Skoro nowa kampania rusza to widocznie masz uszkodzonego seva.Na to nie ma rady...
Wersja do druku
Skoro nowa kampania rusza to widocznie masz uszkodzonego seva.Na to nie ma rady...
Czyli mam rozumieć że mam grać od nowa albo sobie odpuścić ;// ?
Coś w tym stylu :)Cytat:
Zamieszczone przez sven74
A co to za problem z resztą? Gra najciekawsza jest na samym początku, potem jest już za łatwo :P
Można powiedzieć że rozwiązane ;D
Komp zaczął mieć jakieś błędy to sformatowałem.
Do zamknięcia.
Zmień datę w programie -Romesage-
Norbert a mógł byś wrzucic link do downloadu do tego programy ? i najlepiej wytłumaczyc jak to zmienic ?
Od zawsze grałem sobie w Roma. Parokrotnie udało mi się przejść główną kampanię, więc ostatnio postanowiłem zająć się dodatkiem Barbarian Invasion. Wszystko zainstalowałem, uruchamiam grę, wybieram nację i kiedy mam się już cieszyć z możliwości grania po paru sekundach wczytywania następuje tytułowe "wywalenie na pulpit". Jak sądzicie, w czym tkwi problem.
P.S Patche zainstalowane tzn. najpierw 1.3, potem 1.6. W międzyczasie zainstalowałem wspomniany dodatek Barbarian Invasion
Czyżby przyczyną były najnowsze sterowniki do karty graficznej. BŁAGAM O POMOC !!!!!!!!
hmm jak na moje to rome jest do 1.5 patch + ewentualnie hotfix do wersji PL, a barbarian invasion 1.6.
Jeżeli jakimś cudem zainstalowałes 1.6 na roma to to nie będzie działać :)
a jak nie to inaczej niż instalując stare stery się nie dowiesz.
pzdr
No i po kłopocie. :D
Z tego wszystkiego postanowiłem ponownie pobawić się w drugiego Juliusza Cezara. I o dziwo, gra się wyłączyła w tym samym momencie, co poprzednio. Zacząłem domyślać się, co jest grane. Odinstalowałem najnowsze sterowniki i wybrałem przywracanie starych. Po tym wszystkim podjąłem się z "nutą nadziei" w palcach kroki w celu uruchomienia gry, i jak już wspomniałem na początku mojego posta wszystko poszło z górki.
PS Odnośnie mojego przejęzyczenia, to wynikało ono z nerwów, jakie traciłem w głupi sposób niejako z mojej winy. Aczkolwiek za sugestię serdeczne dzięki.
Tutaj problem jest bardziej skomplikowany bo nie dotyczy galów. Grając kampanię partami podczas walk z egiptem i pontem w trakcie bitwy wywala do pulpitu. Zdarza się tak samo w przypadku grania drugiej kampanii macedonią. Dzieje się to tylko w niektórych bitwach, czasem co godzinę, czasem co 10 minut... tylko w trakcie trwania bitwy, jeszcze nigdy nie zdarzył się crash przed rozpoczęciem akcji na polu bitwy, czy też poza bitwą - najczęściej wywala podczas marszu / starcia z przeciwnikiem. Błąd dosyć typowy - dotyczy błędu pliku rometw.exe. Kwestia techniczna: rome wersja 1.5 - spatchowana (nie antologia), spolszczona. We wcześniejszej kampanii grekami śmigało elegancko. Nie instalowałem żadnych modów, sprzęt mam mocny, gram na bardzo dużej skali jednostek (160 / 240 piechurów w jednostce). Jeszcze mogę dodać, że gram ostatnio z włączonym komunikatorem xfire z wyłączoną obsługą xfire w grze, ktoś pisze to wolę sobie zminimalizować, ale nie wydaje mi się, żeby to było źródłem problemów. Co do konkretów na temat sprzętu to - procesor intel core quad 2.3ghz,
karta graficzna Radeon HD 4800 Series, rome na partycji z 300gb wolnego miejsca, inne śmieci z traya wyłączone podczas rozgrywki. W sumie to mam trochę zajechany dysk twardy, ale reszta aplikacji chodzi prawidłowo. Oczekuję Waszej pomocy z rozwiązaniem tego problemu i jakby były potrzebne jakieś dodatkowe informacje to proszę pisać.