Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Zamieszczone przez Elrond
Ten artykuł o górnikach można by też zadedykować naszym forumowych "ślonzokom" ;)
W moje strony czasami przyjeżdżają zamieszkać, czy tylko na wakacje górnicy-emeryci...Ostatnio spotkałem gdzieś tak mieli w granicach 40- kilku lat...Jacy zszokowani byli, ale u was drogo w tej mieścinie- powiedział jeden z nich z zaskoczeniem, akcentując mieścinie....Chciałem mu coś odpowiedzieć, ale ugryzłem się w język, i wyszedłem ze sklepu...
górnik emeryt, policjant emeryt, inny nierób emeryt-wiek 40 lat, a ja w wieku 40 lat będę jeszcze miał wiele lat pracy przed sobą i będę utrzymywał takich.
Cytat:
Zamieszczone przez mRe
górnik emeryt, policjant emeryt, inny nierób emeryt-wiek 40 lat, a ja w wieku 40 lat będę jeszcze miał wiele lat pracy przed sobą i będę utrzymywał takich.
Czepta się służb mundurowych,czających się z suszarkami policjantów,przemęczonych zza biurka klawiszy więziennych czy tych opalających się na wieżyczkach strażniczych,spasionych sierżantów naszej pięknej armii czy strażaków, tak nawet jakiś brygadier co nie wyjeżdża na akcje ma taki przywilej że może po 15-tu latach przejść na emeryturę i jest nie do ruszenia.I to jest w porządku.I korzystają tego.Oficer ze Straży granicznej po 14 latach pracy po wejściu do UE dostał propozycję przenieś się na wschodnią granicę do służby.I przerewirował rok ,dotrwał do 15 lat i poszedł na emeryturę,młody koń przed 40-tką.Ale tego się nie widzi bo tvn o tym nie mówi.Im się należy bo każdy rząd dba o swe psy. Ale tego się nie widzi tylko górników.
Cytat:
Czepta się służb mundurowych,czających się z suszarkami policjantów,przemęczonych zza biurka klawiszy więziennych czy tych opalających się na wieżyczkach strażniczych,spasionych sierżantów naszej pięknej armii czy strażaków, tak nawet jakiś brygadier co nie wyjeżdża na akcje ma taki przywilej że może po 15-tu latach przejść na emeryturę i jest nie do ruszenia.I to jest w porządku.I korzystają tego.Oficer ze Straży granicznej po 14 latach pracy po wejściu do UE dostał propozycję przenieś się na wschodnią granicę do służby.I przerewirował rok ,dotrwał do 15 lat i poszedł na emeryturę,młody koń przed 40-tką.Ale tego się nie widzi bo tvn o tym nie mówi.Im się należy bo każdy rząd dba o swe psy. Ale tego się nie widzi tylko górników.
można by się czepiać wszystkich, bo my młodzi musimy zapierdalać na tych emerytów, nasza pracę się opodatkuje by oni mieli warunki świetne, a my będziemy zapierdalać do 70 by spłacać te długi jakie oni dziś zaciągają na nasz koszt
młodzi dziś są okradani przez starsze pokolenia, śmieszne jes to, ze system jest taki, że młody ma zapierdalać na swoją emeryturę i emeryturę starych, a sam jak dożyje nie będzie mieć takiego komfortu, na dodatek system jest taki, że związki i politycy się tak zabezpieczyli, że stary pracownik jest niemal nieusuwalny, przez co młodzi mają problem ze znalezieniem pracy, wiec masowo wyjeżdżają za granicę, pytanie wiec kiedy cały system emerytalny szlag trafi, skoro opiera się na tym, że młodzi mają harować na emerytury, ale jednoczesnie ich się wywala na bezrobocie i zmusza do wyjazdu za praca za granicę, ile to potrwa jeszcze?
ciekawi mnie kiedy młodzi wreszcie zauważa jak są ruchani w tyłek przez starsze pokolenie, które bierze wiecej niż włożyło, a oni wezmą o wiele mniej niż włożyli, niech żyje złodziejska III RP, bo to największa afera tego tworu, przy czym nikt nie chce złodziei ukarać
Cytat:
młodzi dziś są okradani przez starsze pokolenia, śmieszne jes to, ze system jest taki, że młody ma zapierdalać na swoją emeryturę i emeryturę starych, a sam jak dożyje nie będzie mieć takiego komfortu, na dodatek system jest taki, że związki i politycy się tak zabezpieczyli, że stary pracownik jest niemal nieusuwalny, przez co młodzi mają problem ze znalezieniem pracy, wiec masowo wyjeżdżają za granicę, pytanie wiec kiedy cały system emerytalny szlag trafi, skoro opiera się na tym, że młodzi mają harować na emerytury, ale jednoczesnie ich się wywala na bezrobocie i zmusza do wyjazdu za praca za granicę, ile to potrwa jeszcze?
