.
Wersja do druku
.
A to nie przypadkiem BC16? :P
Kapsul oman, ja rajpuci, Adixis Abbasydzi(potem pop chyba), Chorezm Abu, maryniasz był ghazni(mapa nie jest taka jak w chwili zakończenia kampanii tj. niezaktualizowana)
Cytat:
Zamieszczone przez AleCzemuNie
Przecież (chyba) nie spełniłeś warunków zwycięstwa więc nie wygrałeś, chyba, Norwegia przegrała mając taką przewagę? :O
Walia i Norwegia od początku była w sojuszu,i dlatego nie chcieliśmy już ze sobą walczyć,więc podzieliliśmy się zwycięstwem ;)
hm, poprowadziłeś dyplomacje tak, że zniszczenie Ciebie przez Norwegię byłoby czystą formalnością, więc trudno tu mówić o zwycięstwie, ale w sumie... jak chcesz to tak mów, mi to nie przeszkadza ;)Cytat:
Zamieszczone przez AleCzemuNie
Przeczytaj choćby opisy zakończonych Brytanii. Jak często wygrywało jedno państwo? Na początku podpisaliśmy sojusz do końca i tyle. Nie sugeruj się mapą - może Walijczyk pożyczał mi ogromne ilości kasy lub ustąpił mi sporo prowów, które on mógł zdobyć?Cytat:
Zamieszczone przez Piter
Ciężko mówić o dyplomacji,Anglik i Szkot koledzy więc się dogadali,Irlandczyk się przyłączył i tyle,trzeba było grać.Cytat:
Zamieszczone przez Piter
Także zwycięstwem był sam fakt pokonania Anglika i Irlandczyka,i tak jak Errichto mówi,postanowiliśmy grać w sojuszu do końca i graliśmy.
Nie umniejszając zasług panów: Walijczyka i Norwega - Powiem:... wstyd dla koalicji trzech. Anglia i Szkocja + Irlandia nie atakująca wtedy Anglików... Le phorażke :P
Brytania 35 zakończona
Skład:
Anglia-adriankowaty
Irlandia-Zachar
Walia-Errichto
Szkocja-ACN
Norwegia-Swaciak19
W 1 turze Szkocja,Walia i Norwegia wypowiedziały wojnę Anglii,i w 9 turze Anglia została zniszczona.Koło 5/6 tury Irlandia wypowiedziała wojnę Norwegii.Skończyliśmy w 16 turze,czyli w 1 turze wojny sojuszu Irlandzko-Szkockiego z Walią,z powodu nieobecności Errichto
A tak wyglądała mapka:
http://img15.imageshack.us/img15/2900/britaniasmall.jpg
Brytania 37:
http://img849.imageshack.us/img849/9...niajankera.jpg
Obsada:
Anglia - janker92
Walia - seba225
Irlandia - AleCzemuNie
Szkocja - adi087
Norwegia - adriankowaty
Anglia już od pierwszej tury rozpoczęła wojnę ze Szkocją, w 8. turze do wojny przyłączyła się Walia, która została zniszczona po 5 turach, Szkocja wyeliminowana w 16. turze. W międzyczasie Irlandia pokonała Norwegię. Decydująca wojna rozpoczęła się po zakończeniu 20 turowego pona, który obowiązywał między państwami, ACN poddał się w 23. turze, gdy stracił stolicę, więc KO można uznać za wygraną przeze mnie.