Ja sądzę że by zjednoczył Polskę ale tylko północną cześć znaczy bez Małopolski i Śląska
Wersja do druku
Ja sądzę że by zjednoczył Polskę ale tylko północną cześć znaczy bez Małopolski i Śląska
Co by sie stalo z sytuacja gospodarczo-polityczna Europy gdyby Krzysztof Kolumb zostal osadzony i skazany na smierc za "herezje" dotyczace kulistosci Ziemi :?:
Na pewno by zaludnienie by się zagęściło co by podniosło koszt mieszkań.
Arabowie odkryliby Amerykę ;)Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Co by było gdyby szkockie powstanie Williama Wallace'a się powiodło i zdobył on Anglię?
Wybuchloby powstanie Anglikow przeciwko Szkotom :lol: :!:
A gdyby w Polsce zawładneli naziści?(chodzi o drugą rp)
Prawdopodobnie jako "zniszczony kraj"(bo przymierze z hitlerem zagwarantowane) po wojnie dostaliśmy by dotacje budżetowe w afekcie byśmy mieli więcej autostrad niż Niemcy i byliśmy krajem federalnym. Który wkurzał by komuchów.
dostalibyśmyCytat:
dostaliśmy by
Ale właściwie konsekwencje byłyby dosyć duże, świat i tak nas nie uwielbia ale bylibyśmy traktowani przez cywilów tak jak jeszcze Niemcy.. jako ''bandyci'' itd. Ale nie byłoby komuny, byłyby autostrady, lepsza sytuacja finansowa i bylibyśmy silniejsi militarnie.
Ale jedno by mnie zasmuciło, a mianowicie, nie mielibyśmy mojego ukochanego Kałacha! :cry: :cry: :cry:
A co by było, gdyby ominięta przez natarcie niemieckie Armia Poznań pomaszerowała na Berlin i hitler musiałby wycofać część wojsk z Polski?