Re: Nie słuchasz polskiego rapu? nie wchodź!
No fakt, jak mogłem się tak ośmieszyć :lol: Swoją drogą podam spis płyt z 2009 roku które powinno się przesłuchać, bo są ciekawe lub znanych raperów. Przyda się, jakby ktoś chciał pod koniec roku zrobić ranking:
HudyHzd - wykorzystana chwila, Hemp Gru - Droga, Fabuła - dzieło sztuki, Onar - jeden na milion, Peja - na serio, Pezet - muzyka emocjonalna, Ortega Cartel - Lavorama, Ostr - O.c.b, Słoń - Chore melodie, Fundacja 1 - Poste renesante, Poeci, Trzeci wymiar - złodzieje czasu, Chada - Proceder, Pyskaty - Pysk w pysk, DonGuralEsko - Inwazja porywaczy ciał, Tetris - Dwuznacznie, Jimson - Gorączka w parku igieł, Vnm - Mixtape Niuskul, Łysonżi - Dżonson, Luc - 39/89, V/A - jestem stąd, Sobota - Urodzony by przegrać, żyje by wygrać, Młody M - Kronika remix, Tomiko - Świadomość, Ten typ Mes - zamach na przeciętność.
Dojdzie jeszcze co najmniej Pih ;)
Ja od siebie dodam: 'S2P-Siła przebicia projekt' nielegal z mojego miasta, resztę dobrych płyt podał Dragonit. Najlepsze wg. mnie to
'Na serio', 'Proceder', 'Chore melodie', 'Droga' i płytka Młodziaka. :) Czekam na Piha.
Ostatnio przyłapuję się na tym, że czytam komentarze do artykułów związanych z rapem na różnych stronach, mimo że wiem co mnie tam czeka, i zastanawiam się, jaki jest stopień zidiocenia społeczeństwa internetowego? To co niektórzy wyprawiają w komentarzach, to jest po prostu schiza. Najlepsze jest to, że w artykuły te wpychają się w 80% idioci o zerowej wiedzy na ten temat, a w tych dotyczących innych gatunków muzyki rzadko kiedy wchodzą debile z "naszej" kultury i robią śmietnik. Na szczęście na tym forum jest pewien próg intelektualny i tutejsi fani rocka czy metalu są spokojni i myślą normalnie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Dragonit
Na szczęście na tym forum jest pewien próg intelektualny i tutejsi fani rocka czy metalu są spokojni i myślą normalnie ;)
Wiesz Dragonicie, to że ktoś słucha rocka i metalu nie oznacza, że nie lubię rapu ; p
Ja osobiście z polskich wykonawców cenię nieistniejące już Kaliber 44 i Paktofonikę oraz L.U.Ca :)
No i o tym pisze, myślenie a nie kierowanie się stereotypami, tolerancja dla innych i tak dalej. Pełna kulturka :) Ja rocka też słucham.
haha pełna kulturka, ale na pewno nie ze strony Wiktorka, przecież Peja ssie pałe. :P
mRe, są w Polsce dziesiątki zdolniejszych raperów od niego.
Poza tym wyraziłem swoje zdanie na temat jego muzyki, nie krytykuję np. jak co niektórzy- bez przesłuchania płyty/utworu ^^.
Muszę tu wstawić się za mRe, bo ten utwór dotyczy Lecha Poznań - nie ma więc argumentów o gadaniu o biedzie czy innych smerfach 8-)
Ja spotkałem się z opinią, że rap to wygłaszanie nudnym głosem książki telefonicznej przy jakiś zgrzytach, więc prędzej zapuszczę beatboxa na skrzypcach i posunę wszystkie kamienie na planszy, niż coś mnie zaskoczy 8-)