Dodam jeszcze, że używałem unpackera, czy to może przyczyną?
Wersja do druku
Dodam jeszcze, że używałem unpackera, czy to może przyczyną?
Tak. Musisz usunąć plik z "geography" w nazwie oraz, bodajże map.rwm.
Wyszukaj te pliki przez windowsowe "wyszukaj" :)
No dobra znalazłem takie pliki:Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
descr_geography_new.db - baza danych
descr_geography_new.txt - zwykły tekstowy
Którego się pozbyć? xd
Spróbuj oba i zobacz czy będzie ok :PCytat:
Zamieszczone przez Kuzyn
Działa, dzięki wielkie!
:)
witam, mam bardzo podobny problem, wyskakuje ten sam komunikat ale zamiast czarnego ekranu wywala na pulpit.
tez mam medka 2 + kingdoms wszystko w wersji 1.5 ale nie mam pliku "geography" mam za to ten drugi :map.rwm - ale on po usunieciu ponownie sie pojawia...
jakies rady?
No tak, ja mam podobny problem, kupiłem MTW2 w platynowej kolekcji + dodatek kingdoms i gra w ogóle nie uruchamia się, instaluje się ładnie żadnych błędów, a po 2 krotnym kliknięciu na ikonkę- czarny prostokącik i komunikat Medieval 2: Total War napotka. Przeinstalowałem, ale nic nie dało, próbowałem gołą, z patchem 1.2, potem 1.3 i to samo, zainstalowałem starsze sterowniki do grafy, potem najnowsze do grafy, cały czas ten sam problem. Dodam, że Rome Total War chodzi mi bez zarzutu, a po zainstalowaniu dodatku Americans dodatek ten poszedł, nie wiem co by było dalej w każdym bądź razie odpalił, komunikat z system.log.txt wygląda tak
17:39:35.812 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
17:39:35.812 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Jun 25 2007 version bld-medieval2-update2.1-30 (43169) ===
17:39:35.937 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
17:39:36.015 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
17:39:36.140 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
17:39:36.265 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
17:39:36.343 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
17:39:36.359 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
17:39:36.437 [system.io] [warning] open: preferences/player.txt is missing
17:39:36.437 [system.io] [warning] open: preferences/keys.dat is missing
17:39:36.437 [system.io] [warning] open: preferences/keys.dat is missing
17:39:37.406 [system.rpt] [error] Medieval 2: Total War napotka
w załączniku screen, ma ktoś jakiś pomysł co mogę zrobić?
Ten akurat ma się pojawiać, to taki plik co się tworzy a zawiera wszystko związane z mapą kampanii itd. Usunięcie jego czasami pozwala uniknąć wywalania do pulpitu, bo regeneruje się na nowo...Cytat:
Zamieszczone przez Xaurus
Napisz dokładnie gdzie masz grę zainstalowana, i czy nie masz modów, nie grzebałeś w plikach, ten błąd sam z siebie nie powstaje ;) Chyba ze masz pecha ;)
pozdrawiam
HEJ MAM PODOBNY PROBLEM NIE MOGE DAĆ SOBIE Z TYM RADY PROSZE O POMOC
Nie masz tych plików...Cytat:
Zamieszczone przez Scythe
EDIT: U mnie, jak to się pojawia, mam jeszcze lepsze bagno :cry: Tych błędów jest w okolicach 500 linijek. Bez grzebania w plikach, instalowania żadnych modów dzieje się tak po kilkunastu godzinach gry :x Wtedy trzeba usunąć pliki gry (dokumenty same się usuwają?) i zrobić reset kompa. Później instalujesz od nowa ;)