Re: Polish Kingdom Mod - nowe i poprawione jednostki Polski
ok. nowa mając na myśli najnowszą wersje 2.0 czy będącą w trakcie tworzenia 3....?
testowałem ten plik z Warhammera, testowałem Ultimate Al moda, submoda na sojusze, i ciągle to samo, żadnych zmian w systemie podpisywania pokojów (wygrywając wojnę, chcąc płacić trybut przez 14 tur, plus oddając wszystkie swoje prowincje poza stolicą nie można podpisać pokoju... nawet gdy wróg posiada tylko jedną prowincję a chce się mu oddać 4... żenada ta dyplomacja). Dalej sojusze są tylko na papierze i nie mają żadnego efektu w grze, dalej nie ma możliwości automatycznego wypowiadania wojen przez sojuszników (w przypadku nie udzielenia pomocy taki sojusz powinien paść, tak jak to bylo w europa universalis i paru modach do rome total war). I wiele innych irytujących rzeczy z systemem reputacji itd itd. nie wiem... meczy mnie ta gra. Jak to wyglądało w dodatku Królestwa? Bo wydaje mi się, że dużej różnicy i ewolucji nie będzie...
Cytat:
Zamieszczone przez Raskolnikovv
ok. nowa mając na myśli najnowszą wersje 2.0 czy będącą w trakcie tworzenia 3....?
testowałem ten plik z Warhammera, testowałem Ultimate Al moda, submoda na sojusze, i ciągle to samo, żadnych zmian w systemie podpisywania pokojów (wygrywając wojnę, chcąc płacić trybut przez 14 tur, plus oddając wszystkie swoje prowincje poza stolicą nie można podpisać pokoju... nawet gdy wróg posiada tylko jedną prowincję a chce się mu oddać 4... żenada ta dyplomacja). Dalej sojusze są tylko na papierze i nie mają żadnego efektu w grze, dalej nie ma możliwości automatycznego wypowiadania wojen przez sojuszników (w przypadku nie udzielenia pomocy taki sojusz powinien paść, tak jak to bylo w europa universalis i paru modach do rome total war). I wiele innych irytujących rzeczy z systemem reputacji itd itd. nie wiem... meczy mnie ta gra
Mówiłem - na podstawce to se można... ale nie grać.
AI - nie gwarantuję, że coś stworzone NA Kingdoms będzie działać na podstawce. Zwłaszcza na modach przeznaczonych na podstawkę. Zwłaszcza iż dyplomacja zależy jeszcze od kilku innych czynników, niż tylko AI.
Mam nadzieję, że grę zacząłeś w tym przypadku od nowa, aby te AI mogło zacząć trybić. Bez tego komputer nawet nie zauważył różnicy.
http://forum.totalwar.org.pl/viewtop...=6714&start=40
Możesz przejrzeć ten temat. Takie wrażenia miałbyś z kampanii, na modzie przeznaczonym na Kingdoms, z AI z Warhammera.
Jeżeli chcesz się męczyć dalej z samą podstawką, ja ci tego nie bronię mimo wszystko. Ale to tylko marnowanie twego czasu.
to kolejne 2 dychy na Królestwa...... do pupy taka robota
są mody robione na podstawke, medieval 2 1.3 które modyfikują dyplomacje- jak Ultimate AI czy mod modyfikujący sposób działania sojuszy. Ja nic takiego nie zauważyłem... żadnej rewolucji. Nie wiem, że mając tyle modów serio muszę znowu inwestować drugi tydzień nie palenia fajek na dodatek który kosztuje tyle co sam medieval
Zawsze, ale to zawsze należy kupować złote edycje. Inaczej się tylko traci i cieszy okrojonymi produktami.
Cytat:
testowałem ten plik z Warhammera, testowałem Ultimate Al moda, submoda na sojusze, i ciągle to samo, żadnych zmian w systemie podpisywania pokojów (wygrywając wojnę, chcąc płacić trybut przez 14 tur, plus oddając wszystkie swoje prowincje poza stolicą nie można podpisać pokoju... nawet gdy wróg posiada tylko jedną prowincję a chce się mu oddać 4... żenada ta dyplomacja). Dalej sojusze są tylko na papierze i nie mają żadnego efektu w grze, dalej nie ma możliwości automatycznego wypowiadania wojen przez sojuszników (w przypadku nie udzielenia pomocy taki sojusz powinien paść, tak jak to bylo w europa universalis i paru modach do rome total war). I wiele innych irytujących rzeczy z systemem reputacji itd itd. nie wiem... meczy mnie ta gra. Jak to wyglądało w dodatku Królestwa? Bo wydaje mi się, że dużej różnicy i ewolucji nie będzie...
W królestwach ai jest tak samo do dupy, ale do królestw są mody, w wme 3.0 ai kompa będzie też usprawnione. W podstawke najlepiej można grać na ultima ai, nie tylko na pliku ai, ale na tym wszystkim co tam jest dodane, nadal komp czasem zachowa się bezsensu, ale o niebo lepiej niż na oryginale. Więcej w podstawce nie dostaniesz, bo wszyscy pracują nad modami do królestw ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Piter
Cytat:
W królestwach ai jest tak samo do dupy, ale do królestw są mody, w wme 3.0 ai kompa będzie też usprawnione. W podstawke najlepiej można grać na ultima ai, nie tylko na pliku ai, ale na tym wszystkim co tam jest dodane, nadal komp czasem zachowa się bezsensu, ale o niebo lepiej niż na oryginale. Więcej w podstawce nie dostaniesz, bo wszyscy pracują nad modami do królestw ;)
no właśnie grałem na modzie Ultimate AI, na paru innych modach, na submodach typu zmieniający sposób działania sojuszy. Niby są na podstawce mody zmieniające sposób dyplomacji i mankamenty które mnie irytują- ja nic takiego nie zauważyłem... Jest tyle modów niby usprawniających działanie AI na mapie kampanii, czy sposób dyplomacji jak i wiele innych rzeczy, że naprawdę muszę znowu tydzień nie palić by spokojnie inwestować w dodatek który kosztuje tyle co sam medieval? hmm..... nie wiem, te wszystkie mody niby modyfikują i fixóją podane błędy na papierze- a w grze nic takiego nie zauważyłem... pic na wode
Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez Piter
Cytat:
no właśnie grałem na modzie Ultimate AI, na paru innych modach, na submodach typu zmieniający sposób działania sojuszy. Niby są na podstawce mody zmieniające sposób dyplomacji i mankamenty które mnie irytują- ja nic takiego nie zauważyłem...
Jak ja miałem tylko podstawke to widziałem dużą różnice między ultimate, a podstawką. W każdym razie to nie ważne, do podstawki nic lepszego raczej nie dostaniesz i tyle...
Zainstalowałem mod. Tak, jak trzeba. A nie mogę go załączyć, bo ta pieprz... inkonka "nie jest widziana" przez komputer! :evil: Co zrobić? :?:
Niestety wszystkie linki wygasły :(
Czy można prosić o odświeŻenie?
Pzdr.
Ostatnio zupełnie zapomniałem o tym modzie :/ . Zaraz odświeżę linki. Będą w pierwszym poście, w miejsce obecnych, wygasłych linków.
Dokonałem paru kosmetycznych zmian w dodatku, uaktualniając go do wersji 1.04, więc po zainstalowaniu jej nie będzie potrzeby instalacji patcha 1.02 ani 1.03.
Dziś po południu dodam także nowe linki do wersji moda przeznaczonej na dodatek "Kingdoms - Teutonic". Ona również zostanie nieco uaktualniona, a linki będą w moim pierwszy poście ;) .