Re: EMPIRE TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Cytat:
a steamie mam 24 gry, z czego 15 ma multi. Steam uważam za idealny system społeczności, dystrybucji i updejtowania gier. Uważam również, że stim to najlepsze co się TW przytrafiło.(Jak pomyślę o Games for Windows - LIVE, to aż ciarki przechodzą)Para z Kurka jest idealna do multi, a, że CA nie ma serverów, czy gra ma kłopoty ze stabilnością, to już nie jego wina. Więc zanim następnym razem pojedziesz steama, lepiej się zastanów, czyja to wina.
A ja mam odmienne zdanie Steam jest dobry dla kogoś kto ma szybkiego neta. Ja mam niecały 1MB i gra się ciężko więc nie uważam żeby to było takie super rozwiązanie dla multi ok ale generalnie to już byłbym ostrożniejszy.
A co do DLC to też nie jest tak różowo wszelkie dodatki typu Na wojennej Ścieszce wolałbym dostawać na DVD tak jak dotychczas bo po formacie np. te dodatki znikają i co trzeba znowu kupować i zgrywać na nowo. Po za tym gdy dodatki wychodzą w formie Płyt to za jakiś czas można zrobić wersję Antylogia a z DLC to jak sobie to wyobrażacie co ? No chyba że zgrać obraz gry z kompa ale to piractwo by było ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Ronin
A co do DLC to też nie jest tak różowo wszelkie dodatki typu Na wojennej Ścieszce wolałbym dostawać na DVD tak jak dotychczas bo po formacie np. te dodatki znikają i co trzeba znowu kupować i zgrywać na nowo. Po za tym gdy dodatki wychodzą w formie Płyt to za jakiś czas można zrobić wersję Antylogia a z DLC to jak sobie to wyobrażacie co ? No chyba że zgrać obraz gry z kompa ale to piractwo by było ;)
No i właśnie po to jest steam, po formacie logujesz się na swoje konto i masz wszystkie swoje gry, nie martwisz się że płyta zaginęła itp. A że do tego potrzebny jest szybki net to zgoda.
akurat ze steamem nie mam większych problemów. Czasem świruje ale generalnie jest to przyzwoite rozwiązanie. Mogliby dodać zakaz włażenia ludzi lolpc do gier na dużych unitach 4 na 4 :) Jakiś test pingu albo coś takiego :)
Ja o dziwo tez ze steamem żadnych problemów nie mam :D
Może byście się odnieśli do tej części wypowiedzi
Cytat:
Jak waszym zdaniem wyjdzie Edycja Kolekcjonerska na Steam?
Cytat:
Zamieszczone przez Ronin
Może byście się odnieśli do tej części wypowiedzi
Cytat:
Jak waszym zdaniem wyjdzie Edycja Kolekcjonerska na Steam?
Niektóre gry w ogóle nie mają edycji kolekcjonerskich.... jeśli zdecydowano by się na EK to po prostu by wyszła wersja pudełkowa na płycie, ale Ty wynajdujesz problemy.
Cytat:
Ty wynajdujesz problemy.
No tak najłatwiej powiedzieć. Ja po prostu wykazuję słabe punkty waszej teorii jakoby Steam i DLC były najlepszym rozwiązaniem pod słońcem.
Nic nie jest Białe albo Czarne. To że inne gry nie mają Edycji Kolekcjonerski to niczemu nie dowodzi inne gry też nie Korzystają z Steam-a i jakoś tragedii z tego tytułu nikt nie wróży. I nie mów że nie robisz formata na kompie raz na jakiś czas bo to jest wręcz wskazane żeby oczyszczać twardziela z różnego rodzaju ciasteczek i innego paskustwa szpiegowskiego. A w takim kontekście to Steam niestety się nie broni bo tak jak wykazałem wcześniej po formacie wszelkie rzeczy które nie są na DVD idą w Diabły i to się tyczy też tych kampanii DLC. Więc trzeba wtedy podwójnie płacić albo inaczej płacić raz na jakiś czas za coś co gdyby było dostępne na Płycie płacilibyśmy tylko jeden raz podczas zakupu sklepowego. ;)
Ja nie twierdze, że Steam to najlepsze rozwiązanie pod słońcem, ja po prostu wykazuję słabe punkty teorii jakoby Steam i DLC były najgorszym rozwiązaniem pod słońcem.
Nic nie jest Białe albo Czarne. Są inne gry, które mają Edycję Kolekcjonerską i tutaj to czemuś dowodzi bo te gry korzystają też ze Steam i jakoś tragedii nikt z tego tytułu nie wróży. I nie robię formata raz na jakiś czas (formata jest zrobić najłatwiej) bo są inne sposoby na skuteczne oczyszczenie komputera ze śmieci (przynajmniej do tego stopnia, że w niczym pozostałe śmieci nie przeszkadzają), ale fakt, robię formata w momencie kiedy coś się spierdzieli do tego stopnia, że nie umiem tego naprawić inaczej, a w takim kontekście Steam niestety broni się, bo tak jak było powiedziane wcześniej po formacie wszelkie rzeczy które nie są na DVD (która może się zgubić, połamać, porysować!) nie idą w diabły bo wystarczy się zalogować, zostawić komputer włączony na noc i wszystko się ładnie pobierze i to się tyczy też tych kampanii DLC. Więc nie trzeba wtedy podwójnie płacić albo inaczej płacić raz na jakiś czas za coś co gdyby było dostępne na płycie, a ta by się zniszczyła, ściągnęlibyśmy sobie ile razy nam się podoba i płacilibyśmy tylko jeden raz podczas zakupu ;)
Steam również przoduję Przed GfWL albo SecuROMEM, że nie zostawia tysięcy ukrytych spyware'ów po deinstalacji. Steam jest po prostu najlepszą formą elektronicznej dystrybucji. ;) Ciesz się, że masz dlc przez steama. Przez gfwl to byś nawet nie mógł go kupić w polsce, a i tak jego działanie na rodzimej wersji językowej graniczyłoby z cudem.
Ja mam net 1 mega i steama i uważam że steam to najlepsza forma dla gier w które można grać przez neta. Po pierwsze jak coś kupisz przez steama to masz już to do końca życia (nawet po formacie ponieważ jest to zapisane w ich systemie że kupiłeś DLC wiec nie trzeba drugi raz placić) jak plyta się zgubi to nie tracisz gier. Dwa iż mam wiele gier na steamie(cs,hl,dod,itd.) i jakbym mial pamiętać dokażdej gry hasło na gre multiplayer to bym nie wyrobił a tak wszysko na jednym i dobrze. Trzy nie trzeba lecieć do sklepu żeby kupić gre wystarczy poprostu kupić ją przez steama i masz ją na koncie.Cztery jak mam gre nie na steam to jak ktoś do mnie pisze na steam to muszę wychodzić na pulpit a tak wystarczy tylko nacisnąć shift + tab