Hiszpania w trybie własnej bitwy (DLV)
Witam!
Czytałem kiedyś gdzieś na necie, że jest plik w którym ustawia się państwa do własnej bitwy.
Jeśli jest taki w modzie DLV to mógłbym wiedziec gdzie?
Bo potrzebna mi jest Hiszpania w tym trybie, no a nie ma :(
W tym pliku zamienia się podobno jedą frakcję kosztem drugiej.
Z góry dzięki.
Re: Pytania początkujących moderów
Jak zwiększyć liczbę punktów ruchu?
Agentom, szpieg, zabójca, klecha itp zwiększasz w pliku descr_character możesz w tym pliku zwiększyć jeszcze generałom i kapitanom. Poszczególnym jednostkom nie wiem, sam tego szukam żeby zwiększyć artylerii punkty ruchu.
Dzięki dobre chociaż to. Naprawdę nikt nie wie co z resztą?
Mam pytanie jak można zmienić szybkość starzenia się postaci?? Pytam dlatego że w modzie ultimate AI jest bug i w ciągu 4 lat, postaci przybywa tylko jeden rok zycia przez co postacie zyja nienaturalnie długo. Wie ktoś jak temu zaradzić? W jakim pliku mozną zmienić?
Tak tylko w zwykłym Medku bez żadnego modowania postacie mają tak samo, tura trwa 2 lata i co dwie tury przybywa 1 rok życia. Zmienia się to w pliku descr_strat jest linijka:
Kod:
start_date 1080 summer
end_date 1530 winter
timescale 2.00
i zmieniasz
Kod:
timescale z 2.00 na 0.50
Wtedy tura trwa pół roku.
mam problem z zanikaniem tekstur jednostki z daleka widać tylko konie a jak zblirze kamere to dopiero widać jezców ? pooommmcy!!!!!
Może masz za słabą grafikę, albo możesz popatrzyć w opcjach coś z jednostkami. Wiem, że jest opcja szczegóły jednostek.
do Stainless Steel 6.2 wrzucilem husarie z my_mod (XVII Century mod) i mniałem problem który zamieściłem powyżej pomogło odpalenie my_mod a potem Stainless Steel 6.2 .Chyba chodzilo o ustawienie graficzne. Dzięki Czesio133
czy jest mozliwy speed x4
czy jest mozliwy speed x4
bo domyslnie jest
pauza , 1x ,2x, 6x ...
2 to za malo a 6 za duzo... niema moda na 4x ???????????????? :? :?: