Pomogło, pomogło. Dzięki.
Wersja do druku
Pomogło, pomogło. Dzięki.
Może ktoś z was wie czy planowane jest dalsze rozwijanie tej gry o nowe frakcje/klasy????
Niestety już nie (na 95%), twórcy zabrali się za inny projekt chyba overlorda (to o złym władcy i jego goblinach/grelinach) nowego.
A szkoda bo ja bym i tak kupił i pograł w coś jeszcze do AoW3.
Ostatni news na ich stronie, wcześniej pojawiały co dwa tygodnie.
http://aow.triumph.net/merry-xmas/
To wielka szkoda, bo ten overlord to bardziej taka gra dla dzieci mimo że steruje się czarnym charakterem, więc zupełnie nie moje klimaty. Mogli by jeszcze z 2-3 dodatki z frakcjami dodać na spokojnie lub nawet same nowe kampanie z inną historią.
Dla dzieci!? Mordowanie owieczek!? Śmiertelne jednorożce także dla dziewic!? Palenie wiosek?! Porywanie niewiast i zaciąganie ich do domowej roboty?! Budowanie zamku pełnego zła, zepsucia i zapełnianie go nie mniej pełnymi zła i zepsucia goblinami!?
...
Spytam: jak wyglądają u Ciebie gry +18? ;)
Gry +18 to Hatred, Manhunt czy nawet The Evil Within. Głównie chodzi o szatę graficzną i prześmiewczy tok prowadzenia rozgrywki. Gdyby na przykład dać tam mroczne barwy i zamiast goblinów dać jakieś demony które mogły by przecinać wieśniaków na pół i wyżerać ich resztki ciała z ulic zniszczonego miasta, wtedy bym z chęcią zagrał. :P
...
Wszystko fajnie, mam jedno " ale":
To jest prześmiewcze, bo przewidywalne i ograne na wszystkie możliwe sposoby. ;)Cytat:
na przykład dać tam mroczne barwy i zamiast goblinów dać jakieś demony które mogły by przecinać wieśniaków na pół i wyżerać ich resztki ciała z ulic zniszczonego miasta
Ale i tak zawsze wolałem starego dobrego DK2 niż Overlorda. :)
AoW3 przekroczyło 500k sprzedanych egzemplarzy podstawki i podobną ilość sprzedanych dlc.
Reszta dotyczy nowego projektu.
http://aow.triumph.net/aow3-sales-mi...-game-and-gdc/
Z komunikatu wnioskuję, że spodziewali się większego sukcesu finansowego.
Z tym sukcesem finansowym to trochę słabo, bo zawsze lepiej by było jakby sprzedaż była większa. Otwierałoby to drogę dla dalszych dlc lub AoW4.
A ja zrobiłem co mogłem. Polecałem każdemu znajomemu i cześć udało się namówić do zakupu.