Asuryan, naprawde fajny mod tylko czemu moge grac tylko Colombia?
Wersja do druku
Asuryan, naprawde fajny mod tylko czemu moge grac tylko Colombia?
Pewno dlatego, że tylko ją zaznaczyłeś w late campaign, zamiast "all emergent fractions playable". A może dlatego, że nie wgrałeś moda na polską wersję językową Empire i się nawzajem gryzą. Nie wiem, ja w tym modzie mogę grać każdą nacją (ale instalowałem moda na angielskojęzyczną podstawkę). A tak poza tym to może przestańmy offtopować. Ani to odpowiedni temat, ani nawet dział do zadawania takich pytań.
jestem początkującym graczem i nie wiem jak sformować piechotę , strzela tylko pierwszy szereg a reszta ludków z tyłu stoi i nie strzela na filmikach widziałem jak ci styłu się zamieniają z pierwszymi i na przemian strzelają i ładują broń jak to zrobić ?
Musisz odblokować odpowiednią technologię , a jeśli grasz Maratami to nic nie poradzisz - u nich strzela tylko pierwszy szereg.
Temat przenosze do ogólnych pytań o Empire w dziale Arsenał
Uściślę że chodzi o technologię wojskową ostrzał szeregami (fire by rank).
Musisz opracować odpowiednią technologię wojskową czyli "Fire and Advance"(strzela pierwszy szereg,klęka,ładuje muszkiety,drugi przechodzi do przodu i strzela itd).Ostrzał ten jest dostępny tylko dla pieszej gwardii i grenadierów ale mogę się mylić.
Witam, w jaki sposób mogę wezwać sojusznika na pomoc?
Jak wywolasz wojne to mozesz wezwac sojuszników. Jesli chodzi ci o to by przyszedl pod Moskwe np z wojskiem to nie da rady chyba.
Ale często jest tak że jak widzą że jak idziesz na jakieś miasto z wojskiem to czasami idą za tobą lub stoją już w pobliżu.
Hmm, wywołując wojnę wybieram sojuszników, zająłem w ten sposób sporo krajów, jednak przy żadnym ataku ani obronie mnie nie wspomogli. Myślałem, że podczas wojny można ich jakoś konkretniej wezwać do walki.
No bo twoi sojusznicy może są za daleko od twojego wroga, oni wychodzą często z poza swoich granic jak twój wróg jest przy ich granicach, np ja grałem Polską miałem sojusz z Austrią i biłem z nimi Prusy to oni mi pomagali nie raz.