. Co do Nowogrodu to myślę że jest konieczny,bez niego Litwa wyrośnie na super mocarstwo z możliwością ekspansji we wszystkich kierunkach,wystarczy że się dogada z Danią i już z górki.
A ja uważam że dodanie Polski zamiast Nowogrodu byłoby znacznie lepszą opcją gdyż:
-dochodzi jeszcze jedna frakcja do rozbioru Niemiec
-daję większą swobodę Bułgarom
-zmniejsza możliwości Danii i Litwy które miały by zbyt dużo neutralnych ziem wokół siebie (oczywiście ktoś powie że Nowogród też je ogranicza jednak moim zdaniem Polska ogranicza je dużo bardziej, zwłaszcza Duńczykom)
W sumie....I jeszcze osłabiło by to Węgry które w obecnym układzie wystarczy że dogadają się z Wenecją i mogą dowolnie się rozwijać w niemal wszystkich kierunkach skoro nie było by Kijowa,Polski i Bizancjum. Także ja popieram pomysł Lamy,Polska zamiast Nowogrodu niech wejdzie :)
Ja też to popieram :)
i ja też popieram