ciekawi mnie kiedy młodzi wreszcie zauważa jak są ruchani w tyłek przez starsze pokolenie, które bierze wiecej niż włożyło, a oni wezmą o wiele mniej niż włożyli, niech żyje złodziejska III RP, bo to największa afera tego tworu, przy czym nikt nie chce złodziei ukarać
Wbrew pozorom młodzi na tym interesie nie wyjdą wcale najgorzej. Bo są młodzi, mają możliwości(w tym ucieczka z porypanej III RP) i są jeszcze bardzo daleko od wieku emerytalnego. Największymi przegranymi w obecnym systemie jest pokolenie obecnych 50-parolatków. Całe życie byli dojeni, a to na ich starość i okres przejścia na emeryturę przypadnie bankructwo systemu. Wtedy obudzą się z ręką w nocniku. Ja mam dość czasu, by się ustawić na starość, szczególnie że III RP ma szanse zdechnąć jeszcze zanim ja przekroczę wiek 30 lat. A np. moi rodzice za to wchodzą powoli w wiek przedemerytalny. Odłożyć coś na godziwą starość w takim wieku dużo trudniej. Więc większości ludzi ich pokolenia zostanie orka do śmierci/bieda emerytura z ciągłym podnoszeniem wieku emerytalnego/"służba zdrowia"/życie na łasce sk*******ów polityków mamiących emerytów ochłapami z pańskiego stołu.
Cytat:
Nikogo się czepiać nie powinniśmy, bo wpadniemy wtedy w sidła naszych komuszków, którzy wg starej zasady "dziel i rządź" napuszczają ludzi na siebie, by mogli ich łatwiej kontrolować. Jak słyszę obecnie biadolenie socjal działaczy o "konflikcie pokoleniowym" to mi się śmiać i płakać chce jednocześnie. Konflikt to ja mam tylko z tymi, co są odpowiedzialni za powstanie i utrzymanie obecnego patologicznego systemu ubezpieczeń społecznych. I to ich bym z chęcią rozerwał na strzępy. A do np. rodziców i starszych członków rodziny to mogę mieć co najwyżej pretensję, że są politycznymi nieukami i głosowali na SLD i PO. Tylko jak już napisałem sami sobie tym najbardziej zaszkodzili.
http://wiadomosci.onet.pl/2054978,441,s ... ,item.html - a teraz wyobraźmy sobie, że jakiś młody człowiek pragnie dokonać czegoś podobnego w III RP. Jak to się skończy :roll: :?:
No u nas udupili by go za brak pozwolenia na budowę, albo kradzież (śmieci ze złomowiska, lub prądu, patentu etc.) Nasłanoby na niego inspekcję BHP, sanepid, PiP etc. Gdyby jakimś cudem przetrwał to, zapewne znalazłby się na niego odpowiedni podatek i tak dalej, i tak dalej... :roll:
Ja chodząc teraz do roboty przez pobliskie osiedle, już od rana ( czyli 6.40 ) widzę alkoholików będących na rentach z powodu swojej "choroby" , wygrzewających się w porannym słońcu i czekających na otwarcie pobliskiego sklepu. A najlepsze jest to że moja matka chodząca przez ten sam plac do roboty( około 20 lat ) też widziała te same zapite mordy. Jej brakuje roku do świadczenia przedemerytalnego ale przez te cięcia i szukanie oszczędności w ZUS nie wie czy się załapie. Jest tym pokoleniem o którym pisze Elrond. A chlory jak żyły i piły na jej koszt teraz piją na mój.
PS. Co do górników - Wprost ostatnio podawał że najbardziej wydajna kopalnia na świecie wydobywa w ciągu roku 8000 ton węgla na górnika , u nas najbardziej wydajna 150 ton na górnika.
Cytat:
PS. Co do górników - Wprost ostatnio podawał że najbardziej wydajna kopalnia na świecie wydobywa w ciągu roku 8000 ton węgla na górnika , u nas najbardziej wydajna 150 ton na górnika.
dokłądnie, ale to dlatego, że tam na 10 zatrudnionych 9 pracuje pod ziemią, u nas na 10 pod ziemią pracuje ze 5, reszta to dupostołki i związkowcy
Idzie się załamać, najpierw Nelson Mandela, teraz następny z tego chowu...Sposób na nagrodę Nobla się jawi. Wystarczy być nie-białym i ładnie mówić :lol: Totalna degradacja nagrody, jak pomyśli się, jakie faktycznie, wielkie, nietuzinkowe osoby dostawały tę nagrodę :evil:
Cytat:
"Sensacja w Oslo", Barack Obama laureatem pokojowego Nobla
Barack Obama
PAP
Pierwszy czarnoskóry prezydent Stanów Zjednoczonych Barack Obama został laureatem tegorocznej Pokojowej Nagrody Nobla - ogłosił w Oslo norweski Komitet Noblowski.
http://wiadomosci.onet.pl/2057424,12,se ... ,item.html