Temat do zamknięcia:) Dziękuję za sugestię, okazały się one bardzo pomocne:)
Wersja do druku
Temat do zamknięcia:) Dziękuję za sugestię, okazały się one bardzo pomocne:)
Bitwy w darthach są rownie proste na zwykłych poziomach co w podstawce. TROM tu stara sie bardziej kombinowac. Najlepsze są suwaki trudnosci. Wiele modów z nich korzysta a czasem je nawet psują ustawiając jakiś jeden poziom czy wszystko przesuwając tak ze juz nie ma co podkrecić:D Nie bojmy sie ich uzywac na vanilii, zwlaszcza jak narzekamy na latwizne. A raczej bójmy - na VH to juz wątpie zeby ktoś narzekal na łatwosc bitew.
Apropo TROMA fajnie wyglada poki nie robimy zblizen na jednostki. Niektore elity wygladają w tym modzie żałośnie. Pewnie nie estetyka byla priorytetem.
Na dzien dzisiejszy kiedy już znalazlem swoj mod na Empire ktory zakonczyl moje dlugie poszukiwania to ETF. To nie tylko otworzenie możliwosci grania innymi frakcjami. To mod znacznie poprawiający AI (w specyficzny sposob ktory moge wyjasnić gdyby ktoś pytal) a w czesci Late to już inna gra zupelnie. Taka jak to powinno wygladac od początku. Do tego AUM wzglednie samo Ornamentum i opcjonalnie gdyby kogoś pociągalo treścią Jakobite mod. Wszystko to dziala bez zarzutu, nie ma w tym fuszery i prob "poprawiania" Vanilii. Jest otwarcie nowych mozliwosci i zmiany ktore moga cieszyć wymagającego gracza. Te wiec mody mozna miec wszystkie razem. Darthy zawsze miały dla mnie coś z amatorszczyzny i smiesznego przereklamowania byle czego, jak choćby efektow świetlnych wystrzalow armatnich z dymkami niczym kółeczka z papierosa pod sztandarem rzekomego urealistcznienia, czy jak ktoś juz tu wspominal o tym zwiekszaniu liczebnosci ktore przy takiej grze jak empire może śmialo uchodzic za nieporozumienie. Natomiast TROM ma AI łatwe. Myk polega tu na tym że ruchliwosc armii ma zalatwiać zwiekszenie stanu liczebnego garnizonów mieszczan. Co w gruncie rzeczy podbicie anglii hiszpanami czyni mozliwym juz w pierwszych turach i zniecheca do grania taką hiszpanią bez swoich odwiecznych rywali.
1.Ustaw poziom bitewny na vh i wygraj bitwę morską 1:1;).Cytat:
Zamieszczone przez Czarny_Pies
2.Ja narzekałem i nadal narzekam.
DMUC to świetna zabawa i tyle.Obecnie gram w Napka na LME 3, ale niedługo chyba odkopię moją kampanię Brytyjską :P .
NTF - gdzie tu historyczność jest?Szkocja, a obok Wielka Brytania jako osobna nacja.
Szukam moda który eliminuje ostrzał sojuszniczych jednostek w ich plecy. Chodzi mi o to że jeżeli ustawi się dwie jednostki jedna przed drugą i podejdzie przeciwnik to jednostka która jest z tyłu strzela w plecy swoich kolegów. Ten problem nie występuje już w "Zmierzch samurajów" a ja poszukuje moda który by to także poprawiał w napoleonie lub w empire.
Witam
Czy jest lub jest tworzony mod dodający więcej prowincji do Empire Total War?
Pozdrawiam
Nie, nie ma takiego moda.
Również pozdrawiam
Nie ma i nie będzie do obecnego żadnego TW od Empire w górę, bo nie ma narzędzi, a moderzy sami ich nie stworzą :(
No cóż wielka szkoda :cry:
Temat do zamknięcia
Witam,
mam pytanie dotyczące modów do Empire. Zastanawiam się nad DarthMod Empire a Empire Realism. Który bardziej polecacie?
Dodatkowo, które mody działają dodatkowo z nimi? Mam tutaj namyśli dodatkowe jednostki lub lepsze AI, muzykę itd.
Z góry dziękuję za pomoc:)
Ja polecam Darthmod'a
Ponieważ dodaje nowe jednostki polepsza grafikę i inne :].