-
Na kiedy przewidywany jest start? Według informacji stąd http://forum.totalwar.org.pl/showthr...Zapowied%C5%BA turniej miał się rozpocząć 4 listopada,ale nie widzę nawet tematu z zapisami więc przydałoby się coś ogłosić w tej kwestii,zwłaszcza że minął już dobry miesiąc od premiery dwójki i powoli mija tydzień od wydania ME.
-
Daty były +/-, zależne od wydania ME. Skoro wszystko już gotowe to można brać się do pracy. Jeśli chodzi o mnie to proponuję rozpoczęcie zapisów 1 listopada, start turnieju 14 listopada. Wraz z rozpoczęciem zapisów zostanie ujawniona formuła i inne turniejowe smaczki. Zasady bitewne wrzucę do omówienia jeszcze dziś.
-
Zapisy zostały otwarte. W najbliższych dniach można spodziewać się formuły i gotowych zasad bitewnych.
-
Temat z zapisami jest cały czas zamknięty. Chyba,że mistrzostwa są tylko dla załogi forum i ludzi z uprawnieniami moderatorskimi :P.
-
Również nie mogę się zapisać D:
-
-
@Pyrrus - temat zamnąłem, odpisze tutaj. Myślę, że dobrze będzie zrezygnować z wykorzystywania ras, bo przy dużej liczbie graczy straszne zamieszanie będzie. Dodane natomiast zostało banowanie frakcji przeciwnikowi.
-
Rozumiem, tylko niektórych ras pewnie w ogóle w grze nie zobaczymy. ;) Wszyscy skupią się na tych OP i zapewne widowisko mocno na tym ucierpi, a już na pewno różnorodność. Na dobrą sprawe wystarczy ograć kilka ras do perfekcji i na cały turniej powinno starczyć. Odpada też element kalkulacji.Osobiście mam mieszane odczucia odnośnie tej decyzji.
-
Z drugiej strony jest element zaskoczenia przeciwnika, który nie spodziewa się jakiejś rasy i nie jest na nią przygotowany. I unikamy też sytuacji gdzie walczy dwóch dobrych graczy i jeden z nich musi np. wziąć jakąś słabą frakcje i jest z góry skazany na porażkę.
EDIT. Chyba, że moglibyśmy zrobić, że nie mogą walczyć ze sobą te same frakcje. Dzięki temu pula grywalnych frakcji powiększyłaby się.
-
To jest właśnie element kalkulacji, którego sami się pozbawiamy. Szczerze powiedziawszy, to w tej formule zmiażdżymy świeżaków już na starcie i będzie to tyko turniej dla naszego niewielkiego grona. W przypadku tego, co proponowałem, każdy aspirujący o wysokie cele zachowa sobie OP rasy na najmocniejszych przeciwników, natomiast nowy gracz nie ma nic do stracenia i może nam zrobić psikusa np. Mrocznymi Elfami. Dlatego też uważam, że w jakimś stopniu obecna formuła faworyzuje stare wygi. Poza tym co to za Mistrz Polski, który wygra grę nie wykorzystując nawet 50% dostępnych frakcji(a wiemy dobrze, że tak będzie, ktokolwiek zwycięży;)).
Edit: Może ktoś ma jakiś alternatywny pomysł, jak wymusić większą różnorodność używanych ras, jednocześnie pomijając starą zasadę "reset frakcji po wykorzystaniu wszystkich dostępnych"?