Re: De Bello Mundi- mod o starożyności.
Twórcy mają ogromnego plusa u mnie za wykorzystanie muzyki z Gladiatora, o intrach się nawet nie wypowiem bo zawsze są u mnie w beznadziejnej jakości, piksele takiej wielkości, że nie da sie tego oglądać. W custom battle zdarzyło mi się raz, że wojska przeciwnika stanęły tuż przed moimi i czekały aż je spokojnie wystrzelam. Ale na 10 bitew zdarzyło mi się to tylko raz.
Ogólnie mod jest całkiem dobry ale wydaje mi się ,że Europa Barbarorum 2 będzie jednak dużo bardziej dopracowana i po prostu lepsza pod większością względów..
Pożyjemy zobaczymy
W moda gram w wolnych chwilach od wczoraj jako megas basileus Seleucydów w kampani medium, jak na razie wszystko w miarę, trochę doskwiera mi mała ilość jednostek "gwardyjskich" dla Seleucydów ale generalnie ok. Trochę denerwowała mnie jedna tura na rok więc zmieniłem na cztery. Z początku kiepsko jest z finansami przez jeśli dobrze zrozumiałem "biurokracje" ale po 10 turach i opanowaniu niepokojów w Iranie jest już w porządku. Ciekawy jest sposób zachowania się innych państwa, a mianowicie praktycznie nikt z nikim nie toczy wojen ale też w sumie jest ogrom prowincji rebeliantów do opanowania. Modyfikacja jest na tą chwile stabilna i całkiem wciągająca.
Cytat:
Zamieszczone przez Jakub123
W moda gram w wolnych chwilach od wczoraj jako megas basileus Seleucydów w kampani medium, jak na razie wszystko w miarę, trochę doskwiera mi mała ilość jednostek "gwardyjskich" dla Seleucydów ale generalnie ok. Trochę denerwowała mnie jedna tura na rok więc zmieniłem na cztery. Z początku kiepsko jest z finansami przez jeśli dobrze zrozumiałem "biurokracje" ale po 10 turach i opanowaniu niepokojów w Iranie jest już w porządku. Ciekawy jest sposób zachowania się innych państwa, a mianowicie praktycznie nikt z nikim nie toczy wojen ale też w sumie jest ogrom prowincji rebeliantów do opanowania. Modyfikacja jest na tą chwile stabilna i całkiem wciągająca.
Jak zmieniłeś tury na rok, z dwóch na cztery?Czyżbym czegoś nie zauważył w skryptach? Podasz mi jakieś info na ten temat, oraz krótki sposób instalacji. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam !
Widzę że DBM wreszcie wyszedł na światło dzienne.Jak na tak krótki czas od premiery nie jest najgorzej ;).Kto może niech napisze jak najwięcej o grywalności co wam się podoba a co nie pasuje.Czy w modzie są nowe animacje np. ''hoplicka'' jak zachowuje się falanga? trochę się zasmuciłem kiedy przeczytałem że jedna tura na rok :( .
BlackWood
Wszystko zgodnie z instrukcją http://www.twcenter.net/forums/showt...h+proper+aging
Jest to dosyć prosta sprawa, w descr_strat.txt wystarczy zmienić datę startową ( czy raczej startową porę roku, bo trzeba zmienić summer na winter) i skale czasu (z 1.00 na 0.25 bodaj ze) a z załącznika z tego tematu na twc ściągnąć skrypt i wkleić go do campaign_script. Ja wkleiłem go na sam koniec, i jak razie działa bez problemowa. A i oczywiście są też opcje z 12, 6 i 4 turami na rok oraz różne skrypty coś tam dodające, Ja korzystam z Base script więc nawet nie patrzyłem co zawierają inne.
W modzie, który w zamyśle twórców ma kończyć się w II wieku n.e. 4tpy to trochę przesada, wtedy nigdy nie dojdziemy do legionistów z lorica segmentata, bo nie starczy świata do podbojów. ;) No ale niech każdy gra, jak mu się podoba, ja chętnie spróbuję nieco "szybszych" podbojów po tych z EB, tak dla odmiany. Tylko ci rebelianci strasznie słabi się wydają po potężnych armiach z EB.
Może mi ktoś podać tytuł tej nuty co leci w menu? Byłbym bardzo wdzięczny :P
Wrażenia dzisiejsze:
Gram kartaginą, tura 32, Rzym zniszczony..
Dziwne i niepokojące jest to ,że Ptolemeusze ( których zostawiłem w spokoju ) zaczeli w niebezpiecznym tempie się rozrastać, jeszcze chwila i zajmą całą Azję mniejszą i zaczną powoli Indian atakować :D
Kolumb ich wyprzedzi :lol: