W tym rzecz, że mam orginalną i sam mi się patchuje. Cóż, spróbuję od nowa.
Wersja do druku
W tym rzecz, że mam orginalną i sam mi się patchuje. Cóż, spróbuję od nowa.
Mam wersje 6.1 SS i mam pewien dziwny problem . Gram bizancjum i mam kilka zamków . Wszystkie bardzo dobrze rozbudowane i w oknie rekrutacji mam około 10 jednostek . Niektóre z tych twierdz mam już od 60 tur ( mam teraz 90 ) a mimo to mogę w nich rekrutować jedynie chłopów , łuczników chłopskich i milicja ( reszta obrazków jest zaciemniona ). Wie ktoś może czemu tak jest ? Gram we wczesnym okresie ale te jednostki które tam są powinny być już wtedy dostępne .
ps. problem usunięty
Aż tak długo nie gram w SS jednak w kingdoms trochę. Zobacz czy w wymaganiach jednostki jest wymagany odpowiedni procent religii. Jeżeli to nie to to nie wiem co ;)
mam problem z zanikaniem tekstur jednostki z daleka widać tylko konie a jak zblirze kamere to dopiero widać jezców ? pooommmcy
Naprawiłem błąd opisany przeze mnie wyżej przeinstalowując moda i nie instalując submodów . Ale w tym miejscu pojawił się kolejny problem . Czy zna ktoś może jakiś sposób , żeby móc grać na starym savie wyłączając działanie submoda real combat/recruiting przy którym zaczynałem? Troche już grałem i szkoda by było przestać w tym momencie . ( A walka 4 rodzajami jednostek nie jest zbyt ciekawa )
Gram w tego moda i mam pewien problem. Grając Templariuszami po kilkunastu turach pojawia mi się komunikat o piratach którym opcjonalnie można lub nie zapłacić haracz - 5000. Jak odrzucam tą "ofertę" to komputer dowala mi w trybutach: -12 000 na turę. Jeżeli zapłacę żądane 5000 to i tak odejmuje mi tą kwotę przy następnych turach ale nie jest to unaocznione w menu ekonomii. Jak mogę to usunąć i czy ktoś miał podobny problem. Gram na poziomie hard na patchu 6.1. Wcześniej grałem z submodem RC i nie było takiego problemu tzn płaciłem albo nie i po zawodach. Mod jest b. ciekawy, grałem już w większośc modów na TW i oceniam go wysoko. Obie gry: TW 2 i Królestwa są oryginalne. Dziękuję z góry za pomoc, Jeżeli jej nie otrzymam też będzie ok.
Edit: Zagrałem teraz irlandią i jest ten sam problem.
Mam dość uciążliwy problem, mianowicie gdy zdobywam ostatnie miasto Aragonii gra się wyłącza (w chwili gdy wybieram rodzaj okupacji ). Czy ktoś wie jaka może być przyczyna ?
Może to nie jest odpowiedź, której oczekujesz, ale jak pisze- piraci mogą ci zaatakować szlaki handlowe i z tej przyczynny może ci znikać kasa. Oczywiście to tylko moja teoria ;)Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
Dlaczego nie mam w custom battle Hiszpanii i Tempariuszy? Używam RR+RC i wiem, że w czystej wersji moda byli. Trzeba ich dodać do frakcji grywalnych czy co?