Aktualnie najnowsza wersja moda to
v4.3++ (Last Edition)
dostępna jest w trzech wersjach:
steam workshop
oraz do samodzielnej instalacji:
tradycyjnego laucher`a
bez launcher`a w formacje pack
Wersja do druku
Aktualnie najnowsza wersja moda to
v4.3++ (Last Edition)
dostępna jest w trzech wersjach:
steam workshop
oraz do samodzielnej instalacji:
tradycyjnego laucher`a
bez launcher`a w formacje pack
Nowa wersja: DarthMod: Shogun II v4.4++ Enforced Edition (updated 14/12/2012)
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=453038
I chyba już ostatnia.
Vader pisał, że uaktualnia moda tylko dlatego by zyskał pełną kompatybilność częściowo utraconą po ostatnim patchu.
Mam problem,mianowicie:zainstalowalem darthmod 4.4 ze steama ale zrezygnowaalem z niego ze wzgledu na zwieszki,jenak po odinstalowaniu bug dzwieku pozostal(kiedy lucznicy ztrzelaja,slychac huk armat)zweryfikowalem spojnos i nic.moglibyscie cos podpowiedziec.Z gory dzieki.
Bug dźwięku powstał po wypuszczeniu przez CA ostatniego patcha, a to było już jakiś czas temu, do tego czasu Vader zaktualizował moda.
Nie wiem jak działa system modów na Steamie, bo nie grałem od września...Zawsze alternatywą pozostaje reinstalowanie gry. Jakby co ostatnio wyszła też nowa wersja, może spróbuj ją zainstalować? Jak będziesz chciał grać w vanilię wystarczy w launcherze użyć opcji "disable mod".
Noworoczna wersja Version 4.4+++ (31/12/2012)
http://www.twcenter.net/forums/showt...2#post12404282
Dzieki,obeszlo sie bez reinstalki,usunalem wszystkie mody recznie sprawdzilem spojnosc,potem steam cos tam sobie dociagnal i jest ok.Musze powiedziec ze tak jak wszytkie poprzednie wersje darta byly super,tak ta jest nie do konca dopracowana.Jak juz wspominalem czeste crashe,a po za tym troche dziwny system morale w bitwach.Odpalilem kampanie na trudnym,Tokugawa,pierwsza wieksza bitwa,bardzo podobne armie(wiekszosc ashigaru z yari)kiedy doszlo do starcia wycinali sie tak dlugo az zostalo po kliku w oddzialach ale nikt nie uciekal,koniec koncem wygralem,ale zostala doslownie garstka zolnierzy.Byloby to realistyczne gdyby walczyli samuraje ale nie Ashigaru.
W Romku i Medku2 był bodajże tryb "bitwy zręcznościowe", charakteryzujące się wyższym morale i niższym zmęczeniem jednostek (nie korzystałem, więc może coś kręcę z inną grą :D), może tu też w opcjach coś takiego zaznaczyłeś?
Jak nie tonapisz na subforum DarthModa, jeśli inni gracze potwierdzą, to Vader naprawi co trzeba.
Open Beta, nowa wersja gotowa do pobrania:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=588784
"Charges more effective and penetrating."
Pff, teraz to już w ogóle będzie masakra...
Pograłem wczoraj wieczorem trochę na FotSie i szczerze mówiąc mod jest dość nawet niezły pod kątem strategii, natomiast bitwy leżą i kwiczą. "Głupia" kawaleria z szablami może sobie zaszarżować ot tak, z frontu, na strzelającą ogniem zaporowym, elitarną piechotę cesarską rozciągniętą w 3 szeregi i rozbić ją w pył, tracąc koło 1/3, max 1/2 stanu osobowego.
Jeszcze inną sprawą są dymy unoszące się po wystrzałach - już wolałem te waniliowe lasery, w Darthcie tak mi fpsy spadają w chwili oddania salwy, że szkoda gadać. A tak ładnie i zachęcająco widniało w opisie, że DM zwiększa ilość klatek. ;/
Sumując, DMod byłby naprawdę spoko, gdyby dało się włączyć tylko zmiany z zakresu kampanii. Zresztą może tak się da, tylko ja o tym nie wiem? :? Widziałem w tym temacie jakieś napomknienia o launcherze i zaznaczaniu w nim konkretnych opcji, jednak ja odpalając S2TW mam tylko opcję włączenia/wyłączenia moda jako całości.
Ja tam nie narzekam :P
Komp ładnie trzyma linię, nie daje się flankować, jazdy też jakoś głupio nie używał. Mi się podoba, w podstawce zagrałem jedną bitwę, gdzie komp nie reagował na mój manewr flankowania połową armii.
To już wina Twojego koma ;) Mi FOTS ładnie śmiga (na niskich, ale śmiga), nic nie tnie ;)
AI raczej nie da się odłączyć. Musiałbyś samemu pousówać pewne pliczki.