Napoleona i Żaboli nie trawie, kupie ta gre tylko wtedy, jesli dane mi bedzie osobiscie skopac mu zad Brytyjczykami. Gdybym mial grac Francja w ETW to bym zeswirowal slyszac Francuskie teksty...
Hail Arthur Wellesley, 1st Duke of Wellington!
Wersja do druku
Napoleona i Żaboli nie trawie, kupie ta gre tylko wtedy, jesli dane mi bedzie osobiscie skopac mu zad Brytyjczykami. Gdybym mial grac Francja w ETW to bym zeswirowal slyszac Francuskie teksty...
Hail Arthur Wellesley, 1st Duke of Wellington!
To nie wiesz co tracisz bo nie było takiego drugiego człowieka jak Napoleon. To był geniusz strategii. Kto inny mógłyby się przeciwstawiać największym światowym Mocarstwom przez tak długi okres czasu i wychodzić zwycięsko w walce z 6 koalicjami Anty-napoleońskimi oczywiście nie wliczając tej ostatniej.Cytat:
Zamieszczone przez Marquess Alec Fortescue
Ale mimo to to wynik oszałamiający. Analogicznie dzisiaj żeby zbliżyć się do tego co zrobił Napoleon to USA musiałoby się bronić przed zmasowanym atakiem Chin Europy i Rosjii (Dla mnie to Azja) i wyjść z tego na 6 razy 5 razy zwycięsko.
Dziś ktoś wcisnął by atomowy guzik i po wojnie. USA miałoby z głowy chiny a rosja za straconego sojusznika drugą atomówkę :lol:
No mówiłem to w przenośni wiadomo że dzisiaj to już nie możemy mówić o taktyce wojny takiej która była przed wynalezieniem Bomby Atomowej. Jak mawiał Einstein. Nie wiem jaka będzie III Wojna Światowa ale wiem że IV Wojna Światowa będzie na kije i kamienie... ;)Cytat:
Zamieszczone przez kretu19955
Trzecia Wojna Światowa? Toż to byłby, przy dzisiejszych technologiach, koniec świata...
A o Napoleonce zdania nie zmienie, o!
Tak offtopując http://pokazywarka.pl/mirror/ ciekawy artykuł na temat wojny atomowej, ciekawostka taka.
Swoją drogą ciekawe dlaczego aż tak bardzo nie lubisz Napoleona, dla zasady - bo to Francuz, czy z jakiegoś konkretnego powodu, a może "bo tak"? Ja tam go nie czczę ani nie nie cierpię, ot był sobie Napoleon co zawojował Europę.
Ja również zaofftopuje, bo nie chce mi się rozmawiać o Napoleonie, a wiem jak będzie wyglądał koniec świata :D
http://www.albinoblacksheep.com/flash/end
nie mogę się już doczekac tej swietnie zrobionej z miłością do graczy, nie wymagającą steama gry :)
bitwa pod borodino moje marzenie :D
Napoleon to już sam się boi tej premiery nie mniej niż CA i Sega :lol: Przecież oni i tak coś skopią pytanie co i jak bardzo. Po za tym nigdy nie było jeszcze dodatku który de facto nie ma być dodatkiem a samodzielną grą choć wymagać podstawki ETW więc wychodzi z tego masło maślane. I co z tego wszystkiego wyjdzie tego nie wie nikt. :)
Myślę że CA jest tak sprytne jak perfekcjonista bloga Mike "Bart" Simpson, manager CA we własnej osobie.
Wypuścili na chybcika zrobioną Warpath, po to żeby tradycji stało się zadość i ETW jak i wszystkie poprzedniczki również miało swój dodatek.
To w ich prze sprytnym mniemaniu uprawni SEGA do wydania Napoleona za full prajs jako zupełnie oddzielna grę, a krytykom mogą teraz pokazać gest Kozakiewicza opatrzony komentarzem FY everybody....