-
Ok, so in Polish -
Panowie, Oklimos podniósł, że przy limicie strzelców i kawalerii max 8 gra jest stosunkowo schematyczna. W sumie się trochę z tym zgadzam, składy armii są dosyć oklepane. Więc pytanie do Was, czy dopuszczacie zwiększenie limitu kawalerii oraz strzelców do max 8? Proszę o zdanie każdego uczestnika.
-
ja nie chciałbym zmieniać zasad w trakcie już zaawansowanej fazy rozgrywki jak dla mnie
-
Może być, lecz to oznacza całkowitą zmianę gry w pewnych aspektach.
-
Ja uważam że limit na każdy typ jednostki powinien zostać podniesiony,również na jednostki do walki wręcz z ograniczeniem na elitarną piechotę max 3.
-
Jestem za podniesieniem każdego limitu do 8, i dać ograniczenie max 3 jednostek powyżej 1000golda, to powinno ograniczyć spamy zaprzysięrzonych/pretorian i innych dziwów.
-
Im mniej ograniczeń, tym gra będzie ciekawsza. Jestem za max 8 na wszystkie typy jednostek.
-
Warto spróbować. Poza tym jestem za max. 4 na jednostki powyżej 1000 golda :D
-
i dont think that it is needed, coz most elites costs like 2 mid units. so elites make army smaller and heavier) if u bring all elites, u cant win against ballanced army
-
To na czym w końcu stanęło? Na jakich zasadach grać kolejne mecze? Przydało by się to usystematyzować ;)
-
Na chwilę obecną gramy jeszcze na starych zasadach. Jeżeli do końca dnia nie podniesie się wiele głosów krytyki - zmienimy zasady. Chociaż byłoby dobrze, żeby więcej osób się wypowiedziało w temacie.
Na chwilę obecną stanęło na
max 8 jednostek do walki w zwarciu
max 3 elitarne jednostki do walki w zwarciu (pow. 1000 denarii)
max 8 jednostek kawalerii
max 8 jednostek strzeleckich