Re: Jaka jest wasza ulubiona kampania ;)
Jak dla mnie to najlepszą kampanią jest kampania Ameryk. Niepowtarzalny klimat, odmienny całkowicie od reszty, która ma wspólny klimat. Jakby się było w innych czasach. Jest egzotycznie, kolorowo i bogato. Przeciwwaga dla pozostałych kampanii. Gra Aztekami jest po prostu magiczna. Te stroje, wygląd wojowników, te piramidy, Meksyk; poza tym bardzo ciekawa jest geografia terenu. Odkrywanie dżungli i pustyni. Americas to dla mnie złoto. A srebro to kampania Krzyżowców. Ale to po prostu z moich zamiłowań do tematyki krucjat i w ogóle lubię ten okres... Bardzo ciekawy. Zderzenie kultur.
Nie wiecie może jakie mody (oprócz ferr...ate....)wprowadzają historycznych wielkich mistrzów krzyżackich?
Najbardziej podobała mi się kampania krzyżacka :D
Moja ulubiona to kampania Krzyżacka, lubię historię Zakonu Krzyżackiego, a niestety w Polskich podręcznikach historii jest ona często fałszywie podana. Drugą klimatyczną kampanią dla mnie jest brytyjska za Szkotów i świetną muzykę.
Najlepsza kampania do zdecydowania krzyżacka, szkoda tylko, że nie było nowych jednostek dla Polski.
1. Najwięcej frakcji.
2. Najciekawszy moment historyczny (może Krucjaty też takie były)
3. Najhistoryczniej oddana kampania (nie tak jak w krucjatach, że cholernie dużo łatwych do zdobycia rebelii było, których w rzeczywistości krzyżowcy nigdy nie podbili,a my to robiliśmy w kilka tur).
4. Bardzo dużo rozsądnie rozłożonych prowincji.
jak dla mnie najlepszą kampanią jest kampania brytyjska klimatyczna muzyka i jednostki ;]
Napisałbym że amerykańska gdyby nie nudna muzyka i banalny poziom trudności. Dlatego Krzyżaków, za muzykę, jednostki i Zakon Najświętszej Marii Panny którego mi strasznie brakowało w podstawce (podobnie jak templariuszy i joannitów).
Ja tam wybrałem kampanię amerykańską. Może i mało w niej klimatu, ale fajnie jest pograć sobie indianami... Najlepsi są Apacze, jak się wejdzie na wojenną ścieżkę to są prawię nie pokonani... Wyrzuciłem nimi Nową Francję całkowicie z kontynentu Amerykańskiego! :)
Na pierwszym miejscu u mnie jest kampania Krzyżacka, fajnie tam to wszystko wygląda. Na drugim miejscu jest kampania Ameryk, ma bardzo dobry klimat itp.
Pierwsze miejsce przypadnie..... Brytanii :D Najlepsza równowaga sił, świetna muzyka, dobre jednostki po każdej stronie:D I klimacik jest.
Drugie miejsce jest krzyżackie, niestety ale balans nie jest zbyt dobry(szczególnie moc zakonu), muzyka jest też świetna a jednostki niestety nie wszędzie tak dobre(patrz Nowogród).
Trzecie miejsce to Krucjaty. Wojska Jerozolimy i Antiochii są trochę za mocne ale Turcja i Egipt pod względem ilości wyrównuje to. Muzyka jest jaka jest ale słaba.
Czwarte miejsce to kompania Ameryki. Grałem mało dla mnie zero klimatu i ogólnie takie sobie :P