Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
Cytat:
posiadanie własnego zdania jest wg Ciebie większą zbrodnią niż perfidne kłamstwo i wymyślanie badań, których nie ma..?
Abstrachując od zakłamania w/w pytania oraz obrażania- rozmawiasz teraz poważnie czy nadal:
Cytat:
a ciągnę ten temat bo jest zabawny ^^ nie żeby coś wyjaśnić.
No więc :?:
Jeżeli rozmawiamy poważnie to proszę bardzo- ja kłamcą nie jestem:
Raport opracowany w 2002 roku przez Radę Badań nad Rodziną (FRC) działającą w USA (dr T.J. Dailey "Homosexuality and Child Sexual Abuse") wykazuje zależność między homoseksualizmem a pedofilią. Statystyki pokazują, że homoseksualni mężczyźni (których w rzeczywistości jest zaledwie 3% a nie 10% w społeczeństwie) popełniają nieproporcjonalnie dużo, gdyż aż 1/3 wszystkich aktów molestowania seksualnego dzieci. Gdyby nie było związku między homoseksualizmem a pedofilią zaledwie 3% aktów pedofilnych powinno być popełnianych przez homoseksualistów.
Czekam na próby dementowania tych doniesień (chociaż po poziomie poprzednich wypowiedzi nie spodziewam się konstruktywności...).
Ps:
Cytat:
wymyślanie badań, których nie ma
A więc jednak są?
http://en.wikipedia.org/wiki/Family_Research_Council
Cytat:
The Family Research Council (FRC) is a conservative, Christian right group and lobbying organization.
a znajdziesz jakąś niezależną instytucję? tzn. chodzi o naukowców.
bo bez urazy, ale to mi wygląda na podobną organizację jak tych kolesi co wierzą, że ziemia jest płaska i negują odkrycia Kopernika, albo postawili muzeum kreacjonizmu z jaskiniowcami ujeżdżającymi triceratopsy... sorry, no ale w Ameryce znalezc mozna chyba kazdy rodzaj freaków.
chodziło o prawdziwych naukowców, a nie z tych co rozmawiają z Jezusem ;]
i niby dlaczego ich opinia jest wiarygodniejsza niż ta podana przez Baala? skoro PTS jest w zupełności bezstronne i nie kieruje się interesem politycznym..? w przeciwienstwie do amerykanskiej organizacji, której twórcy jasno opowiadają się za polityką Busha?
wybacz, ale doswiadczenie uczy, ze podobni radykalowie lubią manipulowac faktami.
Cytat:
chodziło o prawdziwych naukowców, a nie z tych co rozmawiają z Jezusem ;]
jeżeli ktoś jest wierzący od razu wyklucza to jego obiektywność albo możliwość posiadania racji?
Cytat:
i niby dlaczego ich opinia jest wiarygodniejsza niż ta podana przez Baala?
Oczywiście że nie jest, ale biorąc pod uwagę że jesteśmy w "pok...onym kraju" jak to napisałeś pod avatarem to chyba zagraniczne opinie są lepsze?
Cytat:
skoro PTS jest w zupełności bezstronne i nie kieruje się interesem politycznym..?
myślę, że sam w to nie wierzysz ;) W tym kraju bezstronna i apolityczna jest tylko psia kupa na chodniku.
Cytat:
wybacz, ale doswiadczenie uczy, ze podobni radykalowie lubią manipulowac faktami.
jak i wszystkie homo-lobby. :roll: Jedni warci drugich.
O co się wogóle spieramy? Ja opieram się na swoich źródłach wiedzy, doświadczeniach i sumieniu, a Ty na swoich. W kwestii homo nie znajdziemy wspólnego zdania dopóki jedna z wersji nie zostanie udowodniona na 100%. Można się spierać przez 100 stron forum a i tak definitywnego rozstrzygnięcia nie będzie. W kwestii homoseksualistów (małżeństw/ adopcji z jednej strony a zamykania ich w więzieniach z drugiej) powinno się stać w najbardziej newralgicznej pozycji czyli w naszej ankiecie nr 2 z kawałkiem nr 3.
Robienie jakichś marszów miłości po miastach czy z drugiej strony wystąpienia Trytkopodobnych pacanów próbują narzucić nam niebezpieczne skrajności i powodują pogłębianie nienawiści i antagonizmów. To nie wróży niczego dobrego tak dla homo jak dla panów w koloratkach. Zgodzisz się?
Cytat:
To wyjaśnia wszystko
Dalsza dyskusja z Tobą jest zbędna.
To se samoboja strzeliles :lol: :lol: :lol: To rozmowa z Toba jest bezcelowa, skoro nie dopuszczasz mysli, ze ktos moze miec odmienne zdanie. Inna sprawa to to, ze na tym opiera sie dyskusja, na odmiennym zdaniu, no ale coz.
Lipna sprawa .... Miłośc , sex i te wszystkie ewenty z tym zwiazane jak dla mnie sa scisle powiazane z hetero czyli facet + dziewczyna .
Gdy widzac 2 typow calujacych sie dostaje obrzydzenia i mysle ze to jest totalnie sprzeczne z natura :P czyni mnie homofobem ??
Bo dla mnie to co masz miedzy nogami pasuje jak ulal do tego co pacjentka ma miedzy nogami .... noc z gejem (poprawnosc polityczna ?) to chyba jak walka Jedaj na miecze w gwiezdnych wojnach , ten kłuje i ten kłuje a obaj nadal walcza ...
"czysty surrealizm"
[Moje zdanie]
Uważam, że homoseksualiści powinni mieć takie same prawa jak związki heteroseksualne przy wyłączeniu możliwości adopcji dzieci. To, że dana osoba jest homo nie czyni jej gorszą od ogółu społeczeństwa. Już nie raz widziałem próby powiązania homoseksualistów z pedofilią.
Owszem, większość pedofilii to homo. Ale to nie działa w druga stronę, większość homo nie jest pedofilami.
Ludzie, którzy uważają homoseksualizm za coś złego są dla mnie po prostu ograniczeni. Nie są wstanie zaakceptować czegoś, co jest inne od ogólnego zarysu tego, co jest prawidłowe. Często jest tak, że ktoś szydzi z homo "bo śnieg".
Ludzie często myślą, że homoseksualizm to jakieś dziwne wypaczenie, czy jakieś skrzywienie. Nie. Homoseksualizm jest czymś normalnym co nam towarzyszy od zarania dziejów. Ludzie często widzą homoseksualistów przez pryzmat tego, co widzą na tych całych paradach. Cóż, jestem za oddzieleniem terminu "pedał" od terminu "gej". W moim przekonaniu "gej" to zwykły homoseksualista, zaś "pedał" to homoseksualista, który odznacza się dziwnymi nawykami jak np. nadmierne malowanie się i ubieranie w dość "dziwne" stroje. Uważam, że gdyby nie te manifestacje, to homoseksualiści nie byliby tak wyszydzani. Ewentualnie mogliby to robić normalnie ubrani... Nie wiem jak można myśleć, że ubierając się w samą bieliznę i idąc na taką paradę można zyskać szacunek i akceptację heteroseksualistów. To tylko wypacza ich wizerunek, który i tak obrósł już dostatecznie różnymi mitami. [/moje zdanie]
Więcej mi się już pisać nie chce, bo jest już dość późno.
Cytat:
Uważam, że gdyby nie te manifestacje, to homoseksualiści nie byliby tak wyszydzani. Ewentualnie mogliby to robić normalnie ubrani... Nie wiem jak można myśleć, że ubierając się w samą bieliznę i idąc na taką paradę można zyskać szacunek i akceptację heteroseksualistów. To tylko wypacza ich wizerunek, który i tak obrósł już dostatecznie różnymi mitami.
popieram
Wywiezc wszystkie cioty z calego swiata na Antarktyde...niech tam sie grzeja ku wlasnemu samozadowoleniu :lol: :twisted:
Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
[Moje zdanie]
Uważam, że homoseksualiści powinni mieć takie same prawa jak związki heteroseksualne przy wyłączeniu możliwości adopcji dzieci. To, że dana osoba jest homo nie czyni jej gorszą od ogółu społeczeństwa.
Niech sobie mają te same prawa ale nie nazywają tego małżeństwem, z tego prostego powodu, że tradycja definiuje małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny. Oczywiście poza możliwością adopcji dzieci, ponieważ dzieci powinny posiadać dobry wzór, w rodzicach homoseksualnych wyrośnie homoseksualista, albo człowiek nienawidzący homoseksualistów. I w iednym i drugim przypadku nie za dobrze ;)
Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
Ludzie, którzy uważają homoseksualizm za coś złego są dla mnie po prostu ograniczeni. Nie są wstanie zaakceptować czegoś, co jest inne od ogólnego zarysu tego, co jest prawidłowe.
Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
Ludzie często myślą, że homoseksualizm to jakieś dziwne wypaczenie, czy jakieś skrzywienie. Nie. Homoseksualizm jest czymś normalnym co nam towarzyszy od zarania dziejów. [/moje zdanie]
Homoseksualizm jest wypaczeniem i na pewno nie jest czymś naturalnym, argument, że towarzyszy nam od zarania dziejów dowodzi jedynie, że jest wypaczeniem towarzyszącym ludzkości bardzo długo. Naturalne jest dążenie osobników do przedłużenia gatunku, oraz wiązanie się z osobnikiem przeciwnej płci. Odchylenia od tego wzorca są dla mnie wypaczeniem, nie jestem tylko pewny z czego wynika, czy jest to jakaś wada w budowie i funkcjonowaniu mózgu, czy też z wychowania, skłaniał bym się ku temu drugiemu i dlatego jak pisałem wyżej pary homoseksualne powinny nie mieć prawa do adopcji.
Cytat:
Oczywiście poza możliwością adopcji dzieci, ponieważ dzieci powinny posiadać dobry wzór, w rodzicach homoseksualnych wyrośnie homoseksualista, albo człowiek nienawidzący homoseksualistów.
Popierasz to czym? Wlasnymi doswiadczeniami?
Cytat:
nie jestem tylko pewny z czego wynika, czy jest to jakaś wada w budowie i funkcjonowaniu mózgu, czy też z wychowania, skłaniał bym się ku temu drugiemu i dlatego jak pisałem wyżej pary homoseksualne powinny nie mieć prawa do adopcji.
To nie wada, to genetyka. Homoseksualizm jest czyms normalnym, wypaczanym przez ludzi.