Re: Kingdoms Grand Campaign Mod
Mam pewien problem, nie wiem skąd wówczas pobrałem, ale był taki patch, że nie moglem (ani komputer, ani ja) zaatakować sojusznika, musiałem najpierw sojusz zerwać, a ponieważ gram na tym patchu aktualnie tu tego nie ma
ktoś mi powie co to za mini-mod był
ściągnąłem Ultimate AI
skopiowałem do tego patcha plik descr_diplomacy, ale to nie działa, nadal mogę zaatakować sojusznika :/
gram na wersji 4.3 + spolszczenie
Archaon`s Loyals Allies albo coś podobnie to właśnie submod uniemożliwiający atak na sojusznika. Pozdrawiam. Link jest na forum w modach uzupełniających oto on: viewtopic.php?f=32&t=559
OO! Dziękuje Ci bardzo Araven za szybką i dobrą odpowiedź :)
Czy spolszczenie nie jest przypadkiem do wersji 4.2? Bo instalacja na wersję nową 4.3, spowoduje złe działanie moda.
edit:
Wersja aktualna moda, z niemałymi zmianami to wersja 4.3, spolszczenie jest po wcześniejszą wersje 4.2... ;)
Re: Kingdoms Grand Campaign Mod 4.3
Aktualizacje:
- dodany patch 4.3
- dodany submod LAGANa
LAGAN, Twój submod jest pod wersję 4.2 czy 4.3?
Pomyślałem, iż narzekanie na dodatkowe jednostki, gdy zaatakuje się miasto - jest oznaką słabości... ale rzeczywiście przeginka. Odbić i zniszczyć oblężenie Inverness przez Norwegów, podejść pod Vick i... zrekrutować Norwegom pełną, świetną armię, która z kolei sobie wyszła i w całej swej krasie znowu obległa Inverness... :|
Dałoby jakoś przerobić ten garrison script, żeby działał jak niegdyś w Third Age - czyli, żeby dodawał kilka jednostek?
A, jeśli chodzi o ten patch z husarią (ale nie ten z arkebuzami itd), to tylko ikonka przedstawia tą z 17w. W bitwie dalej są to zwykli huzarzy serbscy.
Anglia ma na starcie tyle samo prowincji co Rzesza (chyba, przynajmniej ze screenów mniej więcej). To jest ahistoryczne, Anglia jest ogólnie bardzo przepakowana pod względem zagęszczenia prowincji w Brytanii
Grając kampanie nie moge zagrać bitwy bo mam "unenspected error". Mam Windows 7, gre instalowałem na dysk D, mam podstawke, dodatek, KGCM, patcha 4.2 i 4.3 oraz usunąłem garrison script. Nie rozumiem o co chodzi :/
Kingdoms Grand Campaign Mod 4.3
Zastanawiam się czy ściągnąc tego modka. Od ładnych paru lat z przyjacielem gramy sobie na hotseat. Przeoralismy SS i BC, szukam ciągle modka z Krzyżakami. (W BC z nudów z Wenecji przerobiłem powracające w chwale Imperium Rzymskie [najtrudniej było sam Rzym przejąć od Państwa Kościelnego hehe ale w rewanżu oddałem im Jerozolimę], jednostki i ikony przerabiałem z Rome i Augustusa a tekstowe własnoręcznie) Wiem że to mocne nagięcie historyczne, ale w Rome nie ma hotsa. (Może w Rome II będzie?) [spoiler:27rartix]http://img585.imageshack.us/img585/3782/rzym.png[/spoiler:27rartix]
Zna ktos jakieś modki hotseat z Zakonem Krzyżackim?
Granda ściągnęliśmy, ale jest tam troszkę "krzaków" co psuje zabawę, np. co 4ta frakcja zamiast herbów mają srebrne małe jedynki. Nie gramy jeszcze w tego modka, bo kończymy BC, ale czytając użytkowników o błedach i komplikacji rozgrywki, jakoś się zniechęcam.. może to na wyrost opinia..
Niektóre linki już nie działają.
Tu jest Patch 4.2:
http://www.mediafire.com/?btzfazibndqv3#myfiles
campaign_script.txt:
http://chomikuj.pl/CichorAEC/Gry+-+Game ... 180590.txt
Ten link też może się przydać, wszystko w pigułce jeśli ktoś ma kłopot:
http://chomikuj.pl/CichorAEC/Gry+-+Game ... 094799.txt
Cytat:
Zamieszczone przez Medievalmaster
Grając kampanie nie moge zagrać bitwy bo mam "unenspected error". Mam Windows 7, gre instalowałem na dysk D, mam podstawke, dodatek, KGCM, patcha 4.2 i 4.3 oraz usunąłem garrison script. Nie rozumiem o co chodzi :/
Z katalogu data moda usuń 2 pliki z descr_geography_new w nazwie, ale zrób ich kopię w innym miejscu. Potem po ich usunięciu, odpal grę i bitwy powinny działać, o ile prawidlowo masz wszystko zainstalowane.