Dobre, działa, masz jeszcze jakieś podobne rzeczy, może podałbyś parę linków? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Wojtek7060
Wersja do druku
Dobre, działa, masz jeszcze jakieś podobne rzeczy, może podałbyś parę linków? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Wojtek7060
Tak to napisałeś że nie wiem czy kpisz czy pytasz poważnie :?
Poważnie napisałem, zawsze nim coś napiszę to sprawdzam, ciekawią mnie takie ciekawostki modyfikujące grę, wiem że można poszukać, ale człowiek sam nie ogarnie wszystkiego, i nie jest wszystkowiedzący ;)
Ja szukałem 3 dni... W końcu znalazłem na jakimś forum. Wreszcie można pograć bez ograniczeń czasowych.
Wierzę, czasami jest bardzo pracochłonne wyszukanie czegoś. Ja teraz to po twoim tropie poszedłem i podaję linka, do archiwum forum, są tam też i inne rzeczy.
http://forumarchiwum.gry-online.pl/S043 ... ID=3829873
Jakbyś miał jeszcze coś to napisz, bo dwie pierwsze gry są warte by w nie grać. Wystarczyłoby zmienić grafikę, a resztę zostawić, ale z tego co widać, nie zrobią tego.
Niestety podany wyżej trik ze zmianą daty nie działa... Gra kończy się tak jak zawsze. Może znajdę sposób na edycję warunków zwycięstwa i go opiszę. Przepraszam wszystkich za wprowadzenie w błąd.
Witam wszystkich serdecznie. Zwracam sie do was z prosba o pomoc w sprawie problemu ze starym dobrym Medievalem (tym razem okraszonym juz Zlota Edycja). Tak wiec po latach raz jeszcze chcialem podbic owczesna Europe pod czerwonymi sztandarami z Bialym Orlem, jednak tak jak narosl we mnie entuzjazm gdy wpadlem na ten pomysl tak szybko ow zgasl za sprawa demota wywolanego problemem jaki mam w momencie wgrania jakiejkolwiek bitwy - po chwili oczekiwania ukazuje mi sie wielkie polacie ziemi, bedace swiadkiem masakry wrazych wojsk przez moich rodakow, jednak natym sie zabawa konczy - widze tylko pole bitwy, biale prostokaty na ktorych winne, jak mi sie wydaje, byc ukazane me jednostki, obraz miga jakby byl wyswietlany w baaaardzo niskiej czestotliwosci, nie moge sie po polu w ogole poruszac, kursor myszki stoi w miejsu, tzn niby moge nia ruszac, ale gdzie sie nim nie przemiesza zostawia za soba smuge setek kursorkow. Gdy zminimalizuje gre i znow do niej powroce widac, ze gdzies sie tam przemiescilem na polu bitwy, ale znow wsio od poczatku. Dodam, ze gram na laptopie (tak wiem, to bardzo nierozsadne z mojej strony, ale ze tak sie wyraze innego wyjscia nie mam). Ow laptop to Samsung R510 z karta graficzna nVidia GEforce 9200M GS, system operacyjny Windows 7. Bardzo licze na wasza pomoc, spostrzezenia, wasze wnioski wynikle z podobnych doswiadczen. Bylo by wspaniale gdym mogl powrocic do gry z ktora mam tak wiele milych wspomnien, a nie w tak okrutny sposob zostac tej mozliwosci pozbawionym (tak dlugo jak mnie nie bedzie w kraju na PeCeciku sobie nie zagram).
Wybaczcie mi brak polskich czcionek, ale w chwili obecnej pisze z niepolskiej klawiatury.
Pozdrawiam!
PS Yyyy, znalazlem mase watkow o problemach z kartami serii GF 8xxx/9xxx ale w wiekszosci ostatnie ich posty datuje sie na 2008 rok. Pograzany w rozpaczy wobec tego faktu sprowadzam moja prosbe do udzielenia mi info czy cokolwiek przez ostatnie dwa lata sie zmienilo, czy nVidia jednak olala TOTALnych graczy w tej sferze ostentacyjnie.
nie, nic sie nie zmieniło, MTW to prehistoria, nawet ja, który twierdził, że nigdy nie będzie ciupał więcej od MTW w jakies MTW2 niestety to robi ze względu na chujowa, ale jednak dyplomację.
hm... co by Ci doradzić... ja obecnie mam na lapiku zainstalowanego mtw na osobnym koncie, na którym są dziewicze sterowniki i działa. Tylko jeden CTD na ileś tam, dużo, tur. Unikaj instalacji jakiś dodatkowych kodeków filmowych dla wszystkich użytkowników komputera, odhaczaj takie rzeczy, może pomoże, może (z tych mórz i oceanów).
Potwierdzam, co szlachetny Przedmówca napisał, aktualnie gram w Shoguna i Medka 1, wywaliłem wszystkie kodeki by Shogun normalnie chodził, miało się podobnie z Medkiem. Mnie ratuje starsza karta grafiki, ale też dopiero po odinstalowaniu kodeków zaczęło normalnie chodzić.
Dzięki wielkie za odpowiedź, oczywiście czym prędzej spróbuję wywalić kodeki i drivery do karty z systemu i wtedy spróbować dopiero, choć z racji na posiadaną karty o felernym numerze modelu szanse na podbój Europy na moim lapku są nikłe. Pozdrawiam